◄ nieuwer nieuws

Start Psychosociale Basiskennis

26 september 2019

Gisteren en vandaag startten de eerste groepen met de opleiding Psycho­sociale Basis­kennis.
Iedereen een beetje sputterend, want het viel best tegen de hoeveelheid van dat eerste huiswerk. Maar de eerste lesdag was boeiend en inspirerend.
PsBK biedt een degelijk theoretisch kader voor ons werk als coach én is een van de voorwaarden voor een level 3 registratie in KREAC.

Horse Event 2019

16 september 2019

Wat een eer was het, om op Horse Event te mogen laten zien dat paarden ook nog iets heel anders kunnen. En dat dat vanuit rust, liefde en bereidwilligheid kan.

Want wat zijn we trots op Flokur en Ofeigur, de paardjes van Miranda, die toch zomaar gevraagd werden op een omgeving als Horse Event met ons mee te doen. En die dat gewoon even deden, zonder een stap verkeerd. En die – ook al was dat publiek en die herrie best even spannend – zich concentreerden en afstemden op het moment dat ze met de kinderen aan het werk gingen.

Wat zijn we trots op onze kindercoaches die een formule bedachten om te laten zien wat we doen zonder dat de emotionele veiligheid van de coachees in gevaar kwam. Op de coaches/begeleiders van de paarden die in hun dubbelfunctie ook het welzijn van de paarden continu bewaakten, voor, tijdens en rondom de demosessies. En... natuurlijk vooral ook op die stoere kinderden die zich via Bit hadden aangemeld en die voor het oog van zoveel publiek wilden ervaren hoe dat nou ging, coaching met paarden...
Bekijk hier nog meer foto's.

Een buddy op 4 benen

14 augustus 2019

In het augustusnummer van Bit Magazine verscheen een leuk interview met hoofddocente van het specialisatiejaar equine assisted kindercoach Esther van Noort: Veilig leren met een buddy op 4 benen.

Zomervakantie

28 juli 2019

Na een inspirerend maar intensief seizoen, waarin veel gebeurde en tot stand kwam, is er nu even ontspanning en rust voor mens en paard aan de Keulseweg. We zijn er vanaf 1 september weer en wensen jullie allemaal een heerlijke zomer en vakantie. Doe het, net als Merlijn en Fellow, rustig aan!

The NEXT step: Fantastisch nieuws

17 april 2019

De vraag naar therapie en coaching met paarden groeit met de dag en er is behoefte aan verder­gaande professionalisering. Een nieuw samenwerkings­verband dat KREAC in dat kader aanging brengt fantastisch nieuws met zich mee: er komen gedeeltelijke vergoedings­mogelijkheden vanuit het aanvullende pakket van de meeste zorg­verzekeraars voor level 2 en/of kindercoaches! Lees er hier meer over.

Nieuw: Psychosociale basiskennis

15 april 2019

Met ingang van komend seizoen is Psycho­sociale Basiskennis opgenomen in ons opleidings­programma. Deze praktijk­gerichte opleiding van twaalf lesdagen en thuisstudie wordt verzorgd door ervaren psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld.
Na afloop ontvang je een CPION/SNRO geaccrediteerd diploma, erkend door zorgverzekeraars.

Soms klopt alles: Dierenambulance op de Keulseweg

20 februari 2019

Soms klopt alles. De mensen, de paarden, de coaches, het weer, de lunch... Ons werk is altijd leuk, maar soms gewoon genieten. Zoals afgelopen dinsdag toen het team vaste ambulancemedewerkers van Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. werd gecoacht door onze paarden. En door een geweldig team van vrijwillige coaches: Maranca, Paul, John, Patricia, Linda en Bianca (en wijzelf natuurlijk:-).
Zo fijn om een keer iets terug te kunnen doen!

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

18 december 2018

Wij wensen iedereen in 2019 gezondheid voor mens en dier, het vermogen om wat er ook gebeurt geluk in jezelf te ervaren, en heel veel wijsheid.

2019... 10 jaar wijze lessen van de Keulseweg kudde.

