Systemische benadering

Loop jij er ook wel tegen aan dat het coachproces van je coachee stagneert? Dat je coachee steeds in dezelfde loop belandt? Of dat er hartstochtelijke overtuigen zijn bij je coachee of misschien wel bij jezelf als coach? In de nascholing over de Systemische benadering leer je hoe je hiermee om kan gaan.

Door met een systemische blik mensen te coachen plaats je de vaste patronen van iemand in een breder perspectief, waardoor sneller meerdere mogelijkheden en mogelijke oplossingen zichtbaar worden. De systemische benadering maakt onbewuste patronen vanuit de familiesystemen zichtbaar. Ook werk je met je coachee op verschillende lagen van bewustzijn waardoor de inzichten nog beter beklijven.

Als mensen zijn wij onderdeel van de natuur. In het systemisch werk merken we hoe sterk de natuur op ons reageert. Naast de paarden doet ook alle andere flora en fauna mee in het proces. In de systemische werkwijze herken je ook de holistische benadering dat alles met alles samenhangt. De nascholing verzorgen we dan ook midden in de natuur in de omgeving Amersfoort.

Tijdens de nascholing passen we de theorie direct toe in systemische oefeningen en opstellingen tussen de paarden.

Blok 1 – De Kunst van het Helpen

9 en 10 september 2022
Werken aan de persoonlijke ontwikkeling die nodig is om Systemisch te kunnen werken. Leren zien en herkennen van je eigen systeem in jou en de thema’s die daarin spelen. Deze persoonlijke thema’s kunnen in dit eerste blok opgesteld worden met hulp van paarden.


Het boek ‘De kunst van het helpen’ van Bert Hellinger, is leidraad voor deze module.


De kunst van het helpen
Bert Hellinger

Voor deze tweedaagse training staat de tekst van van dit boek centraal – met name bladzijde 11 t/m 30 als uitgangspunt om ons in te verdiepen en zo meer in contact te komen met de essentie van systemisch werk, namelijk het ontdekken van de onzichtbare waarheid. Voor het geval je het boek niet op tijd binnen hebt zijn deze bladzijden na inschrijving vast online te lezen.

Blok 2 – De Maat van het Hart

7 of 8 oktober 2022
Systemische interventies binnen één op één equine assisted coachsessies. We gaan onderzoeken waar systemische interventies vandaan komen en hoe ze voortkomen uit fenomenologisch waarnemen. We oefenen met fenomenologisch waarnemen en met wat het betekent om in ons “lege midden” te zijn en werken dit uit in onderlinge kleine opstellingen.

Het boek ‘De Maat van het hart’ van Bert Hellinger, is leidraad voor deze module.


De Maat van het hart
Bert Hellinger

Voor deze tweedaagse training staat de tekst van van dit boek centraal – met name bladzijde 232 t/m 240. Voor het geval je het boek niet op tijd binnen hebt zijn deze bladzijden na inschrijving vast online te lezen.

Blok 3 – Leven zoals het is

25 en 26 november 2022
Hierin kijken we naar hoe jij zelf present bent als systemisch coach en komen je eigen werkgerelateerde vragen aan de orde – over jezelf als coach. Iedere deelnemer krijgt een opstelling, gefaciliteerd door een andere deelnemer, met hulp van de paarden en een representanten vanuit de opleidingsgroep.

Het boek ‘Leven, zoals het is’ van Bert Hellinger, is leidraad voor deze module.


Leven, Zoals Het Is
Bert Hellinger

Voor deze tweedaagse training staat de tekst van van dit boek, geschreven door vijf auteurs vanuit verschillende invalshoeken waaronder Bert Hellinger, centraal. Met name bladzijde 125 t/m 159. Voor het geval je het boek niet op tijd binnen hebt zijn deze bladzijden na inschrijving vast online te lezen.

Blok 4 – Vraaggestuurd blok

24 en 25 februari 2023

Dit blok behandelt de vragen die voort gekomen zijn vanuit de oefensessies die ieder zelfstandig heeft gedaan en waarover verslagen zijn ingeleverd.

Blok 5 – Supervisie en Certificering

24 en 25 maart 2023
Je gaat nu zelf opstellingen met hulp van paarden faciliteren met de hulp van een groep representanten.
Aan het eind van dit blok zullen we voor iedere deelnemer bekijken of er voldoende ontwikkeld is om op een goede manier systemisch te kunnen werken, of dat daar nog meer voor nodig is.
Als je alle blokken gevolgd hebt en aan alle competenties en voorwaarden voldoet volgt in dit blok de certificaatuitreiking.


Blok 5 – Meedoen als representant

24 en 25 maart 2023


Een hele dag familieopstellingen met paarden. Je doet mee als representant met de mogelijkheid een vraag in te brengen. Maar ook als dat niet gebeurt zul je er, ofwel als professional ofwel persoonlijk, iets voor jezelf uit mee kunnen nemen.
De opstellingen worden begeleid als eindopstellingen door studenten onder supervisie van Gaudia en Rolinka.

