Reacties level 2

“Er was absoluut sprake van verdieping op het gebied van de verschillende coachingstechnieken. Ook op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling zijn we zeker nog een niveau dieper gedoken. Ik heb genoten van mijn tijd bij jullie. De groei die ik als persoon heb doorgemaakt is voor mij absoluut onbetaalbaar. De keulseweg is een heerlijke plek, mede dankzij de geweldige paarden en niet te vergeten jullie als docent!”

“Ik ben mij meer bewust van wie ik ben, en waarom ik handel/ denk hoe ik handel/ denk. en waar ik nu sta in mijn leven. door deze opleiding heb ik meer bewustwording gecreeërd en beter geaccepteerd wie ik ben. Ik heb mezelf beter leren kennen in de afgelopen 2 jaar dan ik ooit eerder heb gedaan.”

“Ik zie mijzelf steeds meer als coach. Waar eerst mijn onzekerheid en zelfvertrouwen (een van mijn thema"s) aan de voorgrond waren heb ik nu meer handvatten en een richting wie ik ben en waar ik wil staan. Ik ben blij dat ik met deze methode mensen kan inspireren stappen te laten maken en dat ze zelf de regie in handen hebben in hun proces. Ik weet dat ik hier nog meer in moet groeien en mij moet blijven ontwikkelen maar voel mij gesterkt in het idee dat ik door in verbondenheid en met oprechte interesse kijken naar de coachee ik een heel eind kom. En dat geeft mij houvast, en vertrouwen dat het mij lukt. Het volgen van deze coachopleiding was al een jarenlang geleden besluit, maar ben blij dat ik me heb vastgehouden aan dit genomen besluit en letterlijk "over deze streep ben gestapt" en voor mijzelf heb gekozen. Ik realiseer me nu dat dat voor mij een grote stap is geweest!”

“Als coach voel ik me krachtig, kan ik laten gebeuren wat er gebeuren mag en erop vertrouwen dat wat gebeurt ook voldoende is voor de coachee om mee verder te kunnen. Ik bedenk de oefening na de introductie met de coachee. Voorheen wilde ik daar iets mee bereiken, iets raken bij de coachee. Nu weet ik dat welke oefening ik ook inzet, altijd geraakt mag worden wat geraakt mag worden. Ook als de coachee dat niet toe kan laten. Ook deze ervaring heb ik dit jaar gehad.”

“Doordat ik meer coachervaring heb opgedaan ben ik veel zelfverzekerder geworden. Hierdoor ben ik meer in staat om op het proces te vertrouwen en ik merk dat het nu nog beter loopt. Waar ik het in het begin spannend vond om een traject te starten gaat dit mij nu veel natuurlijker af, ik sta meer in mijn kracht. Verder ken en herken ok mijn eigen thema's nog beter waardoor ik uit de overdracht kan blijven.”

“Het afgelopen jaar heeft me heel veel gebracht. Er was veel verdieping, in persoonlijke ontwikkeling en als coach. Qua persoonlijke ontwikkeling heb ik een aantal dingen toch weer verder uitgediept, is het duidelijk geworden waar bepaalde dingen vandaan komen en heb ik het gevoel dat ik meer op mezelf kan vertrouwen. Als coach ben ik ook gegroeid. Ik heb behoorlijk wat sessies gedaan en die hebben me echt geholpen veel meer te vertrouwen op het proces. Ik voel me als helper veel minder aangesproken. Daarnaast gaat het verzinnen van activiteiten me steeds beter af (en kom ik erachter dat de activiteit op zich niet eens zo heel veel uitmaakt -> er komt toch wel boven wat boven moet komen).”

“In één woord: ‘Volwassen’, in vergelijking met een jaar geleden. Verdieping is het woord dat past bij het proces dat ik doorgemaakt heb in het afgelopen jaar. Door het diepgaander oefenen aan de Keulseweg met de verschillende aspecten die we in kunnen zetten (EAC/systemisch werken/voice dialogue) in combinatie met de trajecten als oefensessies ben ik als coach veelzijdiger en zekerder geworden. Zet een willekeurige coachee voor mijn neus en ik wil/kan aan het werk.”

