opleidingen | equine assisted coach level 1 | introductie

Je wilt van het werken met paarden en mensen je beroep maken?

Samen met paarden, mensen helpen?
Je werkwijze uitbreiden met de inzet van paarden?
Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen?

Dan is de coachopleiding equine assisted coach® iets voor jou!

De opleiding equine assisted coach® level 1 is een complete coachopleiding waarin je de kennis en technieken krijgt aangereikt om ervaringsgericht te coachen in samenwerking met paarden. Het doel is jezelf in deze opleiding te ontwikkelen tot een zelfbewuste en professionele, gecertificeerde coach die met paarden samenwerkt, maar ook in staat is een ervaringsgericht proces zonder paarden te begeleiden.

Doorgroeien

Na level 1 zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden tot equine assisted level 2 en/of kindercoach.

Meer informatie

Alle informatie over de opleiding vind je onder informatie, cursusdata en boekenlijst. Of lees hier hoe studenten de opleiding ervaarden.

Inschrijving

Het is nu mogelijk je aan te melden voor de groepen die januari 2022 starten.

Eerst kennismaken?

Studiegids

Je bent van harte welkom op een van de open dagen of learningsessies.
Of misschien wil je eerst eens rustig lezen over onze filosofie, methodiek en werkwijze? Blader dan eens door EAC magazine. Of lees op je gemak de studiegids eens door.

Erkende NOBCO/EMCC Europees geaccrediteerde beroepsopleiding

Educatief centrum Keulseweg voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs, is ingeschreven in het CRKBO en bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche.
Educatief centrum Keulseweg conformeert zich aan de gedragscode van de NRTO.

De opleiding is als eerste en enige opleiding voor coachen met hulp van paarden in nederland sinds 2010 Europees (EQA-)geaccrediteerd op practitioner niveau door de NOBCO/EMCC.
EMCC-EQA is een keurmerk op HBO/POST-HBO/universitair niveau, toetsing vindt aantoonbaar op dit niveau plaats middels een jaarlijkse externe verificatie en vijf jaarlijkse heraccreditatie.

CRKBO EQA EMCC NOBCO NRTO

UWV

UWV

De Keulseweg heeft een scholings­overeenkomst met het UWV. De opleiding kan geheel of gedeeltelijk door het UWV vergoed worden in het kader van reïntegratie. De scholings­overeenkomst betekent helaas niet dat het ook altijd wordt toegekend. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw UWV-contactpersoon.Wijze lessen van de Keulseweg kudde

Benieuwd naar wat equine assisted coachsessies zoal kunnen opleveren? Blader dan eens door ons prachtig vormgegeven e‑book Wijze lessen van de Keulseweg kudde, waarin coachees hun leermomenten in sessies met ons deelden.
Open dag dinsdag 14 december (10.00 – ± 13.00 uur) vol
Open dag woensdag 15 december (10.00 – ± 13.00 uur)

Programma

De open dag is er om kennis te maken, sfeer te proeven en te kijken of onze opleiding iets voor je is. We doen een groepsoefening (met paarden) waaraan je zelf kunt deelnemen zodat je ook kunt ervaren wat we doen. Daarna vertellen we een en ander over onze opleidingen, methodiek, filosofie en werkwijze, en is er tijd om alle vragen te stellen die je wilt.

Aanmelden
Een open dag of avond is gratis, maar meld je a.u.b. wel even aan – door op onderstaande link te klikken – zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten!

aanmelden open dag of avond

(Learning)coachsessie ervaren?

Ben je geïnteresseerd en/of wil je zelf eens een coachsessie met paarden ervaren?

Op een aantal dagen kunnen deelnemers van de opleiding equine assisted coach level 1 het geleerde in de praktijk oefenen met onbekende coachees van buitenaf.
Het is mogelijk om je voor zo'n sessie aan te melden als proefcoachee.

Ervaring of affiniteit met paarden is niet noodzakelijk om te profiteren van zo’n sessie en alle activiteiten gebeuren op de grond. Het biedt een mooie kans om een coachsessie met paarden te ervaren. Aan deze sessie zijn géén kosten verbonden.

De sessies zijn, inclusief intake en evaluatie, van 11.00 tot 13.00 uur óf van 14.30 tot 16.30 uur.

Data en aanmelden

Vind je het leuk een keer gecoacht te worden met paarden dan kun je je aanmelden voor een van de volgende dagen door op de datum te klikken:

maandag 10 januari 2022
vrijdag 14 januari 2022
zondag 16 januari 2022
zaterdag 22 januari 2022


Reacties op learningsessies


“Ik wil jullie heel hartelijk bedanken dat ik als coachee mocht beleven wat paardencoaching met een mens kan doen. Ik heb een prachtige ervaring opgedaan met Kim en Nienke als coach maar in het bijzonder natuurlijk die lieve Fellow! Wauw wat heeft hij mij inzichten en liefde gegeven. Heerlijk om dit te hebben mogen ervaren. Nogmaals veel dank!”


“Dank voor de sessie met Puk van afgelopen zaterdag. Het geeft veel stof tot nadenken; wat een fijne manier om dingen duidelijk te krijgen.”