Meedoen & kosten

Je deelname aan deze dag als representant kost € 40,– (excl. btw) (€ 48,40 incl. 21% btw). Je kunt je voor een van deze dagen als representant aanmelden via een e-mail naar Gaudia.
.

Vooropleiding

Voor deze cursusdagen is de opleiding equine assisted coach® level 1 een vereiste.

Docenten

Gaudia Galama & Rolinka van Markus

Locatie

Deze nascholingen wordt georganiseerd door Gaudia Galama & Rolinka van Markus en vinden plaats op de locatie van Rolinka: Buntwal 8, 3864 MZ Nijkerkerveen

Groepsgrootte

Minimaal zes en maximaal tien personen.

Permanente educatie

Erkend voor 80 SBU.

Kosten

Deelname aan deze nascholingsdagen kost in seizoen 2021/2022: € 450,– (excl. btw) (€ 544,50 incl. 21% btw) per blok, inclusief koffie, thee fruit en versnaperingen.
Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Meedoen?

Je kunt je voor deze nascholingsdagen aanmelden via een e-mail naar Gaudia.

Reacties

“Twee leerzame, verdiepende en inspirerende nascholingsdagen gehad over Systemische benadering met de geweldige paarden van de Keulseweg. Onder leiding van Gaudia Galama en met een fijne groep collega's paardencoaches. Bedankt allemaal. Het was weer thuiskomen aan de Keulseweg.


“Afgelopen twee dagen een nascholing gevolgd onder leiding van Gaudia Galama. Ik heb mijn basiskennis over een Systemische benadering meer verdieping kunnen geven. Ik mocht deel uitmaken van een inspirerende groep collega paardencoaches en de geweldige paarden van het Educatief Centrum Keulseweg. Dank jullie wel.”


“2 intensieve dagen mogen bijwonen vol persoonlijke uitdagingen en nieuwe inzichten over hoe systemisch werken (zoals doel- en familieopstellingen) geïntegreerd wordt met de methode coaching met behulp van paarden.
Speciaal Dank aan Gaudia Galama voor de prachtig integere en zeer deskundige begeleiding. En een zeer hartelijke knuffel voor de openheid en oprechtheid van de groep, als dragend veld voor ons allen (en voor mij persoonlijk ook als helende liefdevolle energie).”


“Eerste module van de Nascholing 'Systemische Benadering' gevolgd. Wat een bijzondere methode, fijne mensen en natuurlijk de geweldige paarden! Ik kijk al uit naar de volgende modules!”


“Vandaag de 2e module Systemisch Werken afgesloten op de Keulseweg. Super inspirerend, veel geleerd als coach en als mens. En weer eens heerlijk tijd en aandacht voor mezelf.”


“En ook deze tweede nascholingsdag is geweldig geweest. Prachtige methodiek, mooie mensen, fijne paarden. Was weer een cadeautje!”


“Wat een bijzondere ervaringen en mooie inzichten weer.”


“De twee dagen Systemische benadering zingen nog blij door in mij. Herkenning, lachen, ons verwonderen, huilen, ons verbinden met onszelf en daarmee met elkaar en de paarden en de natuur, wat een fijne kado's waren ieders aandeel in dit lerend ervaren en ervarend leren met elkaar.”


“Een geweldige 2 dagen Systemische Benadering met paarden mogen beleven bij educatief centrum Keulseweg. Het lege midden, het veld van niet weten, het wetend veld, vertrouwen op het proces... Wazige taal? Nee hoor...”


“Vandaag module 2 van systemisch werken mogen afronden.
Mooi om weer zelf letterlijk en figuurlijk aan den lijve te mogen ervaren dat alles wat ooit is ge-weten soms alleen maar herinnerd hoeft te worden of gezien te zijn, om zo te ont - dekken welke boodschappen zich aandienen om een nieuwe energie/koers/richting aan te gaan.
Heerlijk om in vertrouwen te mogen geven, te leren en te ontvangen.
Mooie present-jes om gewoon daar te zijn waar je bent en te laten.”


“Een mooie dag. Systemische benadering met paarden (tafelopstelling voor dit moment...) Mooi, intens, inzichten, bevestiging, groei, actie...”


“Wat een prachtige 2 dagen weer ter afsluiting van de module systemisch werk bij educatief centrum Keulseweg.
Vol bewondering, prachtige ontmoeting, dragelijk veel liefde, alwetendheid, ontlading, moedig en onwijs veel wijsheid, kijk ik terug op een emotioneel avontuur waar ik als persoon enorm van gegroeid ben en zo dankbaar ben voor de mooie liefdevolle mensen, paarden en andere aanwezige dieren die deze groei hebben gesteund, gedragen en mogelijk hebben gemaakt.
Sinds ik de quote 'Volg je hart, want het klopt' als levensmotto heb verkozen, kan het geen toeval zijn, dat juist FELLOW zich aandiende als mijn hart.”


“Module 4 van systemisch werken met behulp van paarden. Wat een voorrecht om dit te mogen doen en ervaren met deze mooie mensen en paarden.”Bekijk ook de foto's of ga terug naar het begin.