De paarden

Puk

Puk (±2001) Minishetlander
De aller­kleinste van de kudde, maar veruit de intelligentste. Puk neemt het coachen zeer serieus en kan zich gedurende een les­blok volledig over iemand ontfermen. Zij regelt dat helemaal zelf. Helaas heeft Puk een chronisch stof­wisselings­probleem dat haar zo af en toe wel ongemak oplevert en waardoor ze beter niet op de wei kan.

Merlijn

Merlijn (2005) Arabier
Brood­mager en verwaarloosd werd hij door de dieren­bescherming bij ons gebracht. Hij is fysiek en psychisch inmiddels helemaal hersteld, nam de leiding over de kudde over en is inmiddels fulltime coach­paard. Merlijn is een gevoelig en zacht­aardig paard maar kan ook heel duidelijk zijn in het aangeven van zijn grenzen. Lees hier zijn verhaal.

Fellow

Fellow (2008) Shire
Fellow kwam zomer 2015 onverwachts op ons pad en bleef met ons meelopen. Hij integreerde in de kudde alsof hij er altijd al was. Hij is een intelligent, vriendelijk, beleefd en nieuws­gierig paard dat graag voor je werkt en ontdekt heeft dat hij het heerlijk vindt om mensen te coachen. En hij is ook buiten­gewoon knap in het openen (en slopen) van hekken.

Bo

Bo (1999) Shetlander
Bo was ondanks zijn formaat en het feit dat hij een ruin is lang de leidende hengst van de kudde. Inmiddels hebben anderen die rol over­genomen, maar Bo kan het er soms nog steeds druk mee hebben. Hij wil het coachen dan ook liefst zo efficiënt mogelijk laten verlopen en is daarom meestal erg duidelijk. Een super­coachpony!

pasha

Pasha (1984) Shetlander
Een slim en stram lopend heel oud dametje dat gezien haar leeftijd in coachsessies laat zien als ze er zin in heeft. Ze kan gelukkig goed voor zichzelf zorgen. Pasha kwam samen met Bo onze kudde versterken. Ze zijn samen gekomen omdat ze al zo lang samen waren dat we ze niet uit elkaar wilden halen.

Finnegan

Finnegan (2002) Irish Cob
Finnegan is een 19 jaar oude Irish Cob (Tinker) die onverwacht de kudde kwam versterken. Ze is een vriendelijke, maar pittige dame die totaal niet onder de indruk was van de amoureuze toe­naderingen van zowel Merlijn als Fellow. Ze voelt zich inmiddels helemaal thuis en in balans en coacht op haar eigen indrukwekkende en soms lompe wijze.

Flinny

Flinny (2012) Shetlander
Flinny is een nog jonge, zacht­aardige Shetlander en kwam met Finnegan mee. Beide dames zochten een nieuw huis en mochten samen blijven. Ze is vrolijk, nieuws­gierig en enthousiast, vindt alles en iedereen leuk en interessant en stond al de eerste dag te popelen om de eerste coachees te coachen.

Jeroen

Jeroen † (±1980-2015) Shire
Jeroen was een verlegen, grote Shire met een heel klein hartje. Hij ging voor iedereen opzij, gaf graag en veel en was in staat mensen bij hun allerdiepst verborgen emoties en gevoelens te brengen. Tot ons grote verdriet is hij in 2015 overleden. Met dit artikel eerden en bedankten we hem voor de mooie jaren die we met hem mochten delen.

Bloem

Bloem † (1998-2019) Shire
Zij was de alfa­merrie van de kudde en ons eerste eigen paard. De lessen die ze ons leerde, wezen ons de weg naar het coachen met paarden. In dit artikel lees je hoe dat ging. Bloem was een heel groot paard met een groot hart. Helaas is zij augustus 2019 overleden. Ze liet letterlijk en figuurlijk een even groot gat achter, op de Keulseweg en in ons hart.

Oude Bloem

Oude Bloem † (±1980-2020) Shire
De oude wijze dame van de Keulseweg kudde is in 2020 op de prachtige leeftijd van bijna of ruim veertig jaar door ouder­dom gestorven. Op haar duidelijke, soms iets lompe maar altijd liefde­volle manier heeft ze menige les uitgedeeld (lees er hier bijvoorbeeld een) en een onuit­wisbare indruk achtergelaten bij velen. Vergeten doen we haar dan ook nooit.

De MoordrechtkuddeStorm

Storm (2012) Fries x Lusitano
Storm is de jongste van de kudde. Hij is zacht en nieuwsgierig en hij kan heel goed ruiken. Hij is de neus van de kudde. Storm maakt graag contact met mensen. Door zijn enthousiaste nabijheid leren coachee's hun grenzen te bewaken.

Yuma

Yuma (2012) Appaloosa
Yuma is de verkenner van de kudde. Hij is een snelle denker die heel direct en to-the-point coacht. Met zijn unieke voorkomen geeft hij bijna garantie op projectie. Yuma onderzoekt graag alles met zijn mond en hij is een echte gangmaker te noemen.

Flokur

Flokur (2007) IJslander
Flokur is de kleinste van formaat, maar dat weerhoudt hem er niet van de leidhengst te zijn en zijn taak serieus te nemen. Hij is zacht en liefdevol. Precies en geconcentreerd kan hij zich verbinden en dan ook ontfermen over een coachee.

Cody

Cody (2010) Quarter
Cody is een warme en zachte quarter, maar als je over zijn grenzen gaat laat hij dat duidelijk merken. Je ziet het al in zijn gezichts­uitdrukking. Hij doet actief mee met het coachen. Hij kan zich beschermend om een coachee heen buigen.

Ofeigur

Ofeigur (2001) IJslander
Ofeigur is een heer en heeft een hoge rang in de kudde. Hij loopt graag achteraan en heeft hiermee over­zicht over de situatie. Ofeigur ziet mogelijk­heden en reageert op het juiste moment.