Certificatie-update

KREAC Om de certificatie up to date te houden kan de equine assisted coach® of therapeut® iedere drie jaar deelnemen aan een certificatie-update waarin kennis en functioneren worden getoetst, opgefrist en vernieuwd en je bijgeschoold wordt in nieuwe ontwikkelingen en onderwerpen.

Voor wie

Equine assisted coaches of therapeuten die hun certificatie up to date willen houden t.b.v. hun KREAC-lidmaatschap.
Maar ook voor iedereen die kennis wil opfrissen en weer wat ervaring wil opdoen.

Vooropleiding

Minimaal equine assisted coach® level 1

Studiebelasting

Studiebelasting voorbereidende theorie en praktijk: 18 uur.

Data

vrijdag/zaterdag 29/30 maart 2024 (11.00 – 17.00 uur) Keulseweg
donderdag/vrijdag 25/26 april 2024 (11.00 – 17.00 uur) Keulseweg

De updates vinden plaats op de Keulseweg of op de locatie van Miranda in Moordrecht.
Hier vind je de route- en parkeerinfo voor Moordrecht.

Kosten

Deelname aan deze nascholingsmodule kost in seizoen 2023/2024: € 425,– (btw vrij) per module (2 dagen).

Permanente educatie

Erkend voor 39 SBU.

Meedoen?

Je kunt je voor de certificatie-update aanmelden via deze link.

Reacties

“De afgelopen twee dagen deed ik de certificatie-update. Terug naar de basis van de basis, van mijn allereerste opleiding tot equine assisted coach. Less is more, het paard centraal als coach... Heel waardevol! Ik kom weer opgeladen thuis.
In mijn eigen proces ben ik weer verder gekomen. 'Mijn' twee dames kwamen langs. Hoe Evy het stokje van Navenja overneemt, dat dit samenvalt met een transitie voor mij, over hoe de dood de levenden niet moet overschaduwen, over de moederwond, over doorgeven van rijkdom en liefde.
Bedankt Raymond en Miranda, Costa en Yuma, en de vele bijzondere collega's die ik ontmoette.”


“Afgelopen dagen mocht ik zelf weer even ervaren hoe het is om gecoacht te worden met de hulp van paarden. Tijdens de certificatie update ging ik samen met een aantal coach collega’s weer even helemaal terug naar de basis. En dat was ontzettend waardevol! Ik volg regelmatig intervisie en supervisie zonder paarden, waar ik veel van leer en wat ik ook graag doe. Maar het is echt goed om óók met enige regelmaat alles weer even op scherp te zetten in mijn werk met de paarden, te checken wat ik doe en waarom en dan zelf ook opnieuw te ontdekken en ervaren wat paarden kunnen betekenen voor mensen. Hoe ze zonder woorden - met de hulp van een beetje wind - precies dat laten zien en voelen waarvan je zelf niet eens wist dat je het nodig had.. nouja.. ik kan dan alleen maar zeggen: BEDANKT! .. aan de paarden, aan Paardenplezier, Miranda en Raymond en aan mijn coach- collega’s.. voor deze inspirerende dagen en voor de mooie ontmoetingen die er waren met elkaar én met mezelf.”


“Tweede keer EAC certificaat update. Was weer fijn om te praten over de essentie van Equine Assisted Coaching. En deze keer zelf gecoacht te worden door collega's. Nu heb ik weer zelf ervaren hoe krachtig deze manier van coachen is.
Dus weer helemaal up-to-date…”


“Aan het nagenieten van twee dagen update Equine Assisted Coaching!
Het is alweer 3 jaar geleden dat ik mijn certificaat behaalde voor de opleiding tot Equine Assisted Coach.
Om scherp te blijven en kwaliteit te blijven bieden in je vak is het naar mijn mening van belang dit Up-to-date te houden en dat is wel zeker gelukt!
Fijn om zelf weer eens te ervaren hoe het is om gecoacht te worden met paarden en de kracht en essentie te beleven van deze krachtige, diepgaande methode!
Dus nu ben ik weer helemaal fris voor nieuwe coachsessies!”


“Gecoacht worden... ja ik weet nu weer hoe dat voelt. Het voelt als weer thuiskomen in jezelf zonder oordeel.
Back to the basic zet je weer scherp...”


“Back to where it all started.
De certificatie update zit erop! Twee ontzettend waardevolle dagen met fijne collega's en keien van opleiders.
En wat was het fijn om weer op de Keulseweg te zijn, daar waar mijn ruitercoach-avontuur is begonnen. Een plek waar alles mag zijn en waar ik mijn rust (en mezelf!) weer terug vond. In het hier en nu met de paarden.
Zo ook vandaag weer.
Geen woorden maar paarden ❤”


“De afgelopen twee dagen weer mogen ervaren tijdens onze certificaat-update bij de Keulseweg hoe fijn het is om gecoacht te worden met paarden. Hoe heerlijk het is om jezelf te mogen ontdekken, zonder oordelen en zonder coach die het denkt beter te weten dan jij zelf. Nee ... gewoon ZIJN met deze prachtige wezens en een coach die van de zijlijn af en toe eens een verdiepende vraag stelt. Ik heb genoten en ga naar huis met niet alleen een update van mijn certificaat, maar ook van mijzelf. En met speciale dank aan Fellow, ik vond het zeer aangenaam om kennis met je te maken.”


“Weer helemaal opgeladen en enthousiast over mijn prachtige vak. De afgelopen 2 dagen terug gegaan naar de basis van Equine Assisted Coaching en ondergedompeld geweest in de fijne energie op de Keulseweg. Alsof er geen jaren voorbij gegaan zijn sinds het laatste bezoek.
Hoe fijn is het als naar 'school' gaan betekent dat je je bevindt in de buitenlucht tussen de paarden, onder overvliegende ganzen met een oktoberzon op je huid en de ruisende bladeren in je oren. Hard gewerkt, volop genoten en ook nog mooie nieuwe en oude bekenden ontmoet!”


“Heel fijn en zinvol om weer terug te gaan naar de basis: “geen woorden, maar paarden”. Heel inspirerend om samen met collega paardecoaches weer eens te ervaren hoe inzichtgevend, ontroerend, krachtig en vervullend het contact met deze geweldige kudde paarden is.”