Wil jij van het werken met paarden en mensen je beroep maken?

Samen met paarden, mensen helpen?
Je werkwijze uitbreiden met de inzet van paarden?
Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen?

Op een plek waar professionaliteit, de menselijke maat en het paard elkaar ontmoeten?

Dan zijn onze opleidingen iets voor jou!

Equine assisted coach® level 1

Equine assisted coaching en therapie is een methodiek waarbij de coach of therapeut samenwerkt met een of meer paarden om coachees of cliënten de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

Post-HBO-registeropleiding, EQA-practitioner geaccrediteerd

In de Post-HBO-registeropleiding equine assisted coach® level 1 krijg je de kennis en technieken aangereikt om zelf­bewust, professioneel en effectief dit ervarings­gerichte proces te begeleiden en daarbij de fysieke en emotionele veiligheid van alle betrokkenen – mens en paard – te kunnen waarborgen.

Je maakt je de methodiek equine assisted coaching eigen en ontwikkelt coachcompetenties op NOBCO/EMCC-Practitioner niveau. Deze opleiding is de basis voor alle vervolgopleidingen.EQA NOBCO EQA

GGZ-professionals (EAT)

Level 1 is ook voor de therapeut, psycholoog, ortho­pedagoog of psychiater die zich het ervarings­gericht coachend begeleiden of behandelen in samen­werking met paarden volgens de methodiek equine assisted coaching & therapie eigen wil maken. Naast de vele aspecten die daarmee samenhangen is voor veel professionals ook het coachend behandelen vanuit een fenomenologische, open houding, het niet-weten en de diepgang met betrekking tot overdracht in de therapeutische relatie een eye-opener en van grote toegevoegde waarde aan de reeds aanwezige kennis.

Vervolgopleidingen

Level 1 is een complete opleiding waarmee je als coach met paarden aan de slag kunt. Wil je je verder ontwikkelen in het vak, dan kun je doorstromen naar equine assisted coach® level 2 of je specialiseren kindercoach, waarna equine assisted coach® level 3 of therapeut mogelijk wordt, een totaal vierjarige opleiding waarmee je in aanmerking komt voor vergoeding uit het aanvullende pakket van veel zorgverzekeraars.


NIEUW: Opleiding EAC Basics

 • Laagdrempelig kennismaken met opleiding en methodiek
 • 4,5 dagen
 • De theoretische basis en grondhouding van equine assisted coaching
 • Een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn
 • Kennismaking met de praktijk
 • Met korting en vrijstellingen instromen in level 1
 • Kan volledig vergoed worden door het STAP-budget!

Aanmelden

De groepen die in januari starten zijn vol, je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst, er kan altijd een plek vrijkomen. Het is nu mogelijk je aan te melden voor de groepen die komend voorjaar starten.

UWV

UWV en STAP

Kijk op deze pagina voor meer informatie over vergoedings­mogelijk­heden door het UWV.
Ook is het mogelijk om het STAP-budget aan te vragen, lees daar meer over op deze pagina.

Eerst kennismaken?

Studiegids

Je bent van harte welkom op een van de open dagen of learningsessies.
Misschien wil je eerst eens rustig lezen over onze filosofie, methodiek en werk­wijze? Blader dan eens door de Studiegids, EAC magazine of bekijk de fotoimpressie om een indruk te krijgen van de Keulseweg.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of persoonlijk advies nodig? Klik op de button om een persoonlijk adviesgesprek te plannen:

Open dag zaterdag 14 januari (10.00 – ± 13.00 uur)

Programma

De open dag is er om kennis te maken, sfeer te proeven en te kijken of onze opleiding iets voor je is. We doen een groeps­oefening (met paarden) waaraan je zelf kunt deelnemen zodat je ook kunt ervaren wat we doen. Daarna vertellen we een en ander over onze opleidingen, methodiek, filosofie en werkwijze, en is er tijd om alle vragen te stellen die je wilt.

Aanmelden
Een open dag of avond is gratis, maar meld je a.u.b. wel even aan – door op onder­staande link te klikken – zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten!

(Learning)­coach­sessie ervaren?

Ben je geïnteresseerd en/of wil je zelf eens een coach­sessie met paarden ervaren?

Op een aantal dagen kunnen deel­nemers van de opleiding equine assisted coach® level 1 het geleerde in de praktijk oefenen met onbekende coachees van buitenaf.
Het is mogelijk om je voor zo'n sessie aan te melden als proef­coachee.

