Adventskalender 2022

1 december 2022

Vanaf 1 december iedere dag een envelopje voor inspiratie, tips, wijsheid, coachactiviteiten en kans op cadeautjes en STAP-garantie tot 1000 euro op de Keulseweg Adventkalender!
Wil je het envelopje tot Kerst iedere dag automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.

de Geen Woorden Maar Paarden Podcast

16 oktober 2022

De eerste Geen Woorden Maar Paarden Podcast-aflevering is een feit! Psychologe Wieke Musler en orthopedagogen Jet van Eeghen en Esther van Noort vertellen over hun pad tot coach met paarden. Over hun opleiding, de methodiek en wat het hen persoonlijk bracht. Het enthousiasme en de liefde voor het vak is niet alleen hoor- maar ook voelbaar.

Van paddock naar congreszaal

14 oktober 2022

Afgelopen woensdag verplaatsten we ons van de paddock naar de congreszaal van het Congres Vroeg trauma & Interpersoonlijke Neurobiologie. Want ook docenten zorgen ervoor voortdurend bij te leren en nieuwe inzichten tot zich te nemen.

certificaat

EQA-accreditatie Practitioner weer verlengd

4 oktober 2022

De EQA-accreditatie van de opleiding equine assisted coach level 1 is weer met 5 jaar verlengd! Het was een pittige verlenging deze keer omdat EMCC de eisen serieus heeft verzwaard. Een van de belangrijkste veranderingen is dat we straks bij diplomering rechtstreeks het EIA-certificaat mogen toekennen.
Aan de ene kant juichen wij die verzwaring natuurlijk toe, maar het vraagt aan de andere kant ook heel wat meer van de opleiders. En daar gaat een aantal van ons om te beginnen volgend jaar zelf de schoolbanken weer voor in.

Docentenmeeting 2022

2 oktober 2022

Een serieuze groepsfoto zat er niet in, maar dit was wel zo gezellig. In de docentenmeeting dit jaar was er een hoop te bespreken. Fijn om met elkaar te filosoferen over veranderingen in de markt, ontwikkelingen in het vak en praktische ontwikkeling van de opleiding. We zijn dankbaar voor zo'n groep vakkundige, gemotiveerde en betrokken docenten die elkaar en ons inspireren en scherp houden!

Horse Event 2022

19 september 2022

Horse Event ging na twee jaar eindelijk weer een keer door. Wij waren erbij, met een superfijn team. In veel mooie gesprekken hebben we over het vak coaching en therapie met paarden en onze opleidingen mogen vertellen.

Nieuwe opleiding: Coachskills voor instructeurs

UWV

3 september 2022

Ruitercoaching

Coachend lesgeven voor instructeurs paard­rijden, horseman­ship of paarden­communicatie en -gedrag. In deze opleiding worden coachtechnieken, de psyche van de mens en de daaruit volgende dynamiek tussen ruiter en paard behandeld en coachvaardigheden op foundation niveau ontwikkeld. Deze opleiding kan volledig vergoed worden via het STAP-budget!

De KNHS heeft voor deze opleiding 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders.

Seizoen 2022/2023 van start

1 september 2022

De derde ronde STAP-budget vormde de aftrap van het nieuwe seizoen. Na een zomervakantie waarin mens en paard tot rust kwamen én aan de slag gingen (nou, de mensen dan). Want vakantie betekent ook altijd tijd voor klussen die bleven liggen. Zoals bijvoorbeeld het isoleren van de cursusruimte (in het kader van duurzaamheid en energiebesparing), het opfrissen van de website en natuurlijk het jaarlijkse bezoekje van de paardentandarts.
De lessen zijn vandaag weer begonnen, we hebben er zin in!


Gooi je 1000 euro STAP-budget voor 2022 niet weg!

27 augustus 2022

Het STAP-budget is een subsidie van maximaal 1000 euro voor scholing, die je 1 keer per jaar mag aanvragen. Zonde om niet te gebruiken toch? Je kunt je budget voor 2022 op 1 september of 1 november nog aanvragen.
Twee opleidingen – de Basics en Coachskills voor instructeurs – kun je met het budget zelfs helemaal gratis volgen.

Je kunt geheel vrijblijvend een vooraanmelding doen.
Een vooraanmelding is zonder risico, geheel vrijblijvend, geen inschrijfgeld. Lukt je aanvraag niet, dan ben je niks verplicht.