“Ik ben van mening dat ik er als coach zelfverzekerd, duidelijk, overtuigd, maar vooral voor de coachee er ben en sta. En uiteraard dit samen met de paarden.
Ik zeg tegenwoordig vaak tegen mensen die naar het coachen met hulp van paarden vragen 'het mooie van het werken met de paarden is dat ik niet zoveel hoef te zeggen'.”

“Ik heb wederom een ontzettend grote ontwikkeling doorgemaakt afgelopen jaar. De maanden dat we stil gelegen hebben door Corona hebben mij juist de ruimte gegeven om inzichten te laten landen en was er ruimte voor ontwikkeling op alle vlakken. Als inhoudelijke coach, maar veel meer nog als mens. Op alle fronten ben ik ontwikkelt. Ik heb geleerd om:
Mijn hart te volgen en mijn eigen keuzes te maken (minder werken bij de GGz, groeien met mijn eigen bedrijf is hierin een belangrijke stap).
Dat hiermee mensen het ook oneens mogen zijn.
Het buiten mijn comfortzone durven onderzoeken; nieuwe mensen leren kennen, mezelf laten inspireren, nieuwe dingen onderzoeken, bang durven zijn (van het onbekende) en het zelf even niet mogen weten.
Loslaten van oude vertrouwde, maar niet altijd meer helpende of gezonde patronen en wankelend op zoek naar een nieuw evenwicht.
Te ervaren wanneer het stroomt, dat het klopt (dit heb ik nooit eerder gevoeld).
Op mijzelf te leren vertrouwen en mijn krachten te omarmen.
Accepteren dat ik ben zoals ik ben. Ik noem hem als laatst, maar dit was misschien wel het moeilijkste van de hele hobbelige reis en is denk ik nooit af (zoals heel veel wat hier geschreven staat).

Binnen de sessies merk ik dit aan:
Tegenoverdracht herkennen en bewust de keuze kunnen maken binnen mijn centrum te blijven
In rust een sessie kunnen faciliteren zonder daarbij continu de behoefte te hebben dat iemand met een mega inzicht naar huis moet. Ofwel; vertrouwen op het proces.
Vanuit die rust bij creativiteit komen (waarvan ik niet eens wist dat ik deze had) om in het moment een activiteit te kunnen bedenken die past of eventueel te kunnen switchen (switchen zat eerder niet in mijn woordenboek).
Het echt kunnen genieten van de sessies.”

“Ik voel me meer zelfstandig en klaar om zelf aan de slag te gaan met het vormgeven van therapeutisch behandelen en zicht houden op mijn eigen thema's. Ik heb hiervoor mijn collega's nodig binnen intervisie, maar kan opmerken wanneer eigen thema;s spelen en heb de tools in handen hoe ik hier aandacht aan kan schenken en hoe ik hiermee bezig kan zijn.”

“Ik voel me zeker in mijn rol als coach, ik beschik over voldoende kennis en kunde om een coachsessie waarin ruimte is voor ervaren, experimenteren, bewustwording en verkrijgen van inzicht te faciliteren. Waarbij ik de veiligheid van coachee, paarden en mezelf kan waarborgen.
Ik ben me bewust van mijn eigen thema's en heb ervaren dat deze thema's het afgelopen jaar een andere dimensie hebben gekregen, en mogelijkheden heb gecreëerd om hier op een andere manier mee om te gaan, waardoor ik hier minder tot geen last meer van ervaar.
Daarnaast ben ik me er zeker van bewust dat ik niet alle wijsheid in pacht heb en dat er altijd ruimte is voor ontwikkeling, verdieping, uitbreiding of verbetering. Daar waar ik 2 of zelfs 1 jaar geleden nog perfect wilde zijn, ben ik nu comfortabel met de kennis en kunde die ik heb opgedaan en hoe ik over mezelf denk.
Ik durf in de sessies te vertrouwen op het proces, met daarbij in acht neming dat het niet mijn proces is. Uiteraard speelt er voor mij een ander proces en blijft reflecteren een vereiste.”


