opleidingen | equine assisted coach | level 3

Equine assisted coach Level 3

Wat is level 3?

Na level 2 of het specialisatiejaar equine assisted kindercoach kun je doorgroeien tot level 3 coach (of therapeut al naar gelang je achtergrond). Je komt daarmee in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit het aanvullende pakket van de meeste zorg­verzekeraars.

De twee-jarige opleidingen equine assisted coach level 2 en kindercoach zijn hiervoor erkend als complementaire opleiding.
Zorg­verzekeraars stellen daarbij ook een diploma medische of psycho­sociale basis­kennis volgens PLATO-richt­lijnen verplicht (tenzij je hiervoor bent vrijgesteld door andere opleiding).

Wanneer je

is er de mogelijkheid om een level 3 coach of therapeut te worden.

Daarvoor dien je

  • geregistreerd te zijn in het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach (KREAC) en
  • een onafhankelijke screening te doorlopen.

Level 3 = Level 1 + Level 2 en/of EAKindercoach + PsBK (of ontheffing) + aansluiting KREAC | CC

Screening

Een onafhankelijke screenings­commissie (onafhankelijk van KREAC of de Keulseweg) beoordeelt uitgebreid alle onderdelen van je vakmanschap als coach of therapeut waarbij een aantal zaken door je opleiding bij de Keulseweg en registratie in KREAC al in orde zijn: opleidings­niveau, PLATO norm, intervisie, bij- en nascholing, klachten­functionaris, geschillen­commissie, beroeps­code, beroeps- en bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering.

Daarnaast zijn er strenge eisen en wordt gekeken naar zaken als professioneel gedrag, praktijk­ruimte, leefomgeving en welzijn van de paarden, privacy protocol, website, uitgesloten behandel­vormen en zelf­herstellend vermogen en is er een visitatie­plicht.

Vergoedings­mogelijkheden

Level 3 coaches en therapeuten worden (gedeeltelijk) vergoed voor coachees en cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve genees­wijzen bij de volgende zorg­verzekeraars:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.

Vermelding

Op de KREAC website is een aparte pagina vrijgehouden voor level 3 coaches en op de kaart van Nederland zijn ze te herkennen aan een gele ster.

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009 - 2019 Educatief centrum Keulseweg