inspiratie | nieuws◄ nieuwer nieuws

Op de valreep

23 december 2017

Op de valreep rondden in 2017 nog net twee groepen af. Gefeliciteerd lieve mensen! Veel succes en plezier met wat jullie met het geleerde gaan doen. Afscheid nemen is altijd jammer, maar een aantal van jullie zien we gelukkig al gelijk in level 2 weer terug.
Fotoboekjes van deze groepen vind je hier en hier.

Beroeps en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

8 december 2017

KREAC coaches kunnen tegen een gunstig tarief een goede beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten die een goede dekking biedt voor de therapeut/coach die samenwerkt met paarden en is inclusief WKKGZ-dekking. Werkzaamheden door coaches vallen doorgaans buiten de WKKGZ, maar de dekking is voor de volledigheid inbegrepen omdat ook psychologen en (psycho)therapeuten van deze verzekering gebruik maken, en veel coaches tevens zorgaanbieder zijn.
Meer over de verzekering lees je op de KREAC website.

Filmpje...

11 november 2017

Van harte gefeliciteerd nieuwe kindercoaches!

17 oktober 2017

Deze nieuwe kindercoaches gaan de wereld een beetje mooier maken. Na een jaar, zowel persoonlijk als professioneel, keihard werken hebben deze coaches hun certificaat dik verdiend!

Twee jaar geleden...

24 september 2017

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat we het allerliefste en op alle manieren mooiste paard verloren dat ooit op aarde rond liep.
Sommige littekens blijven altijd een beetje pijn doen...

We zijn weer begonnen

2 september 2017

Het nieuwe seizoen 2017|2018 is van start gegaan. Groep vier beet de spits af met het tweede blok Paardentaal. We hebben in de vakantie niet stilgezeten, dan is er tijd voor groot onderhoud (aan alle werkruimtes, hekken en gebouwen), de paardentandarts kwam langs en de laatste week van de vakantie schreven we een nieuw artikel over antropomorfisme, het toeschrijven van menselijke eigenschappen, ideeën en emoties aan dieren. Een artikel met een aantal interessante doorlees- en kijklinks.

Zomervakantie!

20 juli 2017

Het is zomervakantie: deuren dicht, wei open, rust voor paard en mens aan de Keulseweg. We hebben op de valreep nog een nieuwsbrief verstuurd met daarin de extra uitgebreide agenda van het nieuwe seizoen, een artikel over Bloem en hoe het met haar allemaal begon, een mooie nascholing over Chakra's, en wat nieuwsfeitjes. Vanaf 1 september zijn we weer bereikbaar. We wensen jullie een fijne zomer en tot in het nieuwe seizoen!

Bloem… of hoe het begon

5 juli 2017

"...15 jaar later is Bloem nog steeds de Grande Dame van de Keulseweg. Met aan haar zijde echtgenoot Merlijn, een chique arabier die denkt de leidende hengst te zijn van de inmiddels zeven paarden en pony’s die op verschillende manieren ons pad kwamen. Natuurlijk laat zij hem slechts in die waan, uiteindelijk heeft zij de touwtjes in handen..."

Lees in dit artikel hoe het allemaal begon hier aan de Keulseweg.

...an excellent robust quality programme...

8 juni 2017

Certificaat en rapport vandaag via de mail in the pocket!

"The Panel is delighted to endorse the assessor‟s review and recommendation to award EQA-R at Practitioner level. You have clearly demonstrated from the variety of quality evidence you have provided to support your renewal how you have continued to enhance your programme the ”Opleiding Equine assisted coach level 1”. Your comprehensive documented process of assessment and evaluation competences equivalent to the EMCC competence framework has enabled you to respond promptly to feedback from delegates resulting in an excellent robust quality programme."

EQA verlenging tot 2022 toegekend!

1 juni 2017

Hoera! De EQA-accreditatie van onze opleiding equine assisted coach level 1 is in één ronde door NOBCO/EMCC verlengd. We zijn weer tot mei 2022 geaccrediteerd op Practitioner niveau.

De EQA (European Quality Award) is ontwikkeld door de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) in nauw overleg met de NOBCO en andere Europese beroepsorganisaties en kent een differentiatie in niveaus: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner. De toetsing – die gebaseerd is op Europese maatstaven voor hoger onderwijs: management, academische standaarden, bekwaamheid van de staf, begeleiding van studenten en kwaliteitssystemen – vindt plaats volgens vastgestelde procedures en is in handen van getrainde EMCC-assessoren.

