| over de keulseweg | de kudde

De kuddes

Maak kennis met onze kuddes van zeven paarden in Pijnacker en vijf in Moordrecht:


Puk

Puk (±2001) Minishetlander
De aller­kleinste van de kudde, maar veruit de intelligentste. Een fantastische coach­pony en ondanks haar formaat hoog in de rangorde van de kudde. Puk neemt het coachen zeer serieus en kan zich gedurende een les­blok volledig over iemand ontfermen. Zij regelt dat helemaal zelf en omdat ze altijd precies doet wat nodig is laten we dat met een gerust hart aan haar over. Helaas heeft Puk chronisch stof­wisselings­problemen, waardoor ze niet op de wei kan.

Merlijn

Merlijn (2005) Arabier
Brood­mager en verwaarloosd werd hij door de dieren­bescherming bij ons gebracht. Onder alle viezig­heid kwam langzaam maar zeker een hele knappe Arabier tevoor­schijn. Hij is fysiek en psychisch helemaal hersteld, heeft de leiding over de kudde van Bo over­genomen en is inmiddels daar­naast full time werk­zaam als coach­paard. Merlijn is een gevoelig en zacht­aardig paard maar kan ook heel duidelijk zijn in het aangeven van zijn grenzen. In dit blog is meer over hem te lezen.

Fellow

Fellow (2008) Shire
Fellow kwam zomer 2015 onverwachts op ons pad en bleef met ons meelopen. Hij integreerde in de kudde alsof hij er altijd al was en probeerde, leergierig als hij is, al snel te begrijpen wat zijn nieuwe baan als coach­paard inhoudt en hoe de andere paarden dat doen. Fellow is een intelligent, vriendelijk, beleefd en nieuws­gierig paard dat graag voor je werkt en ontdekt heeft dat hij het heerlijk vindt om mensen te coachen. En hij is ook buiten­gewoon knap in het openen (en slopen) van hekken.

Bo

Bo (1999) Shetlander
Bo was ondanks zijn formaat en het feit dat hij een ruin is lang de leidende hengst van de kudde. Inmiddels heeft Merlijn die rol over­genomen, maar Bo heeft het er nog steeds druk mee. Dat betekent dat hij soms wat minder tijd heeft voor ons mensen en omdat hij het coachen dan ook liefst zo efficiënt mogelijk wil laten verlopen is hij meestal erg duidelijk. Hij kan zich goed uiten en verdedigen en is daarom een super­coachpony.

pasha

Pasha (1984) Shetlander
Een slim oud dametje wier focus vooral op eten ligt. Haar postuur is dan ook stevig, maar gelukkig kan ze het goed hebben. Naast eten vindt ze werken en coachen ook leuk, maar wel met mate. Ze kan daarin goed voor zichzelf zorgen net als Oude Bloem. Wijze oude dames! Pasha kwam samen met Bo onze kudde versterken. Ze zijn samen gekomen omdat ze al zo lang samen waren dat we ze niet uit elkaar wilden halen.

Finnegan

Finnegan (2002) Irish Cob
Finnegan is een 19 jaar oude Irish Cob (Tinker) die onverwacht de kudde kwam versterken. Ze is een vriendelijke, maar pittige dame die totaal niet onder de indruk was van de amoureuze toe­naderingen van zowel Merlijn als Fellow. Ze voelt zich inmiddels zo thuis dat ze de leiding van Merlijn aan het overnemen is.

Flinny

Flinny (2012) Shetlander
Flinny is een nog jonge, zacht­aardige Shetlander en kwam met Finnegan mee. Beide dames zochten een nieuw huis en mochten samen blijven. Ze is vrolijk, nieuws­gierig en enthousiast en stond al de eerste dag te popelen om de eerste coachees te coachen.

Jeroen

Jeroen † (±1980-2015) Shire
Jeroen was een zachtaardige, verlegen, grote Shire­man met een heel klein hartje. Hij ging voor iedereen in de kudde opzij en gaf graag en veel. Hij was in staat mensen bij hun allerdiepst verborgen emoties en gevoelens te brengen. Tot ons grote verdriet is Jeroen 24 september 2015 overleden. Met dit artikel in EAC magazine eerden en bedankten we hem voor de mooie jaren die we met hem mochten delen.

Bloem

Bloem † (1998-2019) Shire
Zij was de alfa­merrie van de kudde en ons eerste eigen paard. De lessen die ze ons leerde, wezen ons de weg naar het coachen met paarden. In dit artikel lees je hoe dat ging. Bloem was een heel groot paard met een groot hart. Helaas is zij augustus 2019 overleden. Ze liet letterlijk en figuurlijk een enorm groot gat achter, op de Keulseweg en in ons hart.

Oude Bloem

Oude Bloem † (±1980-2020) Shire
De oude wijze dame van de Keulseweg kudde is in 2020 op de prachtige leeftijd van bijna of ruim veertig jaar door ouder­dom gestorven. Op haar duidelijke, soms iets lompe maar altijd liefde­volle manier heeft ze menige les uitgedeeld (lees er hier bijvoorbeeld een) en een onuit­wisbare indruk achtergelaten bij velen. Vergeten doen we haar dan ook nooit.

De Moordrechtkudde:

Storm

Storm (2012) Fries x Lusitano
Storm is de jongste van de kudde. Hij is zacht en nieuwsgierig en hij kan heel goed ruiken. Hij is de neus van de kudde. Storm maakt graag contact met mensen. Door zijn enthousiaste nabijheid leren coachee's hun grenzen te bewaken.

Yuma

Yuma (2012) Appaloosa
Yuma is de verkenner van de kudde. Hij is een snelle denker die heel direct en to-the-point coacht. Met zijn unieke voorkomen geeft hij bijna garantie op projectie. Yuma onderzoekt graag alles met zijn mond en hij is een echte gangmaker te noemen.

Flokur

Flokur (2007) IJslander
Flokur is de kleinste van formaat, maar dat weerhoudt hem er niet van de leidhengst te zijn. Hij is zacht en liefdevol. Precies en geconcentreerd kan hij zich verbinden en dan ook ontfermen over een coachee.

Cody

Cody (2010) Quarter
Cody is warm en zacht, maar als je over zijn grenzen gaat laat hij dat merken in zijn gezichts­uitdrukking. Hij doet actief mee met het coachen. Hij kan zich beschermend om een coachee heen buigen.

Ofeigur

Ofeigur (2001) IJslander
Ofeigur is een heer en heeft een hoge rang in de kudde. Hij loopt graag achteraan en heeft hiermee over­zicht over de situatie. Ofeigur ziet mogelijk­heden en reageert op het juiste moment.