opleidingen | equine assisted coach level 2 | reacties

Reacties Level 2

"Bedankt voor de prachtige ervaring in dit tweede jaar. Een ware verdieping niet alleen in jezelf maar ook in het coachen. Iets waardoor ik me zekerder ben gaan voelen in mijn werk als coach, maar ook t.o.v. de samenwerking met mijn paard. Ik ben hem echt veel meer gaan vertrouwen. En daarmee stel ik hem nog meer op prijs.
Jullie doen dit met je hart en dat merk je aan alles. De ontspannen sfeer maakt dat er veel openheid is in de groep, wat maakt dat iedereen zich kan ontplooien.
Dank aan jullie, alle docenten en de paarden natuurlijk voor alle nieuwe inzichten!"


"Deskundiger zijn en worden in het coach zijn. Ik heb geleerd de lesstof en mijn ervaring en deskundigheid te bundelen passend bij wie ik ben."


"Alles waar je in level 1 aan heb mogen ruiken wordt in level 2 verdiept. Zowel in de theorie als mijn persoonlijke groei/ontwikkeling. Ik heb mezelf ontdekt en hier ben ik heel blij mee!!! Zeer waardevol."


"Meer verdieping waardoor ik meer vertrouwen kreeg, in mezelf maar ook in het proces en de paarden. In het eerste level kreeg ik tools, in het 2e level leerde ik die toe te passen en te gebruiken op een manier die bij mij past en waar ik me goed bij voel."


"Daadwerkelijk de verdieping in, waardoor ik meer de essentie van het coachen met paarden heb mogen ervaren en leren. Level I en II is voor mij de juiste basis om beroepsmatig te starten."


"Deze 2 jaar waren onvergetelijk voor me. Confronterend en mooi. Mooie, bijzondere mensen ontmoet en een kudde paarden die mijn hart heeft geraakt. Een fijne, ontspannen sfeer om te leren en ervaren. Dank hiervoor. Een nieuwe weg ligt open voor me. Dank, dank, dank."


"Ik wil jullie enorm bedanken voor de afgelopen twee jaren, als er nog een level 3 zou zijn zou ik weer komen, alleen al omdat het zo leuk, inspirerend en tof is. Ik zou graag zien dat er soort verplichte terugkomdagen zijn, zodat je blijft reflecteren op eigen en andermans handelen, je doet het coachen toch in je uppie en het is goed om te sparren."


"Dat ik jullie dankbaar ben dat ik op deze bijzondere, rustgevende plek met jullie als aangename en leerzame docenten met de geweldige paarden, mezelf heb mogen ontdekken. Op weg naar meer !!!!"


“Verdieping. Bredere basis. Aanrader voor een ieder die level 1 heeft gedaan.”


“Ik ben mij sterk gaan realiseren hoe belangrijk voor mij het level 2 jaar is geweest. De verdieping is groter dan ik vooraf had verwacht en ik breng erg veel in in de sessies van wat ik in specifiek in het level 2 jaar heb geleerd. Ik voel me erg comfortabel en zeker in het coachen en de feedback die ik ontvang is positief.”


“De weekenden zijn echt cadeautjes waarbij ik even helemaal met mezelf bezig mag en kan zijn. De sfeer in de groep is fijn, eigenlijk vanaf het eerste blok heel open, respectvol en veilig. Het programma was goed opgebouwd, de gastdocenten met hun specialisme zijn een echte aanvulling op jullie. Ik vond het zelf ook heel mooi om te merken dat jullie een wat andere rol hebben dan in het eerste jaar; hoewel nog steeds docent nu meer gelijkwaardig als collega’s, open en soms ook als kwetsbare deelnemers. Jullie kunnen daar blijkbaar makkelijk in schakelen, want jullie rol was voor mij steeds helder en logisch. Hulde daarvoor, maakt het voor mij alleen maar meer waardevol om op de Keulseweg te zijn. ... Dank daarvoor, ik neem weer een hoop pareltjes (en een paar lelijke loden knikkers :-)) voor mezelf mee uit de afgelopen maanden!”


“In 2012 rondde ik het level 1 van de opleiding Equine assisted coaching af, waarbij een nieuwe weg was ingeslagen. Een weg met passie, met een doel en met de nodige obstakels. Nu 2 jaar later, vele coachervaringen rijker, staat mijn eigen bedrijfje Equilinq op de kaart en ben ik als persoon en coach gegroeid in ervaring en ontwikkeling. Dankbaar ben ik voor de ervaringen die ik heb mogen delen met mijn mede-coaches van het verdiepingsjaar, de paarden van de Keulseweg en natuurlijk Raymond en Marjolijn. Met een lach en een traan zijn er grote stappen gezet en hebben ertoe bijgedragen dat ik mijzelf heb durven blootgeven en mensen heb toegelaten. Deze ervaring neem ik de rest van mijn leven mee, en zal zeker ten goede komen van mijn kwaliteit als coach.”


