| opleidingen | introductie

Wil jij van het werken met paarden en mensen je beroep maken?

Samen met paarden, mensen helpen?
Je werkwijze uitbreiden met de inzet van paarden?
Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen?

opleiding equine assisted coach

Op een plek waar professionaliteit, de menselijke maat en het paard elkaar ontmoeten?

Dan zijn onze opleidingen iets voor jou!Equine assisted coach® level 1

In deze NOBCO-geaccrediteerde practitioner coachopleiding krijg je de kennis en technieken aan­gereikt om ervarings­gericht te coachen in samenwerking met maar ook zonder paarden.

€1.000 korting: Let op: meld je tijdig aan om uiterlijk 1 juli het STAP-budget aan te kunnen vragen!


EQA NOBCO

Ook voor professionals

Ben je therapeut, psycholoog, ortho­pedagoog of psychiater dan leert deze opleiding je het ervarings­gericht coachend begeleiden of behandelen in samen­werking met paarden volgens de methodiek equine assisted coaching & therapie.NIEUW: Opleiding EAC Basics
Gratis met het STAP-budget!

  • Laagdrempelig kennismaken met opleiding en methodiek
  • 4,5 dagen
  • De theoretische basis en grondhouding van equine assisted coaching
  • Een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn
  • Kennismaking met de praktijk
  • Met korting en vrijstellingen instromen in level 1


Vervolgopleidingen

Level 1 is een complete opleiding, maar als je de smaak te pakken hebt kun je doorstromen naar equine assisted coach® level 2 of kindercoach, waarna equine assisted coach® level 3 of therapeut mogelijk wordt, een totaal vierjarige opleiding waarmee je in aanmerking komt voor vergoeding uit het aanvullende pakket van veel zorgverzekeraars.Inschrijving

Het is nu mogelijk je aan te melden voor de level 1 groepen die september 2022 starten.

€ 1.000 korting met het STAP-budget

Onze opleidingen komen in aanmerking voor € 1.000 subsidie vanuit het STAP-budget. Kijk op deze pagina voor alle informatie daarover.

Eerst kennismaken?

Studiegids

Je bent van harte welkom op een van de open dagen of learningsessies.
Misschien wil je eerst eens rustig lezen over onze filosofie, methodiek en werk­wijze? Blader dan eens door de Studiegids, EAC magazine of bekijk de fotoimpressie om een indruk te krijgen van de Keulseweg.

Erkende NOBCO/EMCC Europees geaccrediteerde beroepsopleiding

De opleiding is als eerste en enige opleiding voor coachen met hulp van paarden in Nederland sinds 2010 Europees (EQA-)geaccrediteerd op practitioner niveau door de NOBCO/EMCC.
Je kunt je na behalen van je certificaat aansluiten bij de NOBCO.

UWV

UWV

Er zijn vergoedingsmogelijkheden door het UWV in het kader van reïntegratie. Informeer bij jouw UWV-contact­persoon wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Open dag Tweede Pinksterdag maandag 6 juni (10.00 – ± 13.00 uur)

Programma

De open dag is er om kennis te maken, sfeer te proeven en te kijken of onze opleiding iets voor je is. We doen een groeps­oefening (met paarden) waaraan je zelf kunt deelnemen zodat je ook kunt ervaren wat we doen. Daarna vertellen we een en ander over onze opleidingen, methodiek, filosofie en werkwijze, en is er tijd om alle vragen te stellen die je wilt.

Aanmelden
Een open dag of avond is gratis, maar meld je a.u.b. wel even aan – door op onder­staande link te klikken – zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten!

(Learning)­coach­sessie ervaren?

Ben je geïnteresseerd en/of wil je zelf eens een coach­sessie met paarden ervaren?

Op een aantal dagen kunnen deel­nemers van de opleiding equine assisted coach® level 1 het geleerde in de praktijk oefenen met onbekende coachees van buitenaf.
Het is mogelijk om je voor zo'n sessie aan te melden als proef­coachee.

Ervaring of affiniteit met paarden is niet nood­zakelijk om te profiteren van zo’n sessie en alle activiteiten gebeuren op de grond. Het biedt een mooie kans om een coach­sessie met paarden te ervaren. Aan deze sessie zijn géén kosten verbonden.

De sessies zijn, inclusief intake en evaluatie, van 11.00 tot 13.00 uur óf van 14.30 tot 16.30 uur.

Data en aanmelden

Vind je het leuk een keer gecoacht te worden met paarden dan kun je je aanmelden voor een van de volgende dagen door op de datum te klikken:


Op dit moment hebben we voor alle learningsessies voldoende deelnemers.

In het najaar zijn er ook weer learningsessies. De data zullen binnenkort op de website verschijnen, dan kun je je er ook voor aanmelden.


(Learning)­coach­sessie Kindercoaching

Vind jij het leuk om samen met jouw kind (in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar) eens een sessie met paarden mee te maken?

Dan zijn jullie van harte welkom!
Je kunt in een ouder-kindsessie samen kijken naar bijvoorbeeld emotieregulatie, zelfvertrouwen, ontspanning, vaardigheden, mogelijkheden, samenwerking of verbinding, maar je mag het ook open laten.

Alle coaches zijn al minimaal level 1 afgestudeerd én een docente kijkt mee.

