Psychosociale Basiskennis

In de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK), die voldoet aan de PLATO eindtermen, leer je meer over de psyche. Hoe deze zich ontwikkelt, hoe psychische problemen kunnen ontstaan en welke behandelmethoden er mogelijk zijn.
De opleiding bevat psychologie, psychiatrie en een klein deel medische basiskennis. Hierin ligt de nadruk op veel voorkomende ziektebeelden en stoornissen en op alarmsymptomen. Je leert bij welke symptomen jouw alarmbellen moeten gaan rinkelen, hoe jij vervolgens kunt handelen en/of hoe een arts, psycholoog, of specialist zou handelen.

De PsBK is een waardevolle toevoeging aan de kennis die je al opdeed. Je verbreedt je kennis, waardoor je jouw patiënt holistisch kunt benaderen. In de lessen ontdek je op een interactieve manier hoe het lichaam en de geest werken en hoe je ziektebeelden kunt herkennen. Zo kom je precies te weten wanneer het beter is om iemand door te verwijzen naar de eerstelijnszorg en in noodzakelijke gevallen naar de spoedeisende hulp! Omdat je tijdens de opleiding de ‘taal van de artsen en psychologen’ leert, wordt samenwerken makkelijker.

Het eindresultaat is dat jij als zorgprofessional sterker in je schoenen komt te staan en ook nog eens de juiste papieren op zak hebt. De Psychosociale Basiskennis is namelijk onderdeel van je benodigde portfolio voor vergoeding door de zorgverzekeraars.
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een door CPION/SNRO geaccrediteerd diploma.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Nederlandse Gezondheidszorg | Psyche | Biopsychologie | Persoonlijkheid en Intelligentie | Leren | Ontwikkelingspsychologie | Psychopathologie I | Psychopathologie II | Geheugen en Ouderdom | Medische Les I | Medische Les II | Alarmsymptomen PSBK

Docenten

De opleiding wordt geheel verzorgd door de ervaren docenten van Con Amore, stuk voor stuk gepassioneerde psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld.

Studiebelasting

Con Amore biedt een flexibel lesconcept. Je bepaalt zelf waar, wanneer en in welk tempo je de lessen volgt. Je kunt na inschrijving direct starten met de thuisstudie in onze online leeromgeving. Hier hebben ze de theorie opgedeeld in unieke en uitdagende studievragen. Vervolgens pas je dit in de 12 klassikale lessen op een speelse manier toe, in de vorm van oefeningen en patiënt casussen. Iedere lesdag wordt afgesloten met een korte kennistoets (multiple choice). Er zijn geen tussen- en eindexamens.
De studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week. De totale studiebelasting is 40 ECTS.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Korting!

De PsBK wordt aangeboden in samenwerking met Con Amore. Door deze samenwerking krijg je als student van de Keulseweg 100 euro korting op het lesgeld bij Con Amore. Om deze korting te verzilveren geef je bij het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aan dat je via Keulseweg komt. Hierbij vermeld je je studentenregistratienummer van de Keulseweg. Con Amore checkt ieder jaar of de aangemelde Keulseweg studenten ook daadwerkelijk bij Keulseweg gestudeerd hebben.

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie, locaties en om je aan te melden.

Boekenlijst

Psychiatrie van diagnose tot behandeling
Deth, R, van & Vandereycken, W (2015)

Pathologie
Zelman e.a. (2017, 8e druk)

Psychologie, een inleiding
Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk)

Zo ben ik nu eenmaal (niet verplicht, level 2 coaches hebben deze al gelezen)
Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk)

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009-2021 Educatief centrum Keulseweg