“Ik zie het eerste blok van level 1 als een eerste stap op een machtige route en het laatste blok van level 2 als het bereiken van een schuilstal van waaruit de trail verder mag gaan.
Na elke sessie voel ik dat ik weer wat heb geleerd. Bovendien is het equine assisted coachen voor mij een plezierige activiteit. Omdat het heerlijk is om met paarden te werken maar vooral omdat steeds weer blijkt hoeveel zingeving coachees ontlenen aan een traject of aan een enkele sessie
De EAC-opleiding ben ik gestart mede omdat mijn eigen thema’s - o.a. omgaan met trauma in relatie tot de wil - op dat moment hoog opspeelden en ik in de reguliere gezondheidszorg stuitte op onkunde en onbegrip. Het ‘EAC-kader’ bleek ook heel goed inzetbaar als zelf-coaching waardoor ik evolueer in het omgaan met eigen thema’s. ‘De essentie ligt in het accepteren van jezelf’, zegt ook Jung.”


“Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit vak als equine assisted coach® heb kunnen leren aan de Keulseweg. In level 1 ben ik al opgeleid als coach en ook begonnen met coachen. level 2 heeft me nog meer verdieping gegeven. Verdieping op inhoud, doordat eigenlijk dezelfde methodieken en inhoud terug komt (met de gastdocenten), waarbij we nog meer verdieping in de theorie kregen. Ook op persoonlijk vlak ben ik weer verder ontwikkelt en zijn we nog meer de diepte in gegaan.
Mijn ‘haakje’/eigen thema (het goed willen doen, de lat hoog leggen voor mij als coach, met daaronder angst voor oordeel en afwijzing) is nog duidelijker geworden voor mezelf. En doordat het duidelijker is geworden, merk ik ook sneller op als die getriggert wordt.
Wat voor mij een van de belangrijkste ontwikkelingen zijn is dat mijn vertrouwen gegroeid is. Ik heb nog meer vertrouwen gekregen in mezelf als coach, in de paarden, in de methodiek, in de coachee en zijn/haar eigen proces. Er zijn natuurlijk nog steeds momenten dat mijn thema geraakt wordt, en dat ik nog steeds soms onzeker ben, maar dat ik me daar niet meer tegen hoef te verzetten. Het is ok zo. Door me bewust te zijn van mijn thema’s kan ik beter accepteren dat dat er is en daardoor kan ik het ook makkelijker ‘parkeren’ en met aandacht bij de sessie en de coachee zijn.
...
Daarnaast heb ik ook echt elk lesweekend wel nieuwe dingen geleerd, zelf mooie sessies en momenten met de paarden gehad, enz. Dus achteraf kan ik zeker zeggen dat het een enorme meerwaarde heeft gehad voor mij en mijn ontwikkeling. Zowel persoonlijk en als coach. En ben ik ontzettend blij en dankbaar voor alles wat ‘De Keulseweg’ mij gebracht heeft.”


“Mijn vertrouwen op mijn coachzijn en weten is enorm toegenomen in vergelijking met vorig jaar.
Ik ben ontzettend dankbaar voor dit verdiepingsjaar, bij aanvang realiseerde ik mij dat de diep in verdieping echt letterlijk DIEP was....
Dit jaar heeft mij nog meer knowhow en houvast voor de coachees (en mijzelf natuurlijk) gegeven naast de steun bij mijn eigen thema's om in de veilige omgeving en groep de diepe thema's aan te gaan en ook anderen te kunnen steunen bij die van hen.
Ik voel mij comfortabeler bij het toepassen van de verschillende disciplines dan vorig jaar en weet deze gerichter in te zetten in de sessies.”


“Het afgelopen jaar heb ik heel veel bij geleerd. Niet alleen op kennis vlak, maar heel veel over mijzelf. Ik ben veel meer vanuit een helicopterview naar mijzelf en mijn gevoelens en gedrag gaan kijken. Hierdoor kan ik makkelijker naar mijn eigen thema’s kijken. Ik ben een stuk milder naar mijzelf geworden. Ik heb de lat altijd erg hoog gelegd voor mijzelf en was vroeger een enorme perfectionist gecombineerd met faalangst. Deze combi weerhield mij van handelen op veel vlakken. Dit zal natuurlijk altijd een onderdeel van mijzelf blijven maar ik weet het een stuk beter te proportioneren en vooral het perfectionisme bewuster in te zetten. Waar ik ook altijd erg onzeker was kan ik nu een stuk zekerder handelen of juist mijn onzekerheden aangeven.
...
Dit heeft op alles zijn effect, ik ben een betere coach, een betere begeleider maar ook een completer mens.”