Zomersluiting

19 juli 2022

We gaan op vakantie! Deze keer niet zonder een nieuwsbrief en natuurlijk het magazine voor jullie achter laten.
Het secretariaat is tot 1 september onbemand. In de week erna lezen en beantwoorden we alle mails zo snel mogelijk.

STAP-aanmeldbewijzen kunnen gewoon worden aangevraagd via het formulier, voor 1 september volgt dan ook de reminder en instructies.

Wij wensen je een hele fijne zomer en tot in het nieuwe seizoen!


EAC Magazine nummer 5

18 juli 2022

EAC Magazine nummer 5 is uit! 56 pagina's kennis en inspiratie voor coaches en therapeuten die met paarden werken. In dit nummer: Familiewerk, Poëzie en paarden, Veranderen doe je zelf, EMDR met paarden, Paarden en coregulatie, Lichaamsgerichte therapie, Valkuilen van de coach en meer. Lees hem gratis online deze zomervakantie!


Vragenuurtje

30 juni 2022

Nieuw: Persoonlijk contact in het vragenuurtje. We zijn met regelmaat online beschikbaar om je persoonlijk te woord te staan. Check in met al je vragen! Kijk hier wanneer het eerstvolgende vragenuurtje is.


Level 1 Post-HBO-registeropleiding

27 juni 2022

De opleiding equine assisted coach®  level 1 is als Post-HBO-registeropleiding erkend door het CPION. Het CPION heeft de opleiding getoetst op kwaliteit, niveau en praktijkrelevantie van post-HBO opleidingen. Vanaf volgend seizoen kun je met je diploma een getuigschrift van het CPION opvragen en worden bijgeschreven in het Abituriëntenregister.


Nieuwe opleiding:
Equine assisted coach® Basics

26 april 2022

Gratis met het STAP-budget!

Laagdrempelig kennismaken met opleiding en methodiek in 4,5 dagen. Waarin je de theoretische basis en de grondhouding van equine assisted coaching leert, een grote stap zet in je persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn, en kennismaakt met de praktijk van het coachen met paarden. Met het certificaat kun je met korting en vrijstellingen instromen in level 1.

Level 3 is gestart!

13 april 2022

In een seizoen van mijlpalen is dit toch wel de grootste en de leukste: Level 3 – de opleiding equine assisted coach & therapeut – is een feit.
Twaalf enthousiaste en leergierige studenten beten de spits af. Zij pionieren met ons mee en worden de eerste equine assisted therapeuten.
Oude Bloem hield toezicht op de voorbereidingen. Blijkbaar wilde ze dat nog even, want naar portret was van de eregalerij in de stal naar beneden gevallen.

Eindelijk weer een nieuwsbrief

27 maart 2022

Het is al een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief stuurden. Niet dat we niks te vertellen hebben, maar het kwam er gewoon niet van. Tot nu. Want 1000 euro subsidiemogelijkheid voor onze opleidingen én de 1000ste student vonden we wel een nieuwsbriefje waard. Lees hem hier!

Onboard STAP-budget

19 maart 2022

De aansluiting bij de verschillende STAP-platforms verliep niet van een leien dakje, maar het is rond: als erkende beroeps­opleiding komen onze opleidingen in aanmerking voor subsidie tot € 1000 per jaar vanuit het STAP-budget. De eerst­volgende aanvraag­periode start 1 mei weer. Lees er meer over op deze pagina.

NOBCO: directe aansluiting alleen met EQA-opleiding

1 maart 2022

In het kader van kwaliteit en de steeds grotere noodzaak je als coach te kunnen onder­scheiden heeft de NOBCO de toetredings­criteria verzwaard: per januari 2022 kunnen coaches zich alleen nog direct aansluiten bij de NOBCO als zij een coach­opleiding hebben gevolgd met EQA-accreditatie.
Als jij je als (paarden)coach ook wilt onder­scheiden in het groeiende veld, kies dan voor een EQA-geaccrediteerde coach­opleiding.

1000ste student!

23 januari 2022

Jippie! Januari 2022 mochten we de 1000ste student inschrijven.
We kunnen het bijna niet geloven...