Je vindt opleidingen met een EQA keurmerk op deze pagina.

Geen woorden maar paarden

23 mei 2017

Een filmpje dat ons motto prachtig illustreert. Mooi terughoudend, ruimte gevend en integer gefaciliteerd door de coach.

Aprilgroepen van start

6 mei 2017

Twee nieuwe groepen gingen deze dagen van start. En wat een leuke reactie op dat eerste blok kwamen we tegen op Facebook:

“Aan het nagenieten van een prachtige ervaring van de afgelopen 2 dagen. Ben donderdag begonnen met de opleiding "Equine Assisted Coach", mijn hoofd loopt nu wel even over maar wat een prachtige lokatie en paarden, zeer ervaren leraren die echt de tijd voor je nemen en een hele gezellige klas. Zelfs al kunnen proeven wat paarden die je inzet als coach bij mensen (incl. mezelf) los kan maken, wat ben ik blij dat we de keuze hebben gemaakt om dit te gaan doen!”


Leuk om te lezen, Maddy. We wensen jou en je medestudenten een fijn leerjaar toe!

Nieuwe level 2 coaches

13 april 2017

De eerste certificaten van dit seizoen waren voor het verdiepingsjaar groep 1. De nieuwe level twee coaches zijn de afgelopen twee jaar hun proces aangegaan, hebben hun kennis verdiept en veel ervaring opgedaan. Nu is het tijd voor hen om iets te gaan betekenen voor mens én paard. Nikola schreef een mooi bericht op haar facebookpagina:

"Sinds gisteren ben ik Equine assisted coach level 2. Het waren twee leerrijke jaren opleiding die me persoonlijk heel veel hebben opgeleverd in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik voel me klaar om nu anderen te helpen die via deze fijne en krachtige manier van coaching aan de slag met zich zelf willen gaan, die drempels in hun leven willen overwinnen en op een individuele manier willen groeien - uit eigen kracht, want daar gaat het om.
Ons laatste blok was gevuld met prachtige presentaties en hele fijne coachsessies, waar ik zelf ook nog coachee was en een duidelijke boodschap heb mee gekregen.
Ik ben trots, blij, vastberaden maar vooral enorm dankbaar voor wat ik mocht leren en meemaken in deze twee jaar. Voor de mensen die ik heb leren kennen (en in mijn hart gesloten) en de paarden, die ons steeds op het juiste moment raken. Lieve wijze oude Bloem, jij hebt een bijzondere plek in mijn hart. Maar ook alle andere paarden en ponies passen er nog in: stoere Bo, gemoedelijke Pasha, de keizerin van de Bloemen, lieve kleine Puk, sensitieve Merlijn, goedlachse Fellow en, ook al kende ik hem maar kort, lieve grote Jeroen.
Ook de docenten waren een voor een top in hun vak en hebben ons fantastisch begeleid. Marjolijn en Raymond, jullie hebben iets op poten gezet met dit cursuscentrum, wat veel meer is dan een opleidingscentrum. Voor mij is het een levensschool. Bedankt voor alles iedereen."


Dankjewel Nikola.

Een aantal mooie foto's van de eindpresentaties van deze groep kun je hier bekijken.

Evaluatie 2015 | 2016

19 maart 2017

De resultaten van de evaluaties over seizoen 2015 | 2016 zijn binnen. De cijfers zijn min of meer constant gebleven, soms 0,1 puntje erbij, soms eraf. Het gemiddelde cijfer is 0,1 punt omhoog gegaan.
Niet opzienbarend dus, maar waar we heel erg blij van worden zijn de reacties onder de vraag Is er verder nog iets dat je aan ons kwijt wilt? Onderstaande reactie van een studente die zelf eigenaar van een vooraanstaand opleidingsinstituut op gebied van coaching is, geeft ons vertrouwen op de goede weg te zijn.

"Als ik kritisch lijk dan spijt me dat, ik heb heel veel gehad aan de opleiding en ben er heel blij mee. Ik heb duizend respect voor de informatie voorziening, de website, de opbouw en uitvoering van het materiaal, hoe alles werkt en klopt en op een perfecte manier is vormgegeven en hoe de evaluatie en intake formulieren teruggekoppeld worden enz., GEWELDIG IN ORDE!!!!"