“Ik heb heel veel aan dit tweede jaar gehad. Het heeft me net dat meer bagage gegeven wat ik nodig had. Ik voel me nu kundiger in mijn coachschoenen staan. Ik ben iemand die leert van theorie en doen, en dat heb ik in dit tweede jaar alleen maar gedaan. Het heeft me zelfverzekerder gemaakt. Ik vertrouw veel meer op het proces en zie iedere keer dat het een coachee heel wat kan brengen. Dat dit niet eens zozeer alleen van mij afhangt is iets moois. Je faciliteert echt, en dat is mooi om te zien.
Als ik kijk hoe ik was toen ik level 1 heb afgerond en hoe ik er nu voor sta aan het einde van level 2 dan ben ik erg tevreden en zie ik een persoon die steviger in haar schoenen staat. Natuurlijk heb ik nog steeds mijn thema van onzekerheid/oordeel van anderen wat mij wel eens uit evenwicht kan brengen, maar ik ben me hier veel meer bewust van, en weet dat ik hier op moet letten om hier niet in te trappen. Dit zal ook door de jaren beter worden, omdat ik ook wel in zie dat dit door ervaring ook beter zal gaan. Maar het herkennen, bewust hier van zijn, is al een hele grote stap, die ik eigenlijk in level 1 nog niet zag.
Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met allerlei soorten coachees met ieder zijn eigen coachvraag en thema's. In het begin kon ik het moeilijk vinden als iemand met een vraag kwam die ik nog niet eerder had gehad, maar nu weet ik meer over de vraag achter de vraag en hoe ik daar kan komen. Vaak zijn allerlei coachvragen te herleiden naar een paar onderliggende thema's, en dat stelt met erg gerust. Het proces het proces laten zijn, en het komt goed. ”


“Ik ben gegroeid. Van een eerste jaars coach die wat twijfelachtig in haar omgeving vertelde wat ze deed en nog wel een pleaser mentaliteit had tijdens sessies naar een coach die staat voor wat ze geleerd heeft en nu rechtop en duidelijk haar pad weet. Zo tof! ”


“Als coach sta ik er zeer positief in. Ik vind zelf dat ik een goede coach ben en ook iets voor de ander kan betekenen samen met mijn paard. Ik ervaar tot nu toe alleen positieve en lovende reacties van coachees. Ik kan het proces van de coachee goed loslaten. Een thema waarin ik voorheen altijd alles op mijn schouders droeg en last van had. Ik heb geleerd dat het niet van mij is en dat geeft mij rust. Mijn eigen ontwikkeling is enorm vooruit gegaan en ik ben mijzelf de afgelopen jaren tegengekomen, wat een mooi, maar ook zwaar proces was/is. Het voelt voor mij zo dat ik mijzelf echt pas ken en snap sinds ik begonnen ben op deze weg. Hier hoort niet alleen de Keulseweg bij, maar heeft wel een zeer groot aandeel gehad in mijn zelfontwikkeling.”


“Ik ben ontzettend dankbaar voor de innerlijke rust die de coachopleiding aan de Keulseweg mij bracht. Als er nu moeilijke dingen op mijn pad komen of persoonlijke thema's geraakt worden besteed ik daar aandacht aan en stop ik het niet meer weg. Mijn thema's mogen er nu van mij zelf zijn.
Ik merk dat moeilijke en negatieve gevoelens veel minder lang duren doordat ze door mij erkend worden. Vroeger liep ik hier maanden mee rond; door de aandacht voor mijzelf zakken ze nu vaak al binnen 1 of 2 dagen naar de achtergrond.
Ik ervaar het niet meer als eng om te werken met coachees en vertrouw veel meer op het proces, de coachees en de paarden. De professionele achtergrond die de opleiding Psychosociale basiskennis biedt, gaf me het laatste zetje om nu ook voor de volle 100 procent voor de eigen coachpraktijk te gaan. ”


“Ik heb in het Verdiepingsjaar echt ontzettend veel geleerd en mezelf nog verder kunnen ontwikkelen als coach en de verschillende methodieken mogen ervaren. Eigen thema's herken ik nu (vrijwel meteen) dus ga ik met nog meer vertrouwen de sessies in.”


