over de keulseweg | de kudde

Maak kennis met onze kudde van zeven paarden:


Bloem

Bloem (1998) Shire
Zij is de alfamerrie van de kudde en ons eerste eigen paard. De lessen die ze ons leerde, wezen ons de weg naar het coachen met paarden. In dit blog lees je hoe dat ging. Bloem is een heel groot paard met letterlijk en figuurlijk een groot hart. Ze houdt ontzettend van het coachen van mensen en leert mensen graag hun grenzen te bewaken.

Puk

Puk (±2001) Minishetlander
De allerkleinste van de kudde, maar veruit de intelligentste. Een fantastische coachpony en ondanks haar formaat hoog in de rangorde van de kudde. Puk neemt het coachen zeer serieus en kan zich gedurende een lesblok volledig over iemand ontfermen. Zij regelt dat helemaal zelf en omdat ze altijd precies doet wat nodig is laten we dat met een gerust hart aan haar over. Helaas heeft Puk chronisch stofwisselingsproblemen, waardoor ze niet op de wei kan.

Oude Bloem

Oude Bloem (±1980) Shire
De oude wijze dame van de kudde. Nog een Bloem, zo heette ze nu eenmaal al en we hebben dat gerespecteerd. Haar exacte leeftijd weten we niet omdat ze door de vorige eigenaar, samen met Jeroen, ooit ergens zonder papieren op een paardenmarkt gekocht is. We vingen ze tijdelijk op, maar ze zijn gebleven. Oude Bloem is nog gezond, maar heeft wel wat wat ouderdomskwaaltjes. Ze coacht alleen als ze er zelf zin in heeft en is er erg goed in zich aan alles te onttrekken als dat niet het geval is.

Bo

Bo (1999) Shetlander
Bo was ondanks zijn formaat en het feit dat hij een ruin is lang de leidende hengst van de kudde. Inmiddels heeft Merlijn die rol overgenomen, maar Bo heeft het er nog steeds druk mee. Dat betekent dat hij soms wat minder tijd heeft voor ons mensen en omdat hij het coachen dan ook liefst zo efficiënt mogelijk wil laten verlopen is hij meestal erg duidelijk. Hij kan zich goed uiten en verdedigen en is daarom een supercoachpony.

pasha

Pasha (1984) Shetlander
Een slim oud dametje wier focus vooral op eten ligt. Haar postuur is dan ook stevig, maar gelukkig kan ze het goed hebben. Naast eten vindt ze werken en coachen ook leuk, maar wel met mate. Ze kan daarin goed voor zichzelf zorgen net als Oude Bloem. Wijze oude dames! Pasha kwam samen met Bo onze kudde versterken. Ze zijn samen gekomen omdat ze al zo lang samen waren dat we ze niet uit elkaar wilden halen.

Merlijn

Merlijn (2005) Arabier
Broodmager en verwaarloosd werd hij door de dierenbescherming bij ons gebracht. Onder alle viezigheid kwam langzaam maar zeker een hele knappe Arabier tevoorschijn. Hij is fysiek en psychisch helemaal hersteld, heeft de leiding over de kudde van Bo overgenomen en is inmiddels daarnaast full time werkzaam als coachpaard. Merlijn is een gevoelig en zachtaardig paard maar kan ook heel duidelijk zijn in het aangeven van zijn grenzen. In dit blog is meer over hem te lezen.

Fellow

Fellow (2008) Shire
Fellow kwam zomer 2015 onverwachts op ons pad en bleef met ons meelopen. Hij integreerde in de kudde alsof hij er altijd al was en probeerde, leergierig als hij is, al snel te begrijpen wat zijn nieuwe baan als coachpaard inhoudt en hoe de andere paarden dat doen. Fellow is een intelligent, vriendelijk, beleefd en nieuwsgierig paard dat graag voor je werkt en ontdekt heeft dat hij het heerlijk vindt om mensen te coachen. En hij is ook buitengewoon knap in het openen (en slopen) van hekken.

Jeroen

Jeroen † (±1980-2015) Shire
Jeroen was een zachtaardige, verlegen, grote Shireman met een heel klein hartje. Hij ging voor iedereen in de kudde opzij en gaf graag en veel. Hij was in staat mensen bij hun allerdiepst verborgen emoties en gevoelens te brengen. Tot ons grote verdriet is Jeroen 24 september 2015 overleden. Met dit artikel in EAC magazine eerden en bedankten we hem voor de mooie jaren die we met hem mochten delen.