Ook seizoen 2018/2019 is er weer een rijk en gevarieerd aanbod aan nascholingsmogelijkheden. Door op de nascholing te klikken ga je naar de pagina met uitgebreide informatie.

Systemische Modules

Module 1 – Systemische basiskennis en familieopstellingen | de Kunst van het Helpen

december 2019
Voor equine assisted coaches, die zich willen verdiepen in systemisch werken met paarden. Voor zichzelf, als persoonlijke ontwikkeling, en/of als deel van hun proces om opstellingen te gaan integreren in hun coachpraktijk.

Module 2 – Opstellen in equine assisted coachsessies | De Maat van het Hart

vrijdag/zaterdag 5/6 april 2019
De basiskennis over visie en principes van de systemische benadering van Bert Hellinger wordt in deze module praktisch toegepast in equine assisted coaching. We gaan kijken naar en leren over structuuropstellingen, ervaring opdoen met het opstellen van systemische driehoeken en leren werken met grondankers.

Module 3 – Teams en organisaties | Het verbindende veld

woensdag/donderdag 25/26 maart 2020
In deze module staat het opstellen en systemisch benaderen van door mensen gekozen en samengestelde systemen centraal. Teams en organisaties kunnen stagneren of in de flow komen. Hoe beïnvloed je zo'n systeem? In deze module krijg je handreikingen uit de systemisch-fenomenologische benadering.

Module 4 – Jij als coach, werkgerelateerde vragen en supervisie | Leven, zoals het is

datum volgt
In deze twee dagen opstellingen met paarden krijg je o.a. de gelegenheid om jouw werkgerelateerde vragen in te brengen. Vragen rondom jouw plek als coach, hulpverlener of therapeut. Bijvoorbeeld als deze plek teveel van je vraagt, je (te)veel stress oplevert of als je je vinger er maar niet op kunt leggen waarom je werk minder succesvol is dan je had verwacht of wilt.

Certificatie-update

Certificatie-update voorjaar

woensdag/donderdag 20/21 maart 2019 1 plek vrijgekomen
Back to basics, een opfrissing van je theorie en de basis van equine assisted coaching.
We gaan in coachessies met elkaar aan de slag met je competenties als equine assisted coach en je ontvangt de laatste editie van het level 1 lesboek.

Certificatie-update najaar

woensdag/donderdag 18 en 19 september 2019 vol

Losse nascholingsdagen

Teamcoaching

donderdag 28 maart 2019 
Je ontdekt de verschillen tussen individuele- en teamcoaching en leert wat het begeleiden van een team van jou als coach vraagt. We kijken naar vraagstelling bij teams, paardenwelzijnsaspecten en fysieke en emotionele veiligheid van individuele teamleden. Een draaiboek voor een teamdag en meerdere nieuwe teamactiviteiten waar we deze dag ook mee oefenen.

Lichaamsgericht coachen

dinsdag 9 april 2019
Lichaamsbewustzijn voor coach en coachee. Onder leiding van Gaudia Galama.

BHV Bedrijfshulpverlening en reanimatie – door Horse Rescue Team

donderdag 20 juni 2019
Horse Rescue Team, BHV en Brandweertrainingen verzorgt op de Keulseweg een BHV training op maat die wordt begeleid door 2 instructeurs. De training omvat brand, evacuatie, EHBO en levensreddend handelen en wordt afgesloten met een examen.

Omgaan met emoties – EFT (Emotional Freedom Techniques)

dinsdag 18 juni 2019
Deze dag gaat over het omgaan met emoties. We leren hiertoe EFT (Emotional Freedom Techniques) te gebruiken, voor onszelf als coach, om op ons gemak te zijn met onze eigen emoties en voor onze coachees, om weer in balans te komen nadat er (heftige) emoties omhoog gekomen zijn, die zich willen ontladen.

Communiceren met paarden

Communiceren met paarden I

donderdag 24 januari 2019 vol 
vrijdag 1 maart 2019  
Echt communiceren met paarden begint bij jezelf. De eerste stap is te ontdekken hoe jouw eigen mentale en fysieke staat, houding en energie de communicatie met het paard beïnvloeden. Hoe verbind je je? Ontdek jouw persoonlijke manier van leiding geven.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Communiceren met paarden II

donderdag 16 mei 2019  vol
vrijdag 5 april 2019  
De volgende stap is bewustwording van je eigen lichaamstaal, energie, positie en intentie en de invloed daarvan. Je leert de verschillende aspecten van communicatie af te stemmen op wat verschillende paarden nodig hebben.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Communiceren met paarden III

dinsdag 25 juni 2019  vol
vrijdag 24 mei 2019  
Een stapje verder, tijd voor verdieping van paardentaal. Hoe kun je je paard trainen vanaf de grond en helpen fysiek en mentaal sterker te worden.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Chakra's

vrijdag 21 juni 2019
Een bijzondere en verdiepende dag over chakra's, paarden en persoonlijke ontwikkeling onder leiding van Miranda van de Schuur. Als coach vormt de studie van de chakra’s een handig hulpmiddel tot het begrijpen van de belevingswereld van de coachee en helpt het begrip op te brengen voor onderlinge beïnvloeding.
Georganiseerd door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Lichaamsbewustijn en gewaarzijn

vrijdag 22 februari 2019  
Een nascholingsdag waarin je eigen lichaamsbewustzijn ontwikkelt: bewustwording van je eigen lichaamshouding en nonverbale signalen (awareness), de uitwerking op anderen (mens en paard) en het vinden van kracht en balans in aarding en centreren.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Fysieke ondersteuning

dinsdag 4 juni 2019  
Je leert je paard fysiek te ondersteunen door middel van technieken uit o.a. Feldenkrais, TTouch, massage en acupressuur. Je leert verschillende manieren om nazorg te kunnen geven aan je paard na een coachsessie zoals bijvoorbeeld een chakrahealing of afstrijken. We gaan niet uit van één vaste methode of systeem, het paard bepaalt hoe we werken en wat nodig is.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Bij IMC mensontwikkeling

Voice Dialogue

datum in overleg met deelnemers
Voice Dialogue vaker inzetten, op een intuïtieve manier? Ga dan mee op verkenningstocht om je eigen subpersoonlijkheden te leren kennen en ook die van de ander in het licht te zetten. Met deze 2 daagse special zet je een stap op dit boeiende pad.

Boost voor je bedrijf

flexibele startdatum
Je bedrijf op een intuïtieve manier vormgeven. Een traject van drie maanden, waarin je je specifiek richt op het inzetten van je intuïtie bij het werven van klanten en tegelijkertijd passende praktische vaardigheden ontwikkelt.

Coachen met de Natuur

21 en 22 maart 2019
De natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij mensen deel van uitmaken. Deze twee daagse gaat over het opnieuw verbonden zijn met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is. Je leert als coach in te zetten hoe innerlijke obstakels in de buitenwereld worden vormgegeven door obstakels op het pad, in de natuur.

Bij ZenCenter

Leiderschapstraining 'Invisible Leadership'

mei/juni en oktober/november
Een ervaringsgericht programma bedoeld voor deelnemers die een extra dimensie willen toevoegen aan hun leiderschapskwaliteiten door hun intuïtieve antennes te versterken en door meer zingeving en mensgerichte betekenis te geven aan hun werk en functioneren. Incl. avondprogramma en overnachting

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009 - 2019 Educatief centrum Keulseweg