Pegasus onderzoek: deelnemers gezocht

10 januari 2022

Karakter, UMC, Radboud Universiteit, De Gagelhoeve, Horses & Co en de Keulseweg willen therapie met paarden onderzoeken bij jongeren met autisme en emotie­regulatie­problemen.
Na 1 jaar hard werken is alles in kannen en kruiken; we hebben een mooi onderzoeks- en behandel­protocol, de therapeuten zijn ingetraind, de materialen zijn op orde en nu kunnen de deel­nemers voor het onder­zoek actief geworven worden. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Lees dan deze pdf.

1 januari 2022

Studiekosten vanaf 2022 niet meer aftrekbaar

11 december 2021

Let op! Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholings­uitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek komt er het STAP-budget voor werkenden en werk­zoekenden. Dat betekent onder meer het volgende:

  • Studie­kosten die je 2021 hebt betaald, kun je nog aftrekken in de aangifte inkomsten­belasting 2021.
  • Studie­kosten die je in 2022 of later betaalt, zijn niet meer aftrek­baar.

Als je onder­nemer bent of inkomsten uit overig werk hebt verandert er niets, zakelijke kosten kun je nog steeds aftrekken van de winst. Lees er meer over op de website van de belasting­dienst.

Wil je nog van de aftrek­mogelijkheid profiteren schrijf je dan zo snel mogelijk in, dan zorgen wij dat je de factuur ook snel hebt!

Nieuw studentenportaal

25 november 2021

Het nieuwe studenten­portaal is online! Overzichtelijk, veilig, simpel inloggen. Al het huiswerk, opdrachten, presentaties, verslagen én de feedback van de coachees vormen in de loop van het lesjaar nu automatisch een mooi en compleet portfolio.
Alle ervaring van de afgelopen 12 jaar is erin verwerkt, we zijn er superblij mee en ook de reacties van de studenten zijn enthousiast (al was het voor sommigen even omschakelen :-))

5 day sprint challenge naar EIA certificering

23 november 2021

De NOBCO introduceert de 5 Day Sprint Challenge voor coaches met een EQA-coach­opleiding. Een intensieve, uitdagende en bovenal leuke manier om jouw voornemen om een EIA-certificering aan te vragen nu écht op te pakken.
In vijf achtereen­volgende dagen met een kleine groep coaches én een mentor/assessor alle stappen en onderdelen van de EIA-aanvraag doornemen en aan het einde precies te weten welk EIA-certificerings­niveau voor jou haal­baar is, wat je hiervoor nog moet doen en wanneer je dat kunt afronden. Check de NOBCO website voor meer informatie.

Oud en nieuw seizoen

3 oktober 2021

Achter de schermen worden naast alle dagelijkse werkzaam­heden ter ondersteuning van de studenten het studenten­portaal en de kindercoach­opleiding ge-update, en wordt de nieuwe level drie opleiding voorbereid. De eerste groep die in april zal starten is nu al vol, we zijn enorm onder de indruk van en dankbaar voor het vertrouwen.
Het nieuwe seizoen is alweer een paar weken oud, de herfst heeft zijn intrede gedaan. De level twee- en kindercoaches van vorig seizoen rondden af, nieuwe groepen startten. De cyclus van het leven manifesteert zich ook hier aan de Keulseweg...

Zomervakantie

11 juli 2021

Na een enerverend seizoen is het even stil op de Keulseweg. Mens en paard rusten uit en laden weer op voor het nieuwe seizoen. Na 27 augustus zijn we er weer. Wij wensen iedereen een fantastische zomer, geniet van de zon, de zomerregen, vrijheid en elkaar!

NOBCO studentenlidmaatschap

7 juni 2021

Leuk vinden we het (en ook zijn we wel een beetje trots) om als een van de eerste EQA-geaccrediteerde opleiders in Nederland het studentenlidmaatschap bij de NOBCO te mogen aanbieden aan onze studenten. Lees er via deze link meer over.

De studenten kunnen de uitgebreide aanmeldinfo inmiddels op het studentenportaal vinden.

The next step 2

15 april 2021

15 jaar ervaring, 12 jaar opleiding, meegeleerd met meer dan 1000 studenten en een netwerk van fantastische docenten... we zijn er klaar voor: de stap van equine assisted coaching naar equine assisted coaching & therapie kan gemaakt worden.
De corona-lockdown gaf ons de ruimte er energie in te steken, de perikelen rond vergoedingen motiveerden ons extra.
In het nieuwe seizoen (21/22) zal de eerste echte level 3 therapie vervolgopleiding van start gaan!
Achter de schermen is er al hard aan gewerkt. KREAC wordt KREAC en de nieuwe ruimte voor de mensen die deze stap meezetten (of nu al in huis hebben) is binnenkort online.
Na de vakantie volgt meer informatie en kan er voor worden aangemeld!

