nascholing | systemische benadering

Nascholing Systemische benadering

Een viertal nascholingsblokken die gewijd zijn aan de systemische benadering. Onder leiding van docenten Gaudia Galama en Claes-Berend van de Kolk. Na het succesvol volgen van alle vier de modules ontvang je een certificaat. De modules zijn ook los van elkaar te volgen.
Onderstaand vind je de informatie per module

Reacties en foto's

Lees de reacties op de modules tot nu toe en bekijk hier het fotoboek.

Module 1 – Systemische basiskennis en familieopstellingen | de Kunst van het Helpen

zaterdag/zondag 23/24 november 2019

Voor equine assisted coaches, die zich willen verdiepen in systemisch werken met paarden. Voor zichzelf, als persoonlijke ontwikkeling, en/of als deel van hun proces om opstellingen te gaan integreren in hun coachpraktijk. Lees meer...

Module 2 – Opstellen in equine assisted coachsessies | De Maat van het Hart

zondag/maandag 5/6 januari 2020

De basiskennis over visie en principes van de systemische benadering van Bert Hellinger wordt in deze module praktisch toegepast in equine assisted coaching. We gaan kijken naar en leren over structuuropstellingen, ervaring opdoen met het opstellen van systemische driehoeken en leren werken met grondankers. Lees meer...

Module 3 – Teams en organisaties | Het verbindende veld

vrijdag/zaterdag 20/21 maart 2020

In deze module staat het opstellen en systemisch benaderen van door mensen gekozen en samengestelde systemen centraal. Teams en organisaties kunnen stagneren of in de flow komen. Hoe beïnvloed je zo'n systeem? In deze module krijg je handreikingen uit de systemisch-fenomenologische benadering. Lees meer...

Module 4 – Jij als coach, werkgerelateerde vragen en supervisie | Leven, zoals het is

vrijdag/zaterdag 15/16 november 2019 (locatie Gaudia)
zaterdag/zondag 20/21 juni 2020

In deze twee dagen opstellingen met paarden krijg je o.a. de gelegenheid om jouw werkgerelateerde vragen in te brengen. Vragen rondom jouw plek als coach, hulpverlener of therapeut. Bijvoorbeeld als deze plek teveel van je vraagt, je (te)veel stress oplevert of als je je vinger er maar niet op kunt leggen waarom je werk minder succesvol is dan je had verwacht of wilt. Lees meer...


Module 4 – Meedoen als representant

zaterdag 16 november 2019 (locatie Gaudia in Groenekan)

Een hele dag familieopstellingen met paarden. Je doet mee als representant met de mogelijkheid een vraag in te brengen. Maar ook als dat niet gebeurt zul je er, ofwel als professional ofwel persoonlijk, iets voor jezelf uit mee kunnen nemen.
De opstellingen worden begeleid als eindopstellingen door module 4 studenten onder supervisie van Gaudia.

Kosten voor deze dag

Deelname aan deze heerlijke dag leren en ervaren bij de paarden als representant, inclusief lunch kost 40 euro (geen btw)

Meedoen?

Je kunt je voor deze modules aanmelden via het aanmeldingsformulier, kies voor Representant Systemische module.


Resultaat

Na afronding van alle modules heb je een goede theoretische en praktische basis van de systemische denkwijze. Je hebt kennis en ervaring opgedaan om eenvoudige opstellingen binnen je coachwerk te faciliteren. Alle modules zijn los van elkaar te volgen, maar na succcesvolle afronding van module 1, 2, 3 en 4 ontvang je het certificaat.

Docenten

Gaudia Galama (familieopstellingen) | Claes-Berend van der Kolk (organisatieopstellingen)

Vooropleiding

Equine assisted coach level 1

Groepsgrootte

Minimaal 6, maximaal 12 personen

Kosten

Deelname aan deze nascholingsmodules kost in seizoen 2019/2020: € 399,– (btw vrij) per module (2 dagen), inclusief lesmateriaal, lunches, koffie, thee en versnaperingen.
Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Bij inschrijving wordt een inschrijfbedrag van € 95,– berekend. Dit bedrag mag van de factuur worden afgetrokken. Bij afzegging door de deelnemer vindt géén restitutie van het inschrijfbedrag plaats, dit komt dan volledig ten goede aan de Keulseweg Foundation.