Want in 2019 bestaat de opleiding equine assisted coach® 10 jaar! Wat een reis. Wat een proces van ontwikkelen, leren, doceren en inspireren. Paarden, docenten en studenten, wat zijn we innig dankbaar voor alles wat we mochten leren. Van elkaar, met elkaar. Voor alles wat we hebben opgebouwd. Voor alles wat we hebben bereikt voor paarden, voor mensen, voor het vak.

Om vast te beginnen met vieren maakten we een boek, geheel in stijl van de Keulseweg: weinig woorden en alle ruimte voor de paarden en het verhaal van de coachee.

De e-book versie is ons kerstcadeau voor jou, klik hier of op de foto, veel lees- en kijkplezier!

Wij wensen je in 2019 geluk, gezondheid en… veel wijsheid!

Namens het hele team van de Keulseweg,
Raymond, Marjolijn, Bloem, Puk, Oude Bloem, Pasja, Bo, Merlijn, Fellow

Leuk nieuws op het NOBCO EQA-opleidersoverleg

12 december 2018

Vorige week waren we bij het jaarlijkse NOBCO EQA-opleiders­overleg. Het leukste nieuws was de waarschijnlijk begin volgend jaar uit te rollen NOBCO-partner­mogelijkheid voor EQA-geaccrediteerde opleidingen. Wanneer we partner worden wordt het voor studenten gedurende de opleiding mogelijk om volwaardig NOBCO-lid te zijn voor het symbolische bedrag van 10 euro.
Dat betekent toegang tot de kennisbank, Competence Frame Work, Internationale Ethische Code, het ontvangen van het EIA-bulletin, Nieuwsflits en E-magazine, korting op een aantal tijdschriften, deelname aan de Coaching Monitor zodat de evaluaties later bij de EIA­certificerings­aanvraag gebruikt kunnen worden, en toegang tot het intranet met veel behulpzame informatie voor de praktijk. Bovendien krijgen ze na afstuderen maar liefst 25% korting op hun aansluitings­bijdrage gedurende de eerste aansluitings­periode.

Eindelijk weer eens een nieuwsbrief

28 oktober 2018

Een coach is ook maar een mens... daar begint deze nieuwsbrief mee. Een nieuwsbrief met een persoonlijk tintje. En nog veel meer!

De positieve impact van equine assisted coaching op het welzijn van paarden

dierendag 2018

Met meer dan 500 miljoen dieren in de bio-industrie is dierendag in Nederland een relatief begrip. En nadat het Keurmerk voor Paardenwelzijn op Horse Event kenbaar maakte de kwaliteitscriteria op bedroevende wijze naar beneden te hebben bijgesteld is het tijd voor een iets hoopvoller geluid...
Nieuw artikel: De positieve impact van equine assisted coaching op het welzijn van paarden – een overdenking op dierendag 2018

Horse Event 2018

18 september 2018

Afgelopen weekend waren we op Horse Event. We waren daar met een team van Keulsewegcoaches die niet alleen de Keulseweg vertegenwoordigden en vele mooie gesprekken met geïnteresseerden voerden, maar ook hun eigen bedrijf presenteerden. Drie intensieve maar mooie dagen!

Nieuw seizoen 2018 | 2019...

1 september 2018

Na een prachtige zomer en een vakantie die alles in zich had – een verdrietig begin met het noodlottig verlies van een van onze katten Kieffer, maar ook heel veel moois: onnoemelijk veel zon, strand, zee, bos, musea waar we onze blik proberen te verbreden maar toch altijd weer iets tegenkomen dat aan ons werk raakt :-), tevreden uitrustende paarden en natuurlijk ook het nodige onderhouds- en dierenartsgedoe – zijn we weer begonnen. En we hebben zin in dit nieuwe seizoen waarin we onder andere ons 10-jarig bestaan als opleider zullen gaan vieren!

We gaan er even tussenuit!

20 juli 2018

De paarden en mensen van de Keulseweg gaan er even tussenuit voor de broodnodige rust. 1 september zijn we er weer, we wensen iedereen een fijne zomer en vakantie!
(en zet vooral het geluid even bij dit filmpje aan).