Dankjewel Margit, we hebben ook je kritische feedback als opbouwend en zinvol ervaren.

Op deze pagina lees je de resultaten en overige reacties.

De Keulseweg interactief

7 maart 2017

Hoewel we natuurlijk het liefst met onze laarzen in het zand bij de paarden buiten zijn is het op de laatste winterse dagen ook best fijn om achter je computer of tablet een inzicht te verkrijgen, te laten weten dat je aan iemand denkt of met een kopje thee lekker over equine assisted coaching te lezen! Dat kan allemaal via onze website!

Bijzondere sessies in de sneeuw

13 februari 2017

Ook hartje winter werken de coaches van het verdiepingsjaar gewoon lekker buiten (en aan zichzelf). Anna schreef een blogje over haar sessie met Pasja:

“Het was erg mooi om zelf aan de slag te gaan met de kleine Pasja. Zo klein als ze is, zo groot is haar vaardigheid om ervoor te zorgen dat ik goed naar mijzelf kan kijken. Samen met haar kon ik de pijn van binnen onderzoeken. De pijn, maar ook mijn persoonlijke kracht die ik bezit om aan deze pijn te kunnen werken!
Het waren bijzonder mooie dagen die extra gekleurd werden door de witte deken van sneeuw.”.

Coachkaarten in Bit magazine

2 februari 2017

Wat ontzettend leuk! In de rubriek Bit uit en thuis in Bit magazine staat een stukje over onze coachkaarten. Ze vroegen ons een set beschikbaar te stellen voor de winactie die aan het artikeltje gekoppeld is. We maakten er drie van en als je een daarvan wilt winnen stuur dan uiterlijk 16 maart een mailtje met je contactgegevens en motivatie naar Bit@eisma.nl.

Landelijke intervisie en een nieuw artikel

18 januari 2017

De eerste nieuwsbrief van dit jaar is de deur uit. Daarin onder andere een nieuw artikel over werken vanuit het niet weten en de mogelijkheid voor equine assisted coaches om door het hele land regelmatig deel te nemen aan zelfstandig opererende intervisiegroepen. Onder begeleiding van een level twee coach kunnen daarin casuïstiek uit de eigen praktijk, ethische dilemma's en persoonlijke thema's aan bod komen. Kijk op deze KREAC pagina voor meer informatie.

Fellow… of “waarom ben ik niet uit mijn taartpunt gestapt…”

6 januari 2017

We beginnen dit nieuwe jaar goed! Met een mooi artikel, geschreven door een cursiste. Want ineens kwam de inleiding van een reflectieverslag zo binnen… dat we de schrijfster, die anoniem wil blijven, vroegen of we er een artikel van mogen maken. Het mocht. Klik op de foto hieronder om het te lezen.

Kerstvakantie tot 5 januari en kies een kaart

25 december 2016

Kerstvakantie! Mens en paard trekken zich even terug voor een korte periode van rust en bezinning.
Ondertussen zijn de geen woorden maar paarden coachkaarten nu ook online te vinden. Trek een kaart en ontdek wat de boodschap van de kaart en de paarden voor jou is.
Tot 5 januari 2017!

Wij wensen je in 2017 geluk, gezondheid en... verbinding!

23 december 2016

Bekijk hier onze kerstkaart en lees hoe we op het woord verbinding als thema voor onze eindejaarswens kwamen.

Equine assisted kindercoach geaccrediteerd door het SKJ

21 november 2016

Goed nieuws! De opleiding equine assisted kindercoach is nu geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Jeugd, het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg. Weer een belangrijke stap in professionalisering van ons vak!

Shortcut to normal life? Artikel in Bit magazine

28 oktober 2016

Prachtig artikel in Bit over een sessie met veteraan Geert door docent Paul Bul, zelf een veteraan. Met dank aan en veel respect voor de coachee die zich in dit artikel zo open en kwetsbaar op durfde te stellen.

UWV erkend scholingsaanbieder

23 oktober 2016

De Keulseweg heeft per 1 november 2016 een scholingsovereenkomst met het UWV. Opleiding én de kosten voor boeken kunnen vanaf dan door het UWV geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met de arbeidsdeskundige of jouw contactpersoon bij het UWV.ouder nieuws