Ervaring of affiniteit met paarden is niet nood­zakelijk om te profiteren van zo’n sessie en alle activiteiten gebeuren op de grond. Het biedt een mooie kans om een coach­sessie met paarden te ervaren. Aan deze sessie zijn géén kosten verbonden.

De sessies zijn, inclusief intake en evaluatie, van 11.00 tot 13.00 uur óf van 14.30 tot 16.30 uur.

Data en aanmelden

Vind je het leuk een keer gecoacht te worden met paarden dan kun je je aanmelden voor een van de volgende dagen door op de datum te klikken:Plek vrijgekomen op zaterdag 10 december om 14.30 uur!


We hebben voor 10 en 12 december op dit moment voldoende coachees, maar je kunt je voor deze dagen nog wel voor de reservelijst aanmelden. Dan waarschuwen we je als er een plek vrijkomt.

Recente reacties op de opleiding

“Om te beginnen ben ik erg gelukkig met mijn keuze om deze opleiding te gaan volgen en dat wordt naarmate we verder komen keer op keer bevestigd. Ten tweede ervaar ik de professionaliteit van de Keulseweg als opleidingscentrum. Omdat (op zijn minst) mijn subpersoonlijkheid 'Perfectionist' heel blij kan worden van kwaliteit, word ik blij geraakt door de opzet, de uitvoering van het programma, de begeleiding en de atmosfeer van de Keulseweg.”

“Bedankt voor het leerzame, mooie jaar! Het heeft mij veel inzicht gegeven, ruimte, plezier en zicht op en mildheid met betrekking tot mijn eigen proces. Een verrijking voor mijzelf op persoonlijk gebied maar ook in mijn werk als GZ-psycholoog! Het blijft ook prachtig om te zien wat het voor mensen kan betekenen en ik hoop daar in de toekomst nog samen met paarden een verdere bijdrage aan te kunnen gaan leveren zodat ook anderen het kunnen gaan ‘ervaren’!”

“Voor mij betekent het persoonlijke ontwikkelproces zo ongelooflijk veel dat ik echt heel erg dankbaar ben voor deze opleiding, voor jullie openheid en nieuwsgierigheid en voor het creëren van de veilige leeromgeving. Voor de heerlijk autonome paarden die mij echt hebben laten inzien dat het paard altijd wat geeft als ze maar zichzelf kan en mag zijn en voor de methodiek, welke ik echt omarm! Bedankt hiervoor!”

“Wat ik het afgelopen jaar leerde? Je kan beter vragen wat niet... energieën voelen, hoe ik over kan komen, wat dat voor impact op anderen kan hebben, elk huisje heeft zijn kruisje wees je ervan bewust, in het hier en nu, niet te veel willen helpen/wat is helpen, luisteren/echt luisteren en echt voelen, aarden - geen haast, nog meer respect voor paarden, vertrouwen op het proces, verschillende methodes/theorieën, objectief observeren, mijn eigen thema’s beter leren kennen etc. etc.
Het was één grote leerschool en ik heb het met beide handen aangepakt en alles opgezogen. Ik heb gehuild, gelachen, ben gevallen maar veel krachtiger opgestaan en ik voel me zo tegen het eind aan al echt wel een beetje een coach.”

“Ik ben jullie heel erg dankbaar dat de Keulseweg er is. Vanaf het begin voelde het goed om deze opleiding te volgen. Ik hoef de kennis die ik als psychiater al heb niet af te wijzen. Bij de Keulseweg heb ik ervaren dat er zaken zijn die (nog) niet te bewijzen zijn maar wel waar zijn (de hulp van de paarden, het veld bij familieopstellingen en het voelen dat alle sub-ikjes je willen beschermen bij Voice Dialogue). Bij jullie mag ik het allemaal integreren en werken met wat er is.
Dankjulliewel Miranda, Raymond en Marjolein voor deze opleiding.
Finnegan, Pasha, Fellow, Puk, Flinny en Bo en Flokur, Ofeigur, Cody, Storm en Yuma, dankjulliewel voor alle wijze lessen.”

NIEUW: Coachskills voor instructeurs

 • Ruitercoachvaardigheden op foundation niveau
 • 4,5 dagen
 • De theoretische basis en grondhouding van equine assisted coaching
 • Een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn
 • Verrijking van je lessen op diepgaande manier
 • Kan volledig vergoed worden door het STAP-budget!

UWV

De KNHS heeft voor deze opleiding 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders.

EQA NOBCO EMCC CRKBO NRTO keurmerk GRO erkend