“Gisteren voor het eerst een learningcoachsessie mogen ervaren. Een hele mooie locatie, heerlijk tussen de dieren, op een zeer rustige plek. En ook al was de aan mij toegewezen coach nog in opleiding, ik vond haar het geweldig goed doen. Jeroen (het paard) en Petra (de coach) wisten mij allebei te raken. Wat een mooie belevenis, wat een krachtig gevoel, wat een mooie inzichten. En dat in 2 uur tijd. Echt een aanrader om ook eens te gaan ervaren. Marjolijn en Raymond, geweldig dat jullie deze opleidingen mogelijk maken. En ontzettend bedankt dat ik er zo onverwachts bij mocht zijn. Alles komt op je pad zodra de tijd er rijp voor is denk ik en zo voelde het met deze nieuwe ervaring ook zeer zeker. Met het bedankje dat ik mee kreeg ben ik enorm blij, een mooi aandenken.”


“Graag wil ik jullie nogmaals bedanken voor de fantastische coaching-sessie van afgelopen vrijdag. Ik vond het fantastisch zoals jullie me begeleid hebben en ik was diep geraakt door jullie openheid en wijsheid. Wat een mooie connectie heb ik gevoeld, zowel onderling als ook met Jonge Bloem.
De sessie heeft me enorm goed gedaan. Ik voel me beter geaard, meer in mijn buik aanwezig. Wat een kracht zit daar.... mijn authentieke leiderschap. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik die kracht nu veel beter kan voelen en benutten.
Als jullie nog eens een proefpersoon nodig hebben houd ik me aanbevolen. Geef Jonge Bloem een knuffel van me....”


“Allereerst nog hartelijk dank voor de bijzondere sessie van afgelopen dinsdag.
Wat een inspirerende omgeving en wat een fantastische mensen. Bedankt daarvoor.
Ik vind het ook wel heel bijzonder dat zo'n lieve, kleine, fluffie pony mij gaat duidelijk maken waar ik vast loop en hoe ik verder moet. Heel, heel bijzonder.”

“De sessie heeft veel te weeg gebracht in mij. Heel bijzonder.
We zijn bezig om dingen te realiseren waar ik eerst niet voor durfde te gaan. Dank aan jullie en jullie paarden die binnen zo´n korte tijd zoveel inzicht hebben gegeven.”


“Lieve Marika, Astrid en Jonge Bloem, heel veel dank voor de geweldige lessen die jullie me hebben geleerd, want ik heb een hoop om over na te denken en toe te passen. Jullie hebben gezegd dat mijn aanwezigheid ook goed was voor jullie om te oefenen en te gebruiken in de opleiding, en daar ben ik blij om!
M'n grote, witte ego/ziel zal ik nooit weer vergeten... Jonge Bloem heeft me totaal anders naar paarden doen kijken en mee daardoor ook naar mezelf.”

“Wat een geweldige ervaring om met hulp van Jeroen, het paard en Babet en Mandy als coaches, hier mijn vraag voor te mogen leggen en een prachtig antwoord te krijgen waar ik nog helemaal vol van ben en ontzettend blij mee. Het was een prachtige ervaring en kan ik zeker iedereen aan bevelen. Dank jullie wel allemaal en het Educatief Centrum Keulseweg, prachtig werk...”


“Raymond en Marjolijn, bedank aub jullie coaches in opleiding voor de geweldig warme ontvangst en begeleiding vandaag. Voelde me echt welkom en thuis!”


‘Vandaag proefcoachee geweest bij jullie. fantastische ervaring. Astrid, Lian een vooral Jeroen, bedankt!”


“Vorig jaar ben ik een keer op een open dag geweest en de paarden kozen mij uit voor een opstelling. Het was fantastisch. Hele grote paarden en ik was bang voor paarden. Ik had al heel vaak geprobeerd om over die angst heen te komen. Dit was mijn laatste poging en drie grote witte paarden kwamen echt op me afgerend. Ik verstijfde en deed mijn ogen dicht en dacht: "okee, bjiten doen ze niet". En opeens voelde ik heel zacht iets tegen mijn schouder en buik. Ik keek door een kiertje van mijn oogharen en zag een van hen (Grote Bloem?) en ze raakte me heel zacht aan met haar hoofd. Ze deed dat zo voorzichtig. Ook de andere paarden deden dat.
Ik deed een familieopstelling met de vrouwen voorouder lijn. Het resultaat was verbluffend. En nu ben ik niet meer bang voor paarden. En als ik ze nu weer zie (Merlijn was ook zo lief en de eerste die naar me toekwam) zou ik ze zo graag weer even knuffelen. Bedankt allemaal, paarden en mensen voor de mooie ervaring.

Een leuk blog dat we op internet tegenkwamen, waarin iemand haar beleving van een learningsessie bescheef.


En op twitter: @Keulseweg Wat een bijzondere ervaring! Dankjewel Pasja! En natuurlijk ook Monique en Susanne ;0) #Geluksmomentje #dankbaar

Opleiding paardencoach

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009-2021 Educatief centrum Keulseweg