over de keulseweg | educatief centrum keulseweg

Vooral jezelf blijven én ontwikkelen

In 2009 startten wij de opleiding equine assisted coach vanuit idealisme. Vanuit de wens een opleiding op te zetten die coaches zou opleiden om op een verantwoordelijke manier te werken met mensen én paarden. Kleinschalig, naast onze andere werkzaamheden was de bedoeling. We hadden geen idee dat de Keulseweg na een paar jaar zou zijn uitgegroeid tot een volwassen CRKBO- en NRTO geregistreerd beroepsopleidings­instituut met een door de NOBCO geaccrediteerde opleiding op practitioner niveau.

Docenten

Op de Keulseweg werkt een team van bevlogen docenten en gastdocenten die allen hun eigen persoonlijkheid, kennis, kunde en specialismen inbrengen. Ook voor de docenten is het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen en nooit vanuit een weten te werken. We versterken elkaar in dit proces en houden elkaar scherp. Niet alleen als coach, maar ook als docent werken we vanuit een open houding en geven daarmee alle ruimte aan het leerproces van de studenten.

De paarden

Als coach erkennen wij in paarden onze meerdere als het gaat om oordeelloosheid, effectieve en eerlijke feedback, en leermogelijkheden voor onze coachees. We werken met hen samen vanuit gelijkwaardigheid en een diep respect voor hun eigenheid en intelligentie. We zien het als een eer én als onze taak om door middel van educatie meer begrip en respect voor paarden te realiseren door mensen met de unieke talenten en de intuïtieve intelligentie van het paard in aanraking te brengen.
De shires (echte gentle giants), shetlanders en arabier van de Keulseweg leven, voorzover domesticatie dat toelaat, op zo natuurlijk mogelijke wijze in kuddeverband. Ze lopen zomer en winter, dag en nacht los op erf en weide en kunnen altijd schuilen voor wind, regen, of zon. Hun leefwijze maakt dat ze gebalanceerd en evenwichtig zijn, waardoor ze zeer geschikt zijn voor hun werk als coachpaard.

Kwaliteit

Werken met mensen en paarden brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom hechten we belang aan kwaliteit en kwaliteitscontrole. Kwaliteit kan zich alleen laten meten door derden. Daarom vragen we alle cursisten na afloop om de opleiding te evalueren. En zijn zowel het opleidingscentrum als de verschillende opleidingen inhoudelijk getoetst op kwaliteit, gecertificeerd, erkend of geaccrediteerd door onderstaande instituten.
Mocht je ondanks al onze inspanningen een klacht hebben, dan is er een interne klachtenregeling. Mocht het niet mogelijk blijken om tot een voor jou bevredigende oplossing te komen, dan heb je de mogelijkheid om je te wenden tot de NRTO Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen.


EQA EMCC NOBCO SKJ

CRKBO NRTO NRTO keurmerk

Accommodatie

Educatief centrum Keulseweg is sinds 2002 gevestigd op een boerderij in Pijnacker, centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Zowel binnen als buiten zijn meerdere plekken die rust en privacy bieden. In de voormalige koeienstal bevindt zich de sfeervolle cursusruimte met houtkachels. De buitenfaciliteiten bestaan uit een buitenbak, een overdekte roundpen en meerdere coachplekken die geheel of gedeeltelijk overdekt zijn. Daardoor kan er onder alle weersomstandigheden gecoacht worden.

De Keulseweg in het kort

 • een eigen locatie met cursusruimte en verschillende overdekte werkplekken;
 • de opleiding equine assisted coach level 1 is als eerste en enige opleiding coachen met paarden in Nederland inhoudelijk door de NOBCO/EMCC geaccrediteerd op practitioner niveau;
 • de Keulseweg is getoetst op kwaliteit en erkend door het CRKBO en het NRTO;
 • KREAC
 • ondersteuning ook na de opleiding middels KREAC;
 • studentenregistratie KREAC na blok 5 en daarmee
 • de mogelijkheid een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je oefensessies;
 • doorgroeimogelijkheden tot level 2 en/of kindercoach en
 • in combinatie met PsBK en lidmaatschap van KREAC, vergoedingsmogelijkheden door zorgverzekeraars;
 • (landelijke) intervisie en nascholing;
 • een kudde van zeven betrouwbare, uitgebalanceerde paarden;
 • een bourgondische, grotendeels biologische lunch met versgebakken brood tijdens lesdagen :-).

Ontmoet de mensen en de paarden van de Keulseweg en lees hier onze missie en visie.