KREAC Als je de opleiding equine assisted coach level 1 met succes afgerond hebt kun je je aanmelden bij KREAC. Je kunt dan tegen een interessant tarief een goede beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering afsluiten die een marktconforme dekking biedt voor de therapeut/coach die samenwerkt met paarden.

De beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor persoon/letsel-, zaak- en vermogensschade, door paarden veroorzaakte letselschade en staat toe dat ook óp het paard gewerkt wordt, mits dit in het kader van de therapie of coaching is.

Studenten

Ook studenten die na blok vijf aan hun oefensessies beginnen kunnen met een KREAC studentenregistratie gebruik maken van deze verzekering om ook tijdens de opleiding al veilig verzekerd te kunnen oefenen.

Deze beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering is inclusief WKKGZ-dekking. Werkzaamheden door coaches vallen doorgaans buiten de WKKGZ, maar de dekking is voor de volledigheid inbegrepen omdat onder de Keulseweg coaches veel psychologen en (psycho)therapeuten zijn die van deze verzekering gebruikmaken en steeds meer coaches tevens zorgaanbieder zijn.

Op de website van KREAC kun je meer lezen over deze verzekering, en je ervoor aanmelden.