Psychosociale Basiskennis


PsBK in het kort

Niveau: HBO conform, PLATO-erkend
Duur: 1 jaar (12 lesdagen)
Studiebelasting: ± 15 tot 25 uur aan thuisstudie per lesdag
Kosten: € 1995 (online) – € 2195 (fysiek) (btw vrij)
Startmomenten: hele jaar
Vooropleiding: HBO werk- en denkniveau
Erkenning: CPION, SNRO
Subsidiemogelijkheid: 100 euro korting als Keulsewegstudent

In de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK), die voldoet aan de PLATO eindtermen, leer je meer over hoe de psyche zich ontwikkelt, hoe psychische problemen kunnen ontstaan en welke behandel­methoden er mogelijk zijn.
De opleiding bevat psychologie, psychiatrie en een klein deel medische basis­kennis. Hierin ligt de nadruk op veel voor­komende ziekte­beelden en stoor­nissen en op alarm­symptomen. Je leert bij welke symptomen jouw alarm­bellen moeten gaan rinkelen, hoe jij vervolgens kunt handelen en/of hoe een arts, psycholoog, of specialist zou handelen.

De PsBK is een waarde­volle toe­voeging aan de kennis die je al opdeed. Je verbreedt je kennis, waardoor je jouw patiënt holistisch kunt benaderen. In de lessen ontdek je op een interactieve manier hoe het lichaam en de geest werken en hoe je ziekte­beelden kunt herkennen. Zo kom je precies te weten wanneer het beter is om iemand door te verwijzen naar de eerstelijnszorg en in noodzakelijke gevallen naar de spoed­eisende hulp! Omdat je tijdens de opleiding de ‘taal van de artsen en psychologen’ leert, wordt samen­werken makkelijker.

Het eind­resultaat is dat jij als zorg­professional sterker in je schoenen komt te staan en ook nog eens de juiste papieren op zak hebt. De Psycho­sociale Basis­kennis is namelijk onderdeel van je benodigde port­folio voor vergoeding door de zorg­verzekeraars.
Na succes­volle afronding van de opleiding ontvang je een door CPION/SNRO geaccrediteerd diploma.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Neder­landse Gezondheids­zorg | Psyche | Biopsychologie | Persoonlijk­heid en Intelligentie | Leren | Ontwikkelings­psychologie | Psycho­pathologie I | Psychopathologie II | Geheugen en Ouderdom | Medische Les I | Medische Les II | Alarm­symptomen PSBK

Docenten

De opleiding wordt geheel verzorgd door de ervaren docenten van Con Amore, stuk voor stuk gepassioneerde psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld.

Studiebelasting

Con Amore biedt een flexibel lesconcept. Je bepaalt zelf waar, wanneer en in welk tempo je de lessen volgt. Je kunt na inschrijving direct starten met de thuis­studie in de online leer­omgeving. Hier is de theorie opgedeeld in unieke en uitdagende studie­vragen. Vervolgens pas je dit in de 12 klassikale lessen op een speelse manier toe, in de vorm van oefeningen en patiënt casussen. Iedere lesdag wordt afgesloten met een korte kennis­toets (multiple choice). Er zijn geen tussen- en eind­examens.
De studie­belasting hangt onder andere af van je voor­opleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een les­dag begint met vragen beantwoorden, is de studie­belasting gemiddeld tien uur per week. De totale studie­belasting is 40 ECTS.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Korting!

De PsBK wordt aangeboden in samen­werking met Con Amore. Door deze samen­werking krijg je als student van de Keulseweg 100 euro korting op het lesgeld bij Con Amore. Om deze korting te verzilveren geef je bij het opmerkingen­veld van het inschrijf­formulier aan dat je via Keulseweg komt. Hierbij vermeld je je student­registratie­nummer van de Keulseweg. Con Amore checkt ieder jaar of de aangemelde Keulseweg studenten ook daad­werkelijk bij Keulseweg gestudeerd hebben.

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie, locaties en om je aan te melden.Boekenlijst

Psychiatrie van diagnose tot behandeling
Deth, R, van & Vandereycken, W (2015)

Pathologie
Zelman e.a. (2017, 8e druk)

Psychologie, een inleiding
Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk)

Zo ben ik nu eenmaal (niet verplicht, level 2 coaches hebben deze al gelezen)
Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk)