Na- en bijscholingen

Ook seizoen 2023/2024 is er weer een rijk en gevarieerd aanbod aan nascholings­mogelijk­heden. Door op de nascholing te klikken ga je naar de pagina met uitgebreide informatie.

Certificatie-updates

vrijdag/zaterdag 29/30 maart 2024 (11.00 – 17.00 uur) Keulseweg
donderdag/vrijdag 25/26 april 2024 (11.00 – 17.00 uur) Keulseweg
Back to basics, een opfrissing van je theorie en de basis van equine assisted coaching en bijscholing in nieuwe ontwikkelingen en onderwerpenTrauma, traumaherstel, emoties en EFT

Groep 1 VOL

Start online: vrijdag 3 november 2023 (toegang tot de theorie en opdrachten op het portaal)
Lesdag 1 donderdag 16 november 2023
Lesdag 2 donderdag 30 november 2023

Groep 2

Start online: zaterdag 17 februari 2024 (toegang tot de theorie en opdrachten op het portaal)
Lesdag 1 dinsdag 5 maart 2024
Lesdag 2 donderdag 11 april 2024


Twee dagen + theorie over de bij trauma betrokken processen onder leiding van Gaudia Galama.Teams, groepen en organisaties  

Start online: zaterdag 9 maart 2024 (toegang tot de theorie en opdrachten op het portaal)
Lesdag 1 donderdag 28 maart 2024
Lesdag 2 donderdag 23 mei 2024

Twee dagen over het werken met groepen, teams en organisaties.Teamcoaching

donderdag 28 maart 2024 
Je ontdekt de verschillen tussen individuele- en team­coaching en leert wat het begeleiden van een team van jou als coach vraagt. We kijken naar vraag­stelling bij teams, paarden­welzijns­aspecten en fysieke en emotionele veiligheid van individuele team­leden. Een draaiboek voor een teamdag en meerdere nieuwe team­activiteiten waar we deze dag ook mee oefenen.

Teams en organisaties | Het verbindende veld

donderdag 23 mei 2024
In deze module staat het opstellen en systemisch benaderen van door mensen gekozen en samen­gestelde systemen centraal. Teams en organisaties kunnen stagneren of in de flow komen. Hoe beïnvloed je zo'n systeem? In deze module krijg je hand­reikingen uit de systemisch-feno­meno­logische benadering.

Trauma en Trauma­herstel

donderdag 16 november 2023 VOL

donderdag 7 maart 2024 
Deze dag gaat in op de biologische, psychologische en neurologische processen die bij trauma en trauma­herstel een rol spelen, wat wij als coach kunnen betekenen en wat de paarden hierbij kunnen betekenen.

Omgaan met emoties – EFT (Emotional Freedom Techniques)

donderdag 30 november 2023 VOL

donderdag 11 april 2024 

Deze dag gaat over het omgaan met emoties. We leren hiertoe EFT (Emotional Freedom Techniques) te gebruiken, voor onszelf als coach, om op ons gemak te zijn met onze eigen emoties en voor onze coachees, om weer in balans te komen nadat er (heftige) emoties omhoog gekomen zijn, die zich willen ontladen.

Bij Paardenplezier (Miranda van de Schuur)

Klik op onderstaande buttons voor de actuele cursusdata

Communiceren met paarden I

Echt communiceren met paarden begint bij jezelf. De eerste stap is te ontdekken hoe jouw eigen mentale en fysieke staat, houding en energie de communicatie met het paard beïnvloeden. Hoe verbind je je? Ontdek jouw persoonlijke manier van leiding geven.

Communiceren met paarden II

De volgende stap is bewust­wording van je eigen lichaamstaal, energie, positie en intentie en de invloed daarvan. Je leert de verschillende aspecten van communicatie af te stemmen op wat verschillende paarden nodig hebben.

Communiceren met paarden III

Een stapje verder, tijd voor verdieping van paardentaal. Hoe kun je je paard trainen vanaf de grond en het paard helpen fysiek en mentaal sterker te worden.

Permanente educatie (Communiceren met paarden I, II en III)

Totaal erkend voor 21 SBU.