“Wat een prachtige reis heb ik gemaakt! Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Er is zoveel met mij gebeurt in dit studiejaar. Ik merk in mijn ontwikkeling als coach dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Mij minder onzeker voel over het faciliteren van de trajecten. Dat ik zoveel meer kan vertrouwen op het proces dat zich als vanzelf ontvouwd. Sowieso is het aanbieden van trajecten fijner. Je kan meer oplossingsgericht werken en het proces van de coachee beter faciliteren op voorgaande sessies. Hierdoor kan ik als coach ook meerdere methodieken inzetten, zoals voice dialogue en systemisch. Ik kan mij beter mee laten bewegen en aansluiten op waar de coachee zich bevind en daar ook een activiteit op laten aansluiten.
Ook heb ik dit jaar geleerd om vooral als coach niet meer hard te hoeven werken. Ik begrijp zoveel beter de uitspraak "luie coach" zijn. Vooral in level 1 was ik nog zo bezig met welke activiteit ik moest gaan inzetten voorafgaand aan de sessie. Nu kan ik dat veel meer loslaten. Het komt wel goed. De paarden zijn daarbij zo waardevol. Als ik het niet meer weet... terug naar het paard. Nog maar een keer, herhaling etc. Hierdoor vertrouw ik zoveel meer op het proces.
...
Ik ben meer gewaar van mijzelf- bewustzijn in wat ik voel in mijn lichaam. Hierdoor kan ik mijn zachte oog laten zien en zo veilige energie (holding space) aanbieden aan coachee en paard..
Ook heb ik ontdekt dat plezier en humor helpt om balans aan te brengen tijdens een coachsessie. Ik heb mijn eigen "blije ei" weer herontdekt en dat dit "blije ei" ook meer ruimte mag innemen en zich meer mag laten zien. Dit brengt creativiteit en vrijheid bij mij en kan ik ook gebruiken in coachsessies om e.e.a. met humor te relativeren.”


"Wat zijn die maanden omgevlogen... morgen de állerlaatste lesdag en dan maken we ons op voor de eindpresentatie volgende maand.
Dit was zo’n waardevolle mooie reis, het Verdiepingsjaar (level 2) aan de Keulseweg heeft voor mij geleid tot zoveel inzichten en ervaringen. Wederom ‘n inspirerend, zinvol en verbredend leerzaam jaar waarin je jezelf nog meer ‘tegenkomt’ en ontwikkeld als coach, mag leren van de beste (gast)docenten en kennis maakt met diverse methodieken en technieken. Je duikt in de theorieën, maar vooral het zelf ervaren, uitproberen en ontdekken is onvergetelijk!
Mooie woorden vandaag van Wilbert: “De opleiding aan de Keulseweg, als grote mooie kroon op de paardenliefde!” 🙏🏼
#equineassistedcoach #geenwoordenmaarpaarden #paardencoach (via Facebook)


Gisteren en eergisteren de eindpresentaties van EAC Keulseweg level 2, met een rugzak vol kennis en ervaring en een prachtig certificaat naar huis. Dank aan de paarden, Marjolijn en Paul, gastdocenten maar natuurlijk ook medestudenten en paardencoaches, voor alle inzichten, steun en begeleiding het afgelopen jaar!!


"Bedankt voor de prachtige ervaring in dit tweede jaar. Een ware verdieping niet alleen in jezelf maar ook in het coachen. Iets waardoor ik me zekerder ben gaan voelen in mijn werk als coach, maar ook t.o.v. de samenwerking met mijn paard. Ik ben hem echt veel meer gaan vertrouwen. En daarmee stel ik hem nog meer op prijs.
Jullie doen dit met je hart en dat merk je aan alles. De ontspannen sfeer maakt dat er veel openheid is in de groep, wat maakt dat iedereen zich kan ontplooien.
Dank aan jullie, alle docenten en de paarden natuurlijk voor alle nieuwe inzichten!"