Datum en aanmelden

Jullie kunnen je aanmelden door op de datum te klikken:


Reacties op learningsessies

“Ik wil jullie heel hartelijk bedanken dat ik als coachee mocht beleven wat paarden­coaching met een mens kan doen. Ik heb een prachtige ervaring opgedaan met Kim en Nienke als coach maar in het bijzonder natuurlijk die lieve Fellow! Wauw wat heeft hij mij inzichten en liefde gegeven. Heerlijk om dit te hebben mogen ervaren. Nogmaals veel dank!”


“Dank voor de sessie met Puk van afgelopen zaterdag. Het geeft veel stof tot nadenken; wat een fijne manier om dingen duidelijk te krijgen.”


“Gisteren voor het eerst een learning­coach­sessie mogen ervaren. Een hele mooie locatie, heerlijk tussen de dieren, op een zeer rustige plek. En ook al was de aan mij toegewezen coach nog in opleiding, ik vond haar het geweldig goed doen. Jeroen (het paard) en Petra (de coach) wisten mij allebei te raken. Wat een mooie belevenis, wat een krachtig gevoel, wat een mooie inzichten. En dat in 2 uur tijd. Echt een aanrader om ook eens te gaan ervaren. Marjolijn en Raymond, geweldig dat jullie deze opleidingen mogelijk maken. En ontzettend bedankt dat ik er zo onverwachts bij mocht zijn. Alles komt op je pad zodra de tijd er rijp voor is denk ik en zo voelde het met deze nieuwe ervaring ook zeer zeker. Met het bedankje dat ik mee kreeg ben ik enorm blij, een mooi aandenken.”


“Graag wil ik jullie nogmaals bedanken voor de fantastische coaching-sessie van afgelopen vrijdag. Ik vond het fantastisch zoals jullie me begeleid hebben en ik was diep geraakt door jullie openheid en wijsheid. Wat een mooie connectie heb ik gevoeld, zowel onderling als ook met Jonge Bloem.
De sessie heeft me enorm goed gedaan. Ik voel me beter geaard, meer in mijn buik aanwezig. Wat een kracht zit daar.... mijn authentieke leiderschap. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik die kracht nu veel beter kan voelen en benutten.
Als jullie nog eens een proef­persoon nodig hebben houd ik me aanbevolen. Geef Jonge Bloem een knuffel van me....”


“Allereerst nog hartelijk dank voor de bijzondere sessie van afgelopen dinsdag.
Wat een inspirerende omgeving en wat een fantastische mensen. Bedankt daarvoor.
Ik vind het ook wel heel bijzonder dat zo'n lieve, kleine, fluffie pony mij gaat duidelijk maken waar ik vast loop en hoe ik verder moet. Heel, heel bijzonder.”

“De sessie heeft veel te weeg gebracht in mij. Heel bijzonder.
We zijn bezig om dingen te realiseren waar ik eerst niet voor durfde te gaan. Dank aan jullie en jullie paarden die binnen zo´n korte tijd zoveel inzicht hebben gegeven.”


“Lieve Marika, Astrid en Jonge Bloem, heel veel dank voor de geweldige lessen die jullie me hebben geleerd, want ik heb een hoop om over na te denken en toe te passen. Jullie hebben gezegd dat mijn aanwezigheid ook goed was voor jullie om te oefenen en te gebruiken in de opleiding, en daar ben ik blij om!
M'n grote, witte ego/ziel zal ik nooit weer vergeten... Jonge Bloem heeft me totaal anders naar paarden doen kijken en mee daardoor ook naar mezelf.”

“Wat een geweldige ervaring om met hulp van Jeroen, het paard en Babet en Mandy als coaches, hier mijn vraag voor te mogen leggen en een prachtig antwoord te krijgen waar ik nog helemaal vol van ben en ontzettend blij mee. Het was een prachtige ervaring en kan ik zeker iedereen aan bevelen. Dank jullie wel allemaal en het Educatief Centrum Keulseweg, prachtig werk...”


“Raymond en Marjolijn, bedank aub jullie coaches in opleiding voor de geweldig warme ontvangst en begeleiding vandaag. Voelde me echt welkom en thuis!”


‘Vandaag proefcoachee geweest bij jullie. fantastische ervaring. Astrid, Lian een vooral Jeroen, bedankt!”


“Vorig jaar ben ik een keer op een open dag geweest en de paarden kozen mij uit voor een opstelling. Het was fantastisch. Hele grote paarden en ik was bang voor paarden. Ik had al heel vaak geprobeerd om over die angst heen te komen. Dit was mijn laatste poging en drie grote witte paarden kwamen echt op me afgerend. Ik verstijfde en deed mijn ogen dicht en dacht: "okee, bjiten doen ze niet". En opeens voelde ik heel zacht iets tegen mijn schouder en buik. Ik keek door een kiertje van mijn oogharen en zag een van hen (Grote Bloem?) en ze raakte me heel zacht aan met haar hoofd. Ze deed dat zo voorzichtig. Ook de andere paarden deden dat.
Ik deed een familieopstelling met de vrouwen voorouder lijn. Het resultaat was verbluffend. En nu ben ik niet meer bang voor paarden. En als ik ze nu weer zie (Merlijn was ook zo lief en de eerste die naar me toekwam) zou ik ze zo graag weer even knuffelen. Bedankt allemaal, paarden en mensen voor de mooie ervaring.

Een leuk blog dat we op internet tegenkwamen, waarin iemand haar beleving van een learningsessie bescheef.


En op twitter: @Keulseweg Wat een bijzondere ervaring! Dankjewel Pasja! En natuurlijk ook Monique en Susanne ;0) #Geluksmomentje #dankbaar

Opleiding paardencoach