Ethologie – Paardensignalen

Leer meer over paardensignalen en -reacties met behulp van foto- en video­materiaal en het observeren van de kudde. Leer de functies van deze signalen en bewegingen. Je zult verstelt staan over hoe klein en veel er gecommuniceerd wordt tussen paarden onderling.

Permanente educatie

Erkend voor 6 SBU.

Fysieke ondersteuning van het coachpaard

Je leert je paard fysiek te ondersteunen door middel van technieken uit o.a. Feldenkrais, TTouch, massage en acupressuur. Je leert verschillende manieren om nazorg te kunnen geven aan je paard na een coachsessie zoals bijvoorbeeld een chakrahealing of afstrijken. We gaan niet uit van één vaste methode of systeem, het paard bepaalt hoe we werken en wat nodig is.

Permanente educatie

Erkend voor 6 SBU

Lichaams­bewustzijn en gewaar­zijn

Een nascholings­dag waarin je eigen lichaams­bewustzijn ontwikkelt: bewust­wording van je eigen lichaams­houding en non­verbale signalen (gewaarzijn), de uitwerking op anderen (mens en paard) en het vinden van kracht en balans in aarding en centreren.

Permanente educatie

Erkend voor 6 SBU.

Chakra's

Een bijzondere en verdiepende dag over chakra's, paarden en persoonlijke ontwikkeling onder leiding van Miranda van de Schuur. Als coach vormt de studie van de chakra’s een handig hulp­middel tot het begrijpen van de belevings­wereld van de coachee en helpt het begrip op te brengen voor onder­linge beïnvloeding.

Permanente educatie

Erkend voor 6 SBU

Bij Paardenbloemen / Ros coaching (Gaudia Galama & Rolinka van Markus)

Systemische benadering

Een vijftal nascholingsblokken die gewijd zijn aan de systemische benadering. Onder leiding van Gaudia Galama en op de locatie van Rolinka van Markus. De paarden begeleiden, faciliteren, spiegelen ons hierbij zoals zij altijd doen.
Na het succesvol volgen van alle vijf de blokken ontvang je een certificaat. Lees er meer over op deze pagina.

Cursusudata

Groep 2

Blok 1 zondag/maandag 12/13 november 2023
Blok 2 zondag/maandag 10/11 december 2023
Blok 3 zondag/maandag 14/15 januari 2024
Blok 4 zondag/maandag 24/25 maart 2024
Blok 5 zondag/maandag 4/5 mei 2024
4 mei deelnemen als representant

Meedoen als representant/inbrenger

24 oktober 2023 en 4 mei 2024
Een hele dag familieopstellingen met paarden. Je doet mee als representant met de mogelijkheid een vraag in te brengen. Maar ook als dat niet gebeurt zul je er, ofwel als professional ofwel persoonlijk, iets voor jezelf uit mee kunnen nemen.
De opstellingen worden begeleid door systemische studenten onder supervisie van Gaudia en Rolinka.
Een heerlijke dag leren en ervaren bij de paarden als representant!

Permanente educatie

Erkend voor 80 SBU.


Bij IMC mensontwikkeling

Klik op onderstaande buttons voor de actuele cursusdata

Intuïtief Coachen met Voice Dialogue

Voice Dialogue vaker inzetten, op een intuïtieve manier? Ga dan mee op verkennings­tocht om je eigen sub­persoonlijk­heden te leren kennen en ook die van de ander in het licht te zetten. Met deze 2-daagse special zet je een stap op dit boeiende pad.

Systemisch Coachen in 1-op-1 gesprekken

Je leert hoe je systemische opstellingen kunt toepassen in je 1-op-1 gesprekken met coachees, dus zonder een groep representanten. Door middel van korte oefeningen en demonstraties kun je de toepassings­mogelijkheden van systemische opstellingen zelf ervaren.

Coachen met de Natuur

De natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij mensen deel van uitmaken. Deze twee daagse gaat over het opnieuw verbonden zijn met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is. Je leert als coach in te zetten hoe innerlijke obstakels in de buiten­wereld worden vormgegeven door obstakels op het pad, in de natuur.