Equine assisted therapie

Bewustwording van de oorzaak van een coachvraag is de belangrijkste eerste stap in een proces tot verandering. Dan kan de cliënt zich van de focus op problematiek en verleden, vanuit het hier en nu omdraaien naar toekomst en oplossing. Wanneer het echter niet mogelijk is om zich om te draaien is er meer aandacht voor problematiek en verleden nodig. Dan komt de equine assisted therapeut in beeld.

De opleiding tot equine assisted therapeut® is een in totaal vierjarige opleiding: In het eerste jaar leg je het fundament in level 1, het tweede jaar verdiept zich in volwassen- of kindercoaching, het derde jaar is gereserveerd voor Psychosociale Basiskennis, een door zorgverzekeraars verplichte PLATO-erkende module en in het vierde jaar wordt in level 3 onder leiding van een psycholoog de stap van coaching naar therapie gezet.

De opleiding equine assisted therapeut level 3 is het vierde jaar van deze opleiding en gaat diep in op ontwikkelings­aspecten, trauma, coping, patronen, de fysieke, psychische, individuele en relationele gevolgen en de bewust­wording en verwerking ervan met de hulp van een therapeut en paarden.

Maar ik ben al (psycho)therapeut, psycholoog of psychiater?

Dan volstaat voor jou level 1. Dat is de basis van de methodiek (het coachend behandelen in samenwerking met paarden) en alles wat daarmee in praktische zin samenhangt.


KREAC

Level 3 in het kort

Niveau: HBO conform
Duur: 1 schooljaar (22 lesdagen)
Studiebelasting: ± 2 dagen per week + lesdagen
Kosten: € 3995,– (btw vrij)
Startmoment: april
Vooropleiding: level 2 of kindercoach & PsBK
Erkenning: GRO, CAT, KREAC, (1e jaar NOBCO practitioner, Post-HBO-registeropleiding)
Subsidiemogelijkheid: UWV, STAP-budget

Informatie

Meer lezen?

Lees het artikel van docente Gaudia Galama over het lichaam als bron van wijsheid in ons magazine nummer 5:

Of lees in onderstaande artikelen over twee belangrijke factoren die de kracht van equine assisted therapie bij de verwerking van trauma's (ptss) verklaren: de werking van ons brein en de kracht van emotioneel veilige exposure.

EQA NOBCO EMCC CRKBO NRTO keurmerk GRO erkend