Meedoen?

Je kunt je voor deze modules aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Lezen

Meer over de integratie van de systemische benadering kun je lezen in het volgende artikel in ons magazine:

Reacties

“Twee leerzame, verdiepende en inspirerende nascholingsdagen gehad over Systemische benadering met de geweldige paarden van de Keulseweg. Onder leiding van Gaudia Galama en met een fijne groep collega's paardencoaches. Bedankt allemaal. Het was weer thuiskomen aan de Keulseweg.


“Afgelopen twee dagen een nascholing gevolgd onder leiding van Gaudia Galama. Ik heb mijn basiskennis over een Systemische benadering meer verdieping kunnen geven. Ik mocht deel uitmaken van een inspirerende groep collega paardencoaches en de geweldige paarden van het Educatief Centrum Keulseweg. Dank jullie wel.”


“2 intensieve dagen mogen bijwonen vol persoonlijke uitdagingen en nieuwe inzichten over hoe systemisch werken (zoals doel- en familieopstellingen) geïntegreerd wordt met de methode coaching met behulp van paarden.
Speciaal Dank aan Gaudia Galama voor de prachtig integere en zeer deskundige begeleiding. En een zeer hartelijke knuffel voor de openheid en oprechtheid van de groep, als dragend veld voor ons allen (en voor mij persoonlijk ook als helende liefdevolle energie).”


“Eerste module van de Nascholing 'Systemische Benadering' gevolgd. Wat een bijzondere methode, fijne mensen en natuurlijk de geweldige paarden! Ik kijk al uit naar de volgende modules!”


“Vandaag de 2e module Systemisch Werken afgesloten op de Keulseweg. Super inspirerend, veel geleerd als coach en als mens. En weer eens heerlijk tijd en aandacht voor mezelf.”


“En ook deze tweede nascholingsdag is geweldig geweest. Prachtige methodiek, mooie mensen, fijne paarden. Was weer een cadeautje!”


“Wat een bijzondere ervaringen en mooie inzichten weer.”


“De twee dagen Systemische benadering zingen nog blij door in mij. Herkenning, lachen, ons verwonderen, huilen, ons verbinden met onszelf en daarmee met elkaar en de paarden en de natuur, wat een fijne kado's waren ieders aandeel in dit lerend ervaren en ervarend leren met elkaar.”


“Een geweldige 2 dagen Systemische Benadering met paarden mogen beleven bij educatief centrum Keulseweg. Het lege midden, het veld van niet weten, het wetend veld, vertrouwen op het proces... Wazige taal? Nee hoor...”


“Vandaag module 2 van systemisch werken mogen afronden.
Mooi om weer zelf letterlijk en figuurlijk aan den lijve te mogen ervaren dat alles wat ooit is ge-weten soms alleen maar herinnerd hoeft te worden of gezien te zijn, om zo te ont - dekken welke boodschappen zich aandienen om een nieuwe energie/koers/richting aan te gaan.
Heerlijk om in vertrouwen te mogen geven, te leren en te ontvangen.
Mooie present-jes om gewoon daar te zijn waar je bent en te laten.”


“Een mooie dag. Systemische benadering met paarden (tafelopstelling voor dit moment...) Mooi, intens, inzichten, bevestiging, groei, actie...”


“Wat een prachtige 2 dagen weer ter afsluiting van de module systemisch werk bij educatief centrum Keulseweg.
Vol bewondering, prachtige ontmoeting, dragelijk veel liefde, alwetendheid, ontlading, moedig en onwijs veel wijsheid, kijk ik terug op een emotioneel avontuur waar ik als persoon enorm van gegroeid ben en zo dankbaar ben voor de mooie liefdevolle mensen, paarden en andere aanwezige dieren die deze groei hebben gesteund, gedragen en mogelijk hebben gemaakt.
Sinds ik de quote 'Volg je hart, want het klopt' als levensmotto heb verkozen, kan het geen toeval zijn, dat juist FELLOW zich aandiende als mijn hart.”


“Module 4 van systemisch werken met behulp van paarden. Wat een voorrecht om dit te mogen doen en ervaren met deze mooie mensen en paarden.”Bekijk ook de foto's of ga terug naar het begin.