"Deskundiger zijn en worden in het coach zijn. Ik heb geleerd de lesstof en mijn ervaring en deskundigheid te bundelen passend bij wie ik ben."


"Alles waar je in level 1 aan heb mogen ruiken wordt in level 2 verdiept. Zowel in de theorie als mijn persoonlijke groei/ontwikkeling. Ik heb mezelf ontdekt en hier ben ik heel blij mee!!! Zeer waardevol."


"Meer verdieping waardoor ik meer vertrouwen kreeg, in mezelf maar ook in het proces en de paarden. In het eerste level kreeg ik tools, in het 2e level leerde ik die toe te passen en te gebruiken op een manier die bij mij past en waar ik me goed bij voel."


"Daadwerkelijk de verdieping in, waardoor ik meer de essentie van het coachen met paarden heb mogen ervaren en leren. Level I en II is voor mij de juiste basis om beroepsmatig te starten."


"Deze 2 jaar waren onvergetelijk voor me. Confronterend en mooi. Mooie, bijzondere mensen ontmoet en een kudde paarden die mijn hart heeft geraakt. Een fijne, ontspannen sfeer om te leren en ervaren. Dank hiervoor. Een nieuwe weg ligt open voor me. Dank, dank, dank."


"Ik wil jullie enorm bedanken voor de afgelopen twee jaren, als er nog een level 3 zou zijn zou ik weer komen, alleen al omdat het zo leuk, inspirerend en tof is. Ik zou graag zien dat er soort verplichte terugkomdagen zijn, zodat je blijft reflecteren op eigen en andermans handelen, je doet het coachen toch in je uppie en het is goed om te sparren."


"Dat ik jullie dankbaar ben dat ik op deze bijzondere, rustgevende plek met jullie als aangename en leerzame docenten met de geweldige paarden, mezelf heb mogen ontdekken. Op weg naar meer !!!!"


“Verdieping. Bredere basis. Aanrader voor een ieder die level 1 heeft gedaan.”


“Ik ben mij sterk gaan realiseren hoe belangrijk voor mij het level 2 jaar is geweest. De verdieping is groter dan ik vooraf had verwacht en ik breng erg veel in in de sessies van wat ik in specifiek in het level 2 jaar heb geleerd. Ik voel me erg comfortabel en zeker in het coachen en de feedback die ik ontvang is positief.”


“De weekenden zijn echt cadeautjes waarbij ik even helemaal met mezelf bezig mag en kan zijn. De sfeer in de groep is fijn, eigenlijk vanaf het eerste blok heel open, respectvol en veilig. Het programma was goed opgebouwd, de gastdocenten met hun specialisme zijn een echte aanvulling op jullie. Ik vond het zelf ook heel mooi om te merken dat jullie een wat andere rol hebben dan in het eerste jaar; hoewel nog steeds docent nu meer gelijkwaardig als collega’s, open en soms ook als kwetsbare deelnemers. Jullie kunnen daar blijkbaar makkelijk in schakelen, want jullie rol was voor mij steeds helder en logisch. Hulde daarvoor, maakt het voor mij alleen maar meer waardevol om op de Keulseweg te zijn. ... Dank daarvoor, ik neem weer een hoop pareltjes (en een paar lelijke loden knikkers :-)) voor mezelf mee uit de afgelopen maanden!”


“In 2012 rondde ik het level 1 van de opleiding Equine assisted coaching af, waarbij een nieuwe weg was ingeslagen. Een weg met passie, met een doel en met de nodige obstakels. Nu 2 jaar later, vele coachervaringen rijker, staat mijn eigen bedrijfje Equilinq op de kaart en ben ik als persoon en coach gegroeid in ervaring en ontwikkeling. Dankbaar ben ik voor de ervaringen die ik heb mogen delen met mijn mede-coaches van het verdiepingsjaar, de paarden van de Keulseweg en natuurlijk Raymond en Marjolijn. Met een lach en een traan zijn er grote stappen gezet en hebben ertoe bijgedragen dat ik mijzelf heb durven blootgeven en mensen heb toegelaten. Deze ervaring neem ik de rest van mijn leven mee, en zal zeker ten goede komen van mijn kwaliteit als coach.”