“Meer theorie, waardoor ik meer handvatten heb, meer begrip voor wat er gebeurt; meer oefenen, in het bijzonder de trajectcoachsessies, leidt tot meer ervaring waaruit ik rust en zekerheid put dat ik goed bezig ben met mijn paarden voor mijn coachee; het werken aan mijzelf, ik ben er beslist een sterker en zekerder mens van geworden (en misschien daarom ook wel leuker!)”


“De openheid die in alle aspecten van de opleiding doorloopt vind ik heerlijk. Het geeft een prima podium om je eigen ontwikkeling door te maken. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom iedereen zulke grote stappen kan maken.”


“Een van de sterke kanten van de opleiding is gelijkwaardigheid en de opzet om iedereen te laten zijn wie hij/zij is en hoe hij/zij zich ontwikkeld. Iedereen ruimte geven én steun is een kunst. De diversiteit aan aangeboden onderwerpen bevalt me goed. Zo is het mogelijk om met verschillende methodes bezig te zijn en daaruit te selecteren wat je verder wil ontwikkelen.”


“Voor mij is de meerwaarde van level 2 het in groepsverband en met begeleiding verder werken aan mijn ontwikkelingen op persoonlijk vlak en vooral als integer en bekwaam coach. level 1 legt de basis, level 2 diept uit en geeft, althans voor mij zekerheden en flow....”


“In level 1 onderzoek en leer je alles, maar het heeft dan nog niet de tijd gehad om te beklijven. Ik was in level 2 met het proces van de coachee bezig, terwijl mijn eigen proces doorliep zonder dat dit me in de weg stond (of ik ervan schrok). Ik ben extra happy, omdat ik ook FO volgde en dat heeft me in combinatie met het verdiepingsjaar veel inzicht en acceptatie gegeven voor wie ik ben, waar ik vandaan kom, wat ik kan en waar ik het 'even niet weet'. Tijdens level 1 kon het 'even niet weten' me totaal in paniek brengen. Oude gewoonten en nieuwe patronen liepen nog door elkaar heen. Dat maakte me ook vaak moe na het coachen. Tijdens level 2 kon ik ook moe zijn van mijn eigen en de groeps processen (zeker in combinatie met FO), maar het coachen bracht me juist meer inzicht en ruimte. Nu ben ik toe aan focus en ben ik steeds meer in staat me los te maken van oude patronen, gewoontes en overtuigingen en innerlijke vreugde te voelen en naar buiten te laten.”


“Door inhoudelijker op de onderwerpen in te gaan worden de inzichten tijdens de coache sessies ook dieper. Het zien van wat de paarden doen en de ervaringen dat het proces zijn werk doet heeft meer tijd nodig dan een jaar. Het is goed om ook in het tweede jaar daar aan bezig te zijn.”


Reacties op facebook na het verdiepingsblok voice dialogue:

“Allemaal super bedankt voor dit fijne weekend vol nieuwe inzichten, fijne complimenten en het voorrecht zulke mooie kadootjes te mogen ontvangen van jullie en de paarden.”
“Ik kijk terug op 2 bijzondere, verdiepende dagen. In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik grote stappen gemaakt door de inzichten in de delen in mij, maar ook door het her-inneren van een bijzonder deel dat mij zeker verder gaat helpen. Dank jullie allemaal voor het mede mogelijk maken hiervan. In het bijzonder dank ik Marjolijn en Raymond voor het bieden van het platform.”
“Het waren zeker weer fijne en leerzame dagen, er zijn weer een aantal kwartjes gevallen"
“Ja, was echt "Verdiepings" weekend. En sluit me aan bij de opmerking dat het een voorrecht is dat te mogen ervaren en delen met jullie op die heerlijke plek.”


“Er was absoluut sprake van verdieping op het gebied van de verschillende coachingstechnieken, Ook op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling zijn we zeker nog een niveau dieper gedoken. Ik heb genoten van mijn tijd bij jullie. De groei die ik als persoon heb doorgemaakt is voor mij absoluut onbetaalbaar. De keulseweg is een heerlijke plek, mede dankzij de geweldige paarden en niet te vergeten jullie als docent!”