EAC Magazine nummer 4

22 februari 2021

Het nieuwe magazine staat online! Sinds de kerstvakantie eigenlijk al maar we hadden er nog geen nieuwsberichtje aan besteed. Lees 'm gratis op je mobiel, tablet of computer.
Voor wie het leuk vindt te lezen over onze filosofie, methodiek, onderwerpen eromheen en wat er zoal mee gedaan wordt.

Transitie of ...? Finnegan en Flinny!

10 februari 2021

Nee, aan een nieuw paard waren we nog niet toe. Ons hart huilt nog om Oude Bloem. Die lieve oude dame met haar zachte, wollige oortjes. Sterker nog, het definitieve afscheid van de grote drie – die ons zo ontzettend veel brachten – bracht een gevoel van... transitie? Een tijdperk leek afgesloten te zijn.
En toen appte Yvette, al vanaf de allereerste groep kent ze, inmiddels als docente, alles en iedereen hier op de Keulseweg als geen ander. Dus ze wist wat ze deed (en dat deed ook wat met ons). "Een paard zoekt een nieuw huis", zei ze "Ik moest aan jullie denken." Ouder al, een merrie. En heel gemeen stuurde ze ook gelijk een foto.
Je voelt het al aankomen he? Het Shetje kwam ook mee 🙂 We stellen Finnegan en Flinny aan je voor.
Nog geen tijd voor transitie blijkbaar. Het Universum besliste anders.

Oude Bloem

8 januari 2021

Het nieuwe jaar is voor ons niet zo leuk begonnen. We moesten 6 januari afscheid nemen van Oude Bloem. Wat zou het fijn zijn als ze nog kon weten hoeveel berichten we hebben ontvangen, hoeveel berichten er gewoon helemaal los van ons over haar zijn geplaatst op social media, hoeveel ze overduidelijk voor zoveel mensen betekent heeft.
40 jaar oud, wat een betekenisvol leven, we kunnen er alleen maar diep en diep dankbaar voor zijn dat we bijna de helft ervan mochten meeleven en zoveel van haar mochten ontvangen.
Lieve, líeve, stoïcijnse, lompe, zachtaardige, gevoelige, geduldige, mooie, stoere, geweldige oude dame. Wát gaan we je missen....

Oude Bloem 1980 - 6 januari 2021

Een raar jaar...

31 december 2020

Tja, dat dekt de lading van 2020 wel zo’n beetje. We kunnen er niks mooiers van maken. Dus we houden het kort.
Wij wensen iedereen een rustige en veilige oud en nieuw. En voor 2021...? Gezondheid, kalmte, acceptatie, hoop en elkaar letterlijk en figuurlijk (weer) te kunnen omarmen!

Raymond, Marjolijn, Puk, Oude Bloem, Pasja, Bo, Merlijn, Fellow


Pegasus: Equine-assisted Therapy for therapy-resistant adolescents with autism spectrum disorders, a multiple baseline ABA-study

11 december 2020

Yes! De subsidie voor het klinisch toegepast onderzoek naar het effect van therapie met paarden bij ‘uitbehandelde’ jongeren met autisme door Kinderpsychiater en equine assisted (kinder)coach Jenny den Boer is gehonoreerd vanuit het Onderzoeksprogramma ggz. We zijn supertrots en dankbaar er deel van uit te mogen maken!
Dankbaar voor de Keulseweg coaches – Anita Blonk van de Gagelhoeve en onze hoofddocente kindercoaching Esther van Noort – voor hun inspanningen, de praktijkplaatsen en samenwerking bij het opstellen van het behandelprotocol.
We gaan dit onderzoek op de voet volgen...

Gefeliciteerd level 2 coaches!

27 november 2020

Twee jaar ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel, resulteerde in een laatste blok met prachtige eindsessies. En zo rondde ook het verdiepingsjaar af. Van harte gefeliciteerd coaches!

Gefeliciteerd kindercoaches!

20 november 2020

Vorige week rondde de tweede groep de opleiding equine assisted kindercoach van seizoen 2019/2020 af. Met een heel bijzondere coronaproofgroepsfoto. 🙂 Van harte gefeliciteerd (kinder)coaches! Jullie gaan verschil maken voor zoveel kinderen.

