nascholing | overzicht

Nascholing overzicht

Ook seizoen 2019/2020 is er weer een rijk en gevarieerd aanbod aan nascholingsmogelijkheden. Door op de nascholing te klikken ga je naar de pagina met uitgebreide informatie.

Systemische Modules

Module 1 – Systemische basiskennis en familieopstellingen | de Kunst van het Helpen

zaterdag/zondag 23/24 november 2019
Voor equine assisted coaches, die zich willen verdiepen in systemisch werken met paarden. Voor zichzelf, als persoonlijke ontwikkeling, en/of als deel van hun proces om opstellingen te gaan integreren in hun coachpraktijk.

Module 2 – Opstellen in equine assisted coachsessies | De Maat van het Hart

zondag/maandag 5/6 januari 2020
De basiskennis over visie en principes van de systemische benadering van Bert Hellinger wordt in deze module praktisch toegepast in equine assisted coaching. We gaan kijken naar en leren over structuuropstellingen, ervaring opdoen met het opstellen van systemische driehoeken en leren werken met grondankers.

Module 3 – Teams en organisaties | Het verbindende veld

vrijdag/zaterdag 20/21 maart 2020
In deze module staat het opstellen en systemisch benaderen van door mensen gekozen en samengestelde systemen centraal. Teams en organisaties kunnen stagneren of in de flow komen. Hoe beïnvloed je zo'n systeem? In deze module krijg je handreikingen uit de systemisch-fenomenologische benadering.

Module 4 – Jij als coach, werkgerelateerde vragen en supervisie | Leven, zoals het is

vrijdag/zaterdag 15/16 november 2019 (locatie Gaudia)
zaterdag/zondag 20/21 juni 2020
In deze twee dagen opstellingen met paarden krijg je o.a. de gelegenheid om jouw werkgerelateerde vragen in te brengen. Vragen rondom jouw plek als coach, hulpverlener of therapeut. Bijvoorbeeld als deze plek teveel van je vraagt, je (te)veel stress oplevert of als je je vinger er maar niet op kunt leggen waarom je werk minder succesvol is dan je had verwacht of wilt.

Module 4 – Representant/inbrenger

zaterdag 16 november 2019 (locatie Gaudia)
Een hele dag familieopstellingen met paarden. Je doet mee als representant met de mogelijkheid een vraag in te brengen. Maar ook als dat niet gebeurt zul je er, ofwel als professional ofwel persoonlijk, iets voor jezelf uit mee kunnen nemen.
De opstellingen worden begeleid als eindopstellingen door module 4 studenten onder supervisie van Gaudia.

Een heerlijke dag leren en ervaren bij de paarden als representant, inclusief lunch!

Certificatie-update

Certificatie-updates

woensdag/donderdag 11/12 maart 2020 Locatie Moordrecht!
donderdag/vrijdag 25/26 juni 2020 Locatie Moordrecht!
woensdag/donderdag 16/17 september 2020Locatie Moordrecht!
woensdag/donderdag 16/17 september 2020
Back to basics, een opfrissing van je theorie en de basis van equine assisted coaching.
We gaan in coachessies met elkaar aan de slag met je competenties als equine assisted coach.

Losse nascholingsdagen

Trauma en Traumaherstel

zondag 22 maart 2020 
Deze dag gaat in op de biologische, psychologische en neurologische processen die bij trauma en traumaherstel een rol spelen, wat wij als coach kunnen betekenen enwat de paarden hierbij kunnen betekenen.

Teamcoaching

woensdag 24 juni 2020 
Je ontdekt de verschillen tussen individuele- en teamcoaching en leert wat het begeleiden van een team van jou als coach vraagt. We kijken naar vraagstelling bij teams, paardenwelzijnsaspecten en fysieke en emotionele veiligheid van individuele teamleden. Een draaiboek voor een teamdag en meerdere nieuwe teamactiviteiten waar we deze dag ook mee oefenen.