Geen woorden....

9 juni 2018

Geen woorden.... want we zijn er even stil van.
Wat een prachtig boekje met al even mooie teksten kregen we van groep 2 (klik op de foto om een paar mooie teksten te lezen).

CRKBO Herregistratie

14 mei 2018

En toen was het ineens alweer vier jaar geleden dat de Keulseweg door het CPION/CRKBO geregistreerd werd als erkend beroepsonderwijs. We brachten de ochtend door met de auditor en doorliepen de volledige audit nog eens opnieuw. Gelukkig was het snel gedaan en volgde gelijk al de mail met het goede bericht:

Alles is in orde!
Hierbij stuur ik het ondertekende auditformulier van de zojuist afgenomen audit.
Er zijn geen verbeterpunten vastgesteld. Na verwerking van het auditformulier ontvangt u op korte termijn bericht van uw (her)registratie.

Updaten

22 maart 2018

Coaches die bij KREAC zijn aangesloten en hun certificatie willen behouden komen 1x in de drie jaar naar de certificatie-update. Dat is niet verplicht, KREAC kent ook een basisaansluiting, maar in de reactie van een van de deelnemers aan de update die gisteren en eergisteren plaatsvond is te lezen hoe zinvol dat is:

De afgelopen twee dagen weer mogen ervaren tijdens onze certificaat-update bij de Keulseweg hoe fijn het is om gecoacht te worden met paarden. Hoe heerlijk het is om jezelf te mogen ontdekken, zonder oordelen en zonder coach die het denkt beter te weten dan jij zelf. Nee ... gewoon ZIJN met deze prachtige wezens en een coach die van de zijlijn af en toe eens een verdiepende vraag stelt. Ik heb genoten en ga naar huis met niet alleen een update van mijn certificaat, maar ook van mijzelf. En met speciale dank aan Fellow, de Shire op de foto, ik vond het zeer aangenaam om kennis met je te maken.

Het Jeugdjournaal op bezoek bij equine assisted coach® Anita

11 maart 2018

Het Jeugdjournaal was deze week op bezoek bij (kinder & jeugd)psychologe en equine assisted coach® Anita Blonk met de vraag of wetenschappelijk bewezen is dat therapie met paarden werkt. Lando van 11 twijfelt er niet aan. Hij heeft ADHD en autisme en krijgt al bijna een jaar paardentherapie bij Anita.

Nieuw begin

31 januari 2018

De eerste dag van een splinternieuw kindercoaching jaar.
Docente Esther komt bruisend van energie binnen. "Het stroomt zó!" glundert ze. En ze vertelt over de vorig jaar afgestudeerde kindercoach Kim die nu bij haar in de praktijk de kinderen breuken leert door wortels en appels in stukjes te snijden tijdens het maken van de slobber.
Maar ook over het netwerk van kindercoaches, het van elkaar overnemen van lastige administratieve zaken die bij het vergoedingscircuit komen kijken, nieuwe programma's en samenwerkingsverbanden en... steeds meer vergoedingsmogelijkheden.
Wow, wat leuk om te horen!!
En vandaag starten weer twaalf nieuwe coaches een jaar van verdieping in alles wat met het werken met kinderen samenhangt.
Wij wensen ze veel kennis, succes en vooral plezier!

2017 > 2018    Introspectie

24 december 2017

Al te vaak zoeken we antwoorden en geluk bij de ander. Maar de beste antwoorden, onze eigen antwoorden, die vinden we bij onszelf, niet buiten ons, maar vanbinnen:

introspectie zelfst.naamw. (v.) [ɪntro’spɛksi]
bij jezelf naar binnen kijken, innerlijke zelfwaarneming, zelfbeschouwing, zelfwaarneming

Wij wensen je in 2018 geluk, gezondheid en… tijd voor introspectie.

Namens het hele team van de Keulseweg,
Raymond, Marjolijn, Bloem, Puk, Oude Bloem, Pasja, Bo, Merlijn, Fellowouder nieuws