Geen woorden maar paarden bij UWV re-integratie trajecten

31 oktober 2020

Equine assisted coaching ingezet bij de UWV Werkfit-trajecten: Cynthia vertelt hoe zij het UWV traject Werkfit bij de paarden heeft ervaren bij Buiten de box coach Patricia:
"….omringt door het paard, ja het wordt een oefening, er is niks meer op papier, en je bent aan het dóen, ik denk dat dat het echt maakt, en je richting geeft, en meer bij je blijft..."

Beginnen met het einde...

9 september 2020

De eerste blokken dit seizoen waren de laatste blokken van groep 1,2 en 3. Normaal gesproken zouden ze in juni al klaar zijn, maar corona schoof alles een beetje op tot na de vakantie.
Van harte gefeliciteerd nieuwe coaches! Veel plezier met al het moois dat jullie voor mens en paard gaan doen.

Schone lucht

10 augustus 2020

Op dit moment is het bijna niet voor te stellen, maar er komt een moment dat de deuren dicht en de kachels weer aan gaan. En ook dan willen we een veilige leeromgeving.
In de strijd tegen verspreiding van het virus blijkt luchtreiniging en ventilatie naast de huidige maatregelen een cruciale rol te spelen.
Gelukkig gaan we ook in de winter veel naar buiten en gaan de deuren met regelmaat open. Maar daarnaast worden er vier Zweedse luchtreinigers geplaatst die de lucht in de cursusruimte voor 99,94% van vervuiling (allergenen, fijnstof) reinigen en 97% van de eventueel aanwezige virussen neutraliseren. Dat voelt en is veilig!

Vakantie!

25 juli 2020

Na een bewogen seizoen zijn we er tot 24 augustus even tussenuit. Wij wensen iedereen een fijne, rustige en zonnige vakantie!

Planning nieuwe seizoen

23 juli 2020

De planning voor het nieuwe seizoen is klaar. Een hele klus deze keer vanwege alle inhaalblokken als gevolg van de weken dat we niets konden doen door... nou ja, je weet wel! De smoeltjes op deze foto geven ongeveer weer hoe het ons afging.
Vanwege de lange wachtlijst zijn er extra groepen ingepland voor level 2 en kindercoaching. En check ook de nieuwe data voor diverse nascholingen.

We gaan weer van start!

24 mei 2020

Goed nieuws: vanaf 2 juni gaan alle opleidingen en learningsessies weer van start.
We waren nog even voorzichtig na de laatste persconferentie omdat nog niet helemaal duidelijk was onder welke categorie wij als particulier onderwijs nou precies vielen.
Maar... we mogen! Waarbij alle richtlijnen en protocollen gevolgd moeten worden, ongeacht wat we er allemaal van vinden en hoe verschillend we er allemaal misschien in staan.

Anders dan anders

Alles zal echt een beetje anders dan anders zijn, maar we vinden met elkaar onze weg daarin, daar vertrouwen we volledig op!

Waarom werken we eigenlijk met paarden?

14 mei 2020

Het is een veelgestelde vraag: Waarom werk je in hemelsnaam met paarden? Wat kan een paard nou toevoegen dat wij als coach of therapeut niet kunnen? Waarom haal je je het gedoe op de hals van de samenwerking met een groot, onvoorspelbaar dier, werk je op een vreemde plek waar je veelal te maken hebt met externe factoren en onvoorspelbare weerselementen? We hebben een artikel geschreven waarin we vanuit een aantal psychologische perspectieven uitleggen waarom.

Nog even geduld...

22 april 2020

Alle coronamaatregelen waar wij als volwassenenonderwijs‎ mee te maken hebben blijven tot 20 mei van kracht.
Hoewel de paarden van hun extra vakantie genieten, staan wij allemaal te popelen om weer te beginnen. Ondertussen maken we ons nuttig met het begeleiden van de online alternatieven om achterstand te beperken, wordt er opgeruimd, opgeknapt én zijn we druk met de voorbereidingen om straks zo veilig mogelijk met elkaar te kunnen werken.
We hanteren daarbij het Protocol verantwoord naar een opleiding van de NRTO. De papieren handdoekautomaat en ontsmettingsdispensers zijn al geïnstalleerd en – veel leuker – de nieuwe koffie en theeafdeling. Gelukkig kunnen we in deze tijd van het jaar straks wel lekker veel buiten in de open ruimte werken.