BHV Bedrijfshulpverlening en reanimatie – door Horse Rescue Team

zaterdag 27 juni 2020
Horse Rescue Team, BHV en Brandweertrainingen verzorgt op de Keulseweg een BHV training op maat die wordt begeleid door 2 instructeurs. De training omvat brand, evacuatie, EHBO en levensreddend handelen en wordt afgesloten met een examen.

Omgaan met emoties – EFT (Emotional Freedom Techniques)

zaterdag 27 juni 2020
Deze dag gaat over het omgaan met emoties. We leren hiertoe EFT (Emotional Freedom Techniques) te gebruiken, voor onszelf als coach, om op ons gemak te zijn met onze eigen emoties en voor onze coachees, om weer in balans te komen nadat er (heftige) emoties omhoog gekomen zijn, die zich willen ontladen.

Communiceren met paarden

Communiceren met paarden I

27 maart 2020  vol
Echt communiceren met paarden begint bij jezelf. De eerste stap is te ontdekken hoe jouw eigen mentale en fysieke staat, houding en energie de communicatie met het paard beïnvloeden. Hoe verbind je je? Ontdek jouw persoonlijke manier van leiding geven.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Communiceren met paarden II

24 april 2020  vol
De volgende stap is bewustwording van je eigen lichaamstaal, energie, positie en intentie en de invloed daarvan. Je leert de verschillende aspecten van communicatie af te stemmen op wat verschillende paarden nodig hebben.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Communiceren met paarden III

29 mei 2020  vol
Een stapje verder, tijd voor verdieping van paardentaal. Hoe kun je je paard trainen vanaf de grond en helpen fysiek en mentaal sterker te worden.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Chakra's

10 april 2020
Een bijzondere en verdiepende dag over chakra's, paarden en persoonlijke ontwikkeling onder leiding van Miranda van de Schuur. Als coach vormt de studie van de chakra’s een handig hulpmiddel tot het begrijpen van de belevingswereld van de coachee en helpt het begrip op te brengen voor onderlinge beïnvloeding.
Georganiseerd door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Lichaamsbewustijn en gewaarzijn

3 april 2020  
Een nascholingsdag waarin je eigen lichaamsbewustzijn ontwikkelt: bewustwording van je eigen lichaamshouding en nonverbale signalen (awareness), de uitwerking op anderen (mens en paard) en het vinden van kracht en balans in aarding en centreren.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Fysieke ondersteuning

22 mei 2020  
Je leert je paard fysiek te ondersteunen door middel van technieken uit o.a. Feldenkrais, TTouch, massage en acupressuur. Je leert verschillende manieren om nazorg te kunnen geven aan je paard na een coachsessie zoals bijvoorbeeld een chakrahealing of afstrijken. We gaan niet uit van één vaste methode of systeem, het paard bepaalt hoe we werken en wat nodig is.
Door en bij Miranda, locatie Moordrecht.

Bij IMC mensontwikkeling

Voice Dialogue

dinsdag 12 november 2019 en donderdag 28 november 2019 van 9.45 tot 17.00 uur
Voice Dialogue vaker inzetten, op een intuïtieve manier? Ga dan mee op verkenningstocht om je eigen subpersoonlijkheden te leren kennen en ook die van de ander in het licht te zetten. Met deze 2 daagse special zet je een stap op dit boeiende pad.

Boost voor je bedrijf

flexibele startdatum
Je bedrijf op een intuïtieve manier vormgeven. Een traject van drie maanden, waarin je je specifiek richt op het inzetten van je intuïtie bij het werven van klanten en tegelijkertijd passende praktische vaardigheden ontwikkelt.

Coachen met de Natuur

voorjaar 2020
De natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij mensen deel van uitmaken. Deze twee daagse gaat over het opnieuw verbonden zijn met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is. Je leert als coach in te zetten hoe innerlijke obstakels in de buitenwereld worden vormgegeven door obstakels op het pad, in de natuur.

Deze pagina delen, mailen of printen: