In de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) leer je over de psyche, hoe deze zich ontwikkelt, hoe psychische problemen kunnen ontstaan en welke behandelmethoden er mogelijk zijn.
De opleiding leert je over de psychologie, psychiatrie en een klein deel medische basiskennis. Hierin ligt de nadruk op ziektebeelden en stoornissen die veel voorkomen en op alarmsymptomen. Je leert bij welke symptomen jouw alarmbellen moeten gaan rinkelen en hoe jij vervolgens kunt handelen en/of hoe een arts, psycholoog, of specialist zou handelen.

De PsBK is een waardevolle toevoeging aan de kennis die je bij een beroepsopleiding opdoet. Je verbreedt je kennis, waardoor je jouw patiënt holistisch kunt benaderen. Bovendien leer je meer over de wereld en de taal van de reguliere zorg, waardoor het makkelijker wordt om samen te werken met reguliere hulpverleners, zoals de huisarts (met mogelijk vruchtbare samenwerkingen tot gevolg).

Na afronding van de opleiding ontvang je een door CPION / SNRO / V&V geaccrediteerd diploma, erkend door zorgverzekeraars.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Inleiding psychologie | Basisbegrippen | Het afweersysteem | Hart en longen | Biopsychologie | Leren | Ontwikkelingspsychologie | Psychopathologie I | Psychopathologie II | Geheugen en schizofrenie | Persoonlijkheid en intelligentie | Alarmsymptomen

Docenten

De opleiding wordt geheel verzorgd door de ervaren docenten van Con Amore: stuk voor stuk gepassioneerde psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld.

Studiebelasting

De opleiding PSBK Pro bestaat uit twaalf lesdagen . Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving. De thuis bestudeerde onderwerpen worden tijdens de les tot leven gebracht door middel van interactieve werkvormen. Aan het eind van de lesdag worden de onderwerpen getoetst aan de hand van een korte kennistoets.
De studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Kosten

Deelname kost in seizoen 2019/2020: € 1995,– (btw vrij) voor 12 lesdagen, lesmateriaal, lunches, koffie, thee, en versnaperingen.
Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.
De boeken van de boekenlijst dienen zelf te worden aangeschaft.

Bij inschrijving wordt een inschrijfbedrag van € 95,– berekend. Dit bedrag mag van de factuur worden afgetrokken. Bij afzegging door de deelnemer vindt géén restitutie van het inschrijfbedrag plaats, dit komt dan volledig ten goede aan de Keulseweg Foundation.

Meedoen?

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Cursusdata

Boekenlijst

Psychiatrie van diagnose tot behandeling
Deth, R, van & Vandereycken, W (2015)

Pathologie
Zelman e.a. (2017, 8e druk)

Psychologie, een inleiding
Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk)

PZo ben ik nu eenmaal (niet verplicht)
Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk)

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009 - 2019 Educatief centrum Keulseweg