opleidingen | equine assisted coach level 2 | informatie

Informatie Level 2

Na het behalen van het certificaat equine assisted coach level 1 – waarin je je de basis van het equine assisted coachen hebt eigen gemaakt – biedt dit verdiepingsjaar verdieping en verbreding in je kennis van en over: paarden, het veranderproces en verschillende technieken. Je doet meer coachervaring op en zet grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en professionaliteit als coach.

Voor wie

Het verdiepingsjaar is toegankelijk voor iedereen die level 1 heeft afgerond en zich als coach verder wil ontwikkelen en professionaliseren. De opleiding equine assisted coach® level 1 is een vereiste voor deelname aan het verdiepingsjaar (we maken hierop geen uitzonderingen).

Wat biedt het verdiepingsjaar?

In het verdiepingsjaar gaan we dieper in op de verschillende fasen van het veranderproces, de begeleiding in trajecten, de thema’s achter coachvragen en verfijning van je gewaarzijn. In de twee Gestaltblokken leer je meer over deze methodiek die de basis is van equine assisted coaching en ga je ook je eigen proces aan. Voice dialogue en systemisch werken worden meer in de activiteiten geïntegreerd, zodat je nog beter kunt afstemmen op wat een coachee nodig heeft.

Meer ervaring opdoen

Omdat ervaring een van de belangrijkste factoren in je praktische leerproces is, zijn naast de sessies op de lesdagen veel zelfstandige coachervaringsuren ingebouwd in trajecten van meerdere sessies.
Zo is level 2 niet alleen een voortzetting op het pad van je persoonlijke ontwikkeling is, maar vooral ook van je professionaliteit als coach.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Intake: coachbaar of doorverwijzen | het coachproces in praktische zin | fasen van het veranderingsproces | afstemming coachvraag en activiteit | Gestalt | voice dialogue met paarden | lichaamsbewustzijn | professionele beroepshouding | metaforen en thema’s | gedragspolariteiten | teamcoaching | organisatieopstellingen | familie- en structuuropstellingen met paarden | inter- en supervisie | gewaarzijn | presentaties

Groep en docenten

De groep, bestaande uit maximaal twaalf deel­nemers, wordt begeleid door twee docenten en veel wisselende gastdocenten voor de vakken Gestalt, paardentaal, voice dialogue, familie- en organisatieopstellingen met paarden.

KREAC

Certificaat en resultaat

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het certificaat equine assisted coach® level 2 en heb je je ontwikkeld tot een ervaren, professionele coach die werkt vanuit innerlijke kracht, rust en vertrouwen.

Accreditatie

Het eerste jaar, equine assisted coach® level 1, is door de NOBCO/EMCC EQA-geaccrediteerd op practitioner niveau.

NOBCO

Map

Lesmateriaal

Bij aanvang ontvang je de lesmap, die in de loop van de opleiding gevuld wordt met theorie. Daarnaast dien je de boeken te lezen van de boekenlijst. Tijdens de lesdagen werk je met materiaal en de paarden van de Keulseweg.

Online leeromgeving

Naast de lesdagen werk je met het uitgebreide studentenportaal voor huiswerk, reflectie, verslagen en alle informatie die je ondersteunt in jouw leerproces.

Duur en studiebelasting

De opleiding bestaat uit acht blokken van twee dagen (16 dagen, 32 dagdelen). De data zijn te vinden onder cursusdata.
Naast de lesdagen moet je rekenen op nog ongeveer 175 studie-uren die je besteedt aan het lezen van theorie en verplichte boeken, intervisie, de oefencoachsessies op eigen locatie, verslaglegging daarvan en je eindpresentatie.
De totale studiebelasting van de opleiding equine assisted coach® level 2 (level 1 + het verdiepingsjaar) is 701 uur (25 ECTS).

Kosten

Deelname aan het verdiepingsjaar equine assisted coach® level 2 kost in seizoen 2021/2022: € 3795,– (btw vrij) voor 16 lesdagen (32 dagdelen), lesboek, lunches, koffie, thee, en versnaperingen.
Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Bij inschrijving wordt een inschrijfbedrag van € 95,– berekend. Dit bedrag mag van de factuur worden afgetrokken. Bij afzegging door de deelnemer vindt géén restitutie van het inschrijfbedrag plaats, dit komt dan volledig ten goede aan de Keulseweg Foundation.

De belasting betaalt vaak mee

Omdat we een erkende beroepsopleiding zijn, zijn de opleidingskosten én de kosten voor je boeken in veel gevallen aftrekbaar van de belasting. Op de website van de belastingdienst lees je er alles over.

Meedoen?

Aanmelden voor het verdiepingsjaar kan via het aanmeldingsformulier.

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009-2021 Educatief centrum Keulseweg