“Meer theorie, waardoor ik meer handvatten heb, meer begrip voor wat er gebeurt; meer oefenen, in het bijzonder de trajectcoachsessies, leidt tot meer ervaring waaruit ik rust en zekerheid put dat ik goed bezig ben met mijn paarden voor mijn coachee; het werken aan mijzelf, ik ben er beslist een sterker en zekerder mens van geworden (en misschien daarom ook wel leuker!)”


“De openheid die in alle aspecten van de opleiding doorloopt vind ik heerlijk. Het geeft een prima podium om je eigen ontwikkeling door te maken. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom iedereen zulke grote stappen kan maken.”


“Een van de sterke kanten van de opleiding is gelijkwaardigheid en de opzet om iedereen te laten zijn wie hij/zij is en hoe hij/zij zich ontwikkeld. Iedereen ruimte geven én steun is een kunst. De diversiteit aan aangeboden onderwerpen bevalt me goed. Zo is het mogelijk om met verschillende methodes bezig te zijn en daaruit te selecteren wat je verder wil ontwikkelen.”


“Voor mij is de meerwaarde van level 2 het in groepsverband en met begeleiding verder werken aan mijn ontwikkelingen op persoonlijk vlak en vooral als integer en bekwaam coach. level 1 legt de basis, level 2 diept uit en geeft, althans voor mij zekerheden en flow....”


“In level 1 onderzoek en leer je alles, maar het heeft dan nog niet de tijd gehad om te beklijven. Ik was in level 2 met het proces van de coachee bezig, terwijl mijn eigen proces doorliep zonder dat dit me in de weg stond (of ik ervan schrok). Ik ben extra happy, omdat ik ook FO volgde en dat heeft me in combinatie met het verdiepingsjaar veel inzicht en acceptatie gegeven voor wie ik ben, waar ik vandaan kom, wat ik kan en waar ik het 'even niet weet'. Tijdens level 1 kon het 'even niet weten' me totaal in paniek brengen. Oude gewoonten en nieuwe patronen liepen nog door elkaar heen. Dat maakte me ook vaak moe na het coachen. Tijdens level 2 kon ik ook moe zijn van mijn eigen en de groeps processen (zeker in combinatie met FO), maar het coachen bracht me juist meer inzicht en ruimte. Nu ben ik toe aan focus en ben ik steeds meer in staat me los te maken van oude patronen, gewoontes en overtuigingen en innerlijke vreugde te voelen en naar buiten te laten.”


“Door inhoudelijker op de onderwerpen in te gaan worden de inzichten tijdens de coache sessies ook dieper. Het zien van wat de paarden doen en de ervaringen dat het proces zijn werk doet heeft meer tijd nodig dan een jaar. Het is goed om ook in het tweede jaar daar aan bezig te zijn.”


Reacties op facebook na het verdiepingsblok voice dialogue:

“Allemaal super bedankt voor dit fijne weekend vol nieuwe inzichten, fijne complimenten en het voorrecht zulke mooie kadootjes te mogen ontvangen van jullie en de paarden.”
“Ik kijk terug op 2 bijzondere, verdiepende dagen. In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik grote stappen gemaakt door de inzichten in de delen in mij, maar ook door het her-inneren van een bijzonder deel dat mij zeker verder gaat helpen. Dank jullie allemaal voor het mede mogelijk maken hiervan. In het bijzonder dank ik Marjolijn en Raymond voor het bieden van het platform.”
“Het waren zeker weer fijne en leerzame dagen, er zijn weer een aantal kwartjes gevallen"
“Ja, was echt "Verdiepings" weekend. En sluit me aan bij de opmerking dat het een voorrecht is dat te mogen ervaren en delen met jullie op die heerlijke plek.”

EQA NOBCO EMCC CRKBO NRTO keurmerk GRO erkend