Online coachen met de coachkaarten

27 maart 2020

In deze moeilijke tijden van paard- en contactarm coachen hebben we besloten de coachkaarten naar een online versie om te bouwen en tijdelijk voor alle coaches volledig toegankelijk te maken.

Een (afstands)overbruggende tool die inspiratie en projectiemogelijkheden biedt en waarmee de paarden er ook nog een beetje bij zijn, zelfs via je beeldscherm of smartphone!
Lees eerst hier hoe het werkt. Veel plezier en mooie sessies gewenst.

Verlenging en aangepaste roosters

22 maart 2020

Het ziet er niet naar uit dat het leven na 6 april weer gewoon zijn gangetje zal gaan. Niemand weet hoe lang het zal duren, maar we houden rekening met nog zeker 2 maanden. Daarvan uitgaande zijn we gaan puzzelen en kijken hoe we dat voor iedereen ondanks alles met zo min mogelijk kwaliteitsverlies kunnen oplossen.
Met hulp van kantoorkat Gijs hebben we de klus geklaard.
Als we eerder van start kunnen, dan zal terugplannen een luxe zijn. En als het in juni nog steeds niet kan, dan zullen we Gijs opnieuw te hulp moeten vragen...

Online lessen?

20 maart 2020

"Nee, ons vak leent zich niet voor online onderwijs!", was het eerste dat in ons opkwam. Maar na zelf een online les te hebben meegemaakt dachten we: "Maar we hebben toch ook theorie?"
Wat als we dat nou allemaal naar voren schuiven en dan straks vooral alleen nog lekker buiten met de paarden veel praktijk doen...
Met elkaar zijn we keihard aan het werk om online zoveel mogelijk te organiseren. Programma's aan te passen, theorie naar voren te halen, thuisopdrachten te maken... zodat we zo min mogelijk achterstand krijgen.
Veel omdenken!

Vinden we dat ideaal? Nee, natuurlijk niet! Liever zijn we met elkaar en de paarden in contact. Maar ja. Dat is nu eenmaal even geen optie. Niks aan te doen, we moeten het met zijn allen zien te redden tot het virus weer een beetje is overgewaaid.

Tot later online!

Coronavirus

update 16 maart 2020

Alle lesblokken en nascholingen afgelast tot 6 april 2020

Vanwege de gisteravond aangescherpte richtlijnen van de overheid zal ook de Keulseweg tot 6 april 2020 alle lesblokken en nascholingen afgelasten. Voor rust en duidelijkheid en ter bescherming van onze studenten, docenten en coachees.

Online afstandsonderwijs is in ons vak helaas geen optie (behalve voor de Psbk, alle deelnemers hebben daar inmiddels per mail informatie over ontvangen) dus we gaan kijken naar inhaalmogelijkheden en noodzakelijke roosteraanpassingen. We rekenen op jullie medewerking en flexibiliteit hierbij.
Hou je groepspagina op het studentenportaal in de gaten, daar zal deze info te vinden zijn zodra we eruit zijn.

Om meerdere redenen hopen we dat het bij deze drie weken blijft en wensen we iedereen sterkte, wijsheid en gezondheid!

EAC Magazine nummer 3 online!

16 februari 20220

Ons nieuwe magazine staat (eindelijk) online! Lees 'm gratis op je mobiel, tablet of computer.
Voor wie het leuk vindt te lezen over onze filosofie, methodiek, onderwerpen eromheen en wat er zoal mee gedaan wordt.

Geen woorden maar... Bloem

2019 was een prachtig jaar waarin zich veel op positieve wijze manifesteerde.
Tien jaar inspiratie, visie en simpelweg ook keihard werken wierp zijn vruchten af.

Maar het was bovenal ook het jaar waarin wij onverwacht afscheid moesten nemen van Bloem, onze - letterlijk en figuurlijk - allergrootste vriendin, inspirator, leermeesteres, collega, coach, familielid. Zonder haar was hier aan de Keulseweg niets wat het nu is, zonder haar zal het ook nooit meer hetzelfde zijn.
Het contrast in deze foto illustreert dit jaar, illustreert het leven, dat zich kenmerkt door donker en licht.

Wij wensen je in 2020 de, hopelijk weinige, donkere momenten te kunnen dragen, maar vooral heel veel licht te kunnen vieren!

Raymond, Marjolijn, Puk, Oude Bloem, Pasja, Bo, Merlijn, Fellow
ouder nieuws