De mensen

De docenten van de Keulseweg zijn allen degelijk opgeleid in hun vakgebied en delen met enthousiasme en gedrevenheid hun kennis met jou.
Maar vooral: alle docenten hebben veel daad­werkelijke werk­ervaring met mensen én paarden. En, ook niet onbelangrijk, ze zijn ervaren in het overbrengen van hun kennis. Want ook doceren is een vak.


Rolinka

Rolinka van Markus (1975)
Rolinka studeerde HBO paardenhouderij aan de Hogeschool Larenstein en is equine assisted coach® level 2.
Naast haar zelfstandige equine assisted coach­praktijk ROS-coaching waarin ze zich vooral richt op teams en organisatiebegeleiding is zij een ervaren docent van de opleiding equine assisted coach® en de systemische modules. Ze doet dat met veel energie en enthousiasme.

Yvette

Yvette van der Meer (1971)
Yvette studeerde HBO commerciële economie, equine assisted coach® level 2, Healing touch for animals level 1 en CREF-behandelaar.
Naast haar werk als learning specialist bij New Heroes en adviseur leren en ontwikkelen, coacht en behandelt ze in haar eigen coachpraktijk mensen en groepen met paarden. Yvette is met veel passie en liefde docent van level 1 en 2.

Miranda

Miranda van der Schuur (1968)
Miranda is biologe-ethologe en een ervaren instructrice Centered Riding level II, holistisch- en integrated instructeur. Zij deelt haar enorme kennis met veel plezier en humor. Miranda verzorgt als gastdocent de dagen over paarden­taal, ethologie en paardensignalen in alle opleidingen en in alle gespecialiseerde nascholingen over paarden. Ze is daarnaast ook vaste docent van level 1 en 2.

Wieke

Wieke Musler (1987)
Wieke is na haar master Psychologie en Geestelijke Gezondheid aan Tilburg University aan de slag gegaan als psycholoog gericht op kinderen en jeugd. Naast reguliere behandelingen en gedrags­onderzoek geeft ze inmiddels spel­therapie en therapie met paarden in haar eigen praktijk Paarden­ontmoeting. Ze is equine assisted therapeut® level 3, docent van level 1 en 2 en hoofddocent van level 3.

Jet

Jet van Eeghen (1985) Jet heeft zich in haar opleiding pedagogiek en ortho­pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam verdiept in de ontwikkeling van kinderen en daar de nodige praktijk­ervaring opgedaan. Zij is daar­naast een creatieve equine assisted coach® level 2 en facilitator familieopstellingen en coacht in haar praktijk dagelijks kinderen en hun gezins­leden. Jet is docent van level 1 en de kinder­coachopleiding.

Jet

Linda Bouzidi (1981) Linda heeft Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Leiden gestudeerd en werkt sinds 2003 in de hulpverlening als ambulant begeleider, trainer, casemanager en coach. Als equine assisted coach level 2 coacht zij in haar praktijk All Senses volwassenen, kinderen en teams naar meer autonomie.
Linda is met veel enthousiasme en een vleugje humor een gedreven docente van level 1.

Jet

Merijn de Jonge (1976) Merijn is een level 2 coach die zich richt op het werken met veteranen binnen de geüniformeerde beroepen, (management) teams en individuele sessies. Hij heeft een passie voor leiderschaps­vraagstukken, talent­ontwikkeling en groeps­processen en gebruikt daarbij alles wat in zijn "rugzak" zit; van eigen ervaring, bedrijfs­kundige kennis als HR consultant tot zijn uitgebreide kennis van systemisch werk. Daarnaast is hij docent van level 1.

Gaudia

Gaudia Galama (1956)
Gaudia is psycho­motorisch- en contextueel therapeut en ervaren (familie)­opsteller. Ze werkte ruim 40 jaar op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis en is nu met pensioen, maar nog steeds fulltime werkzaam in haar eigen praktijk. Als gastdocent van level 1 en 2 en een van de hoofddocenten van level 3 deelt ze haar diepgaande kennis en ervaring over de contextuele en lichaamsgerichte aanpak en traumabegeleiding.

