nascholing | overzicht

Nascholing overzicht

Ook seizoen 2020/2021 is er weer een rijk en gevarieerd aanbod aan nascholingsmogelijkheden. Door op de nascholing te klikken ga je naar de pagina met uitgebreide informatie.

Certificatie-updates

woensdag/donderdag 7/8 april 2021 (verplaatst!!)
zondag/maandag 17/18 oktober 2021
Back to basics, een opfrissing van je theorie en de basis van equine assisted coaching.
We gaan in coachessies met elkaar aan de slag met je competenties als equine assisted coach.

BHV Bedrijfshulpverlening en reanimatie – door Horse Rescue Team

zaterdag 17 april 2021
Horse Rescue Team, BHV en Brandweertrainingen verzorgt op de Keulseweg een BHV training op maat die wordt begeleid door 2 instructeurs. De training omvat brand, evacuatie, EHBO en levensreddend handelen en wordt afgesloten met een examen.

Trauma en Traumaherstel

donderdag 25 maart 2021 
Deze dag gaat in op de biologische, psychologische en neurologische processen die bij trauma en traumaherstel een rol spelen, wat wij als coach kunnen betekenen enwat de paarden hierbij kunnen betekenen.

Teams en organisaties | Het verbindende veld

donderdag 10 juni 2021
In deze module staat het opstellen en systemisch benaderen van door mensen gekozen en samengestelde systemen centraal. Teams en organisaties kunnen stagneren of in de flow komen. Hoe beïnvloed je zo'n systeem? In deze module krijg je handreikingen uit de systemisch-fenomenologische benadering.

Omgaan met emoties – EFT (Emotional Freedom Techniques)

vrijdag 25 juni 2021
Deze dag gaat over het omgaan met emoties. We leren hiertoe EFT (Emotional Freedom Techniques) te gebruiken, voor onszelf als coach, om op ons gemak te zijn met onze eigen emoties en voor onze coachees, om weer in balans te komen nadat er (heftige) emoties omhoog gekomen zijn, die zich willen ontladen.

Teamcoaching

donderdag 17 juni 2021 
Je ontdekt de verschillen tussen individuele- en teamcoaching en leert wat het begeleiden van een team van jou als coach vraagt. We kijken naar vraagstelling bij teams, paardenwelzijnsaspecten en fysieke en emotionele veiligheid van individuele teamleden. Een draaiboek voor een teamdag en meerdere nieuwe teamactiviteiten waar we deze dag ook mee oefenen.

Bij Paardenplezier (Miranda van de Schuur)

Communiceren met paarden I

zaterdag 29 mei 2021  
Echt communiceren met paarden begint bij jezelf. De eerste stap is te ontdekken hoe jouw eigen mentale en fysieke staat, houding en energie de communicatie met het paard beïnvloeden. Hoe verbind je je? Ontdek jouw persoonlijke manier van leiding geven.

Communiceren met paarden II

zondag 13 juni 2021  
De volgende stap is bewustwording van je eigen lichaamstaal, energie, positie en intentie en de invloed daarvan. Je leert de verschillende aspecten van communicatie af te stemmen op wat verschillende paarden nodig hebben.

Communiceren met paarden III

vrijdag 2 juli 2021  
Een stapje verder, tijd voor verdieping van paardentaal. Hoe kun je je paard trainen vanaf de grond en helpen fysiek en mentaal sterker te worden.

Ethologie – Paardensignalen

vrijdag 30 april 2021  
Leer via foto, video materiaal en het observeren van de kudde hier over paardensignalen en reacties. Leer de functies van deze signalen en bewegingen. Je zult verstelt staan over hoe klein en veel er gecommuniceerd wordt tussen de paarden onderling.

Fysieke ondersteuning

woensdag 9 juni 2021  
Je leert je paard fysiek te ondersteunen door middel van technieken uit o.a. Feldenkrais, TTouch, massage en acupressuur. Je leert verschillende manieren om nazorg te kunnen geven aan je paard na een coachsessie zoals bijvoorbeeld een chakrahealing of afstrijken. We gaan niet uit van één vaste methode of systeem, het paard bepaalt hoe we werken en wat nodig is.

Lichaamsbewustijn en gewaarzijn

zondag 6 juni 2021  
Een nascholingsdag waarin je eigen lichaamsbewustzijn ontwikkelt: bewustwording van je eigen lichaamshouding en nonverbale signalen (awareness), de uitwerking op anderen (mens en paard) en het vinden van kracht en balans in aarding en centreren.

Chakra's

vrijdag 2 april 2021  
Een bijzondere en verdiepende dag over chakra's, paarden en persoonlijke ontwikkeling onder leiding van Miranda van de Schuur. Als coach vormt de studie van de chakra’s een handig hulpmiddel tot het begrijpen van de belevingswereld van de coachee en helpt het begrip op te brengen voor onderlinge beïnvloeding.

Bij IMC mensontwikkeling

Voice Dialogue

Data worden steeds gepland in overleg met de eerste 4 belangstellenden
Voice Dialogue vaker inzetten, op een intuïtieve manier? Ga dan mee op verkenningstocht om je eigen subpersoonlijkheden te leren kennen en ook die van de ander in het licht te zetten. Met deze 2 daagse special zet je een stap op dit boeiende pad.

Systemisch Coachen in 1-op-1 gesprekken

datum volgt
Je leert hoe je systemische opstellingen kunt toepassen in je 1-op-1 gesprekken met coachees, dus zonder een groep representanten. Door middel van korte oefeningen en demonstraties kun je de toepassingsmogelijkheden van systemische opstellingen zelf ervaren.

Coachen met de Natuur

9 en 10 oktober 2020 (vrijdag en zaterdag)
De natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij mensen deel van uitmaken. Deze twee daagse gaat over het opnieuw verbonden zijn met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is. Je leert als coach in te zetten hoe innerlijke obstakels in de buitenwereld worden vormgegeven door obstakels op het pad, in de natuur.

Boost voor je bedrijf

flexibele startdatum
Je bedrijf op een intuïtieve manier vormgeven. Een traject van drie maanden, waarin je je specifiek richt op het inzetten van je intuïtie bij het werven van klanten en tegelijkertijd passende praktische vaardigheden ontwikkelt.

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009-2021 Educatief centrum Keulseweg