over de keulseweg | missie en visie


Om een ervaringsgericht coach- of therapieproces in samenwerking met paarden te kunnen begeleiden is inzicht in mens, paard en jezelf als coach of therapeut onontbeerlijk. Onze missie is deze zaken te combineren en educatie te bieden die mensen in staat stelt om professioneel en effectief met paarden samen te werken en daarbij de emotionele en fysieke veiligheid van coach, coachee en paard te waarborgen.
Daarnaast maken we ons ook sterk voor professionalisering van de methode en het vak equine assisted coach.
We zien het als een eer én als onze taak om meer begrip en respect voor paarden te realiseren door mensen met de unieke talenten en de intuïtieve intelligentie van het vrije paard in aanraking te brengen.


We werken daarbij vanuit een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid en respect voor mens en paard. Respect voor de eigenheid en intelligentie van het paard, waarbij we zowel tijdens als buiten de sessies om zorg dragen voor vervulling van de elementaire basisbehoeften van het paard. Het welzijn van de paarden waarmee we werken is een belangrijk speerpunt binnen al onze opleidingen en cursussen.
Respect voor de mens betekent dat we werken vanuit een open houding, zonder be- of veroordeling, en dat we zowel als docent als als coach zorg dragen voor een zuivere coachrelatie, vrij van projectie of overdracht.