Claes-berend

Claes-Berend van der Kolk (1964)
Claes-Berend is sinds 2000 familie- en organisatie­opsteller. Hij is opleider systemisch interveniëren en opstellingen, o.a. aan Nyenrode Business Universiteit, en begeleidt mensen met hart en ziel, zowel in groepen als individueel. Claes-Berend werkt met een communicatieve en systemische aanpak en verzorgt de blokken en nascholings­dagen over organisatie­opstellingen.

Linda

Linda Doornweerd (1960)
Linda is senior consultant, intuïtief- en loopbaan­coach, voice dialogue practioner en trainer. Ze begon haar loop­baan in de jeugd­hulp­verlening en is inmiddels directeur/eigenaar van IMC mens­ontwikkeling waarin het opleiden en ontwikkelen van mensen centraal staat. Linda brengt mensen in contact met hun kracht en kwaliteiten. Ze verzorgt de blokken en nascholings­dagen over voice dialogue.

Esther

Esther van Noort (1986)
Esther is ortho­pedagoog, socio­therapeut, ORUN instructrice en equine assisted coach® level 2. Zij is een inspirerende coach, met een integratieve kijk op persoonlijk­heid en systemen. Esther biedt coaching en pedagogische begeleiding van kinderen, met vertrouwen in het proces en in haar paarden als belangrijke spiegel, maatje en co-coach. Esther is de vaste docent van de opleiding equine assisted kindercoach.

Miranda

Miranda Burgwal (1986)
Miranda is de vaste docent van iedere groep van de opleiding equine assisted kindercoach. Zij werkt in haar eigen praktijk Paardenervaren als kindercoach en erkend alternatief therapeut met kinderen, jongvolwassenen en volwassenen en is daarnaast TTouch Practitioner 2 en organisator van gecertificeerde Tellington TTouch trainingen voor paarden in Nederland.

Caroline

Caroline de Grood (1969)
Caroline gooide haar leven om, verhuisde met man, paard en honden van Amstelveen naar het Groningse platteland. Ze ontdekte haar passie in werken met mensen en paarden en is inmiddels een afgestudeerde equine assisted therapeut® level 3 met een succesvolle praktijk. Daarnaast zet ze haar talenten en inhoudelijke kennis voor de Keulseweg in op organisatorisch-, communicatie- en marketinggebied.

Esther

Esther Klijn (1979) (ortho)pedagoog, en de eigenaar van zorg­boerderij Equus & Ego. Zij gelooft heilig in de kracht die ieder mens in zich heeft en is altijd bezig om die in het kind naar boven te halen. Haar kennis en kunde op gebied van multi problematiek, stoornissen in het autistisch spectrum, scheidings­problematiek en ADHD brengt ze in als ze het blok huiselijk geweld en agressie van de opleiding equine assisted kindercoach verzorgt.

Chantal

Chantal Zonneveld (1988) is manager paarden van de Keulseweg. Ze verzorgt onze paarden en alles daar omheen met veel zorg en liefde. De paarden zijn blij met haar!
Na haar opleiding Paardenhouderij werkt ze al ruim vijftien jaar in de paarden. Van sportpaarden tot paarden die worden gebruikt voor mensen met een beperking. Ze geniet enorm van zoals ze zelf zegt: “waar je deze lieve dieren allemaal voor kan gebruiken!”.

Raymond

Raymond Werner (1959)
Raymond is een van de twee oprichters van de Keulseweg. Zijn inbreng aan de Keulseweg-methodiek ligt bij het lesgeven en het doorontwikkelen, verfijnen en het implementeren van innovaties.
Met een fascinatie voor menselijk gedrag en het eigen herstellend vermogen, geïnspireerd door Freud, de Gestaltpsychologie en Fenomenologie is hij daarnaast een gedreven docent van level 1, 2 en 3.

Marjolijn

Marjolijn Meijer (1962)
Marjolijn houdt zich nadat zij samen met Raymond de Keulseweg oprichtte inmiddels vooral bezig met de organisatie, administratie en alle overige werk­zaamheden rondom alle opleidingen. Zij is op inval­basis alleen in noodgevallen nog docent van level 1, en 2.
Haar leer­proces met Bloem was de oorsprong van alles wat zich nu op de Keulseweg afspeelt.