opleidingen | equine assisted coach level 2 | informatie

Informatie Level 2

Na het behalen van het certificaat equine assisted coach level 1 – waarin je je de basis van het equine assisted coachen hebt eigen gemaakt – biedt dit verdiepingsjaar verdieping en verbreding in je kennis van en over: paarden, het veranderproces en de verschillende technieken die in equine assisted coaching geïntegreerd zijn. Je doet meer coachervaring op en zet grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en professionaliteit als coach.

Voor wie

Het verdiepingsjaar is toegankelijk voor iedereen die level 1 heeft afgerond en zich als coach verder wil ontwikkelen en professionaliseren. De opleiding equine assisted coach® level 1 is een vereiste voor deelname aan het verdiepingsjaar (we maken hierop geen uitzonderingen).

Map

Wat biedt het verdiepingsjaar?

In het verdiepingsjaar gaan we dieper in op de verschillende fasen van het veranderproces, de begeleiding in trajecten, de thema’s achter coachvragen en verfijning van je gewaarzijn. In de twee Gestaltblokken leer je meer over deze methodiek die de basis is van equine assisted coaching en ga je ook je eigen proces aan. Voice dialogue en systemisch werken worden meer in de activiteiten geïntegreerd, zodat je nog beter kunt afstemmen op wat de coachee nodig heeft.

Omdat ervaring een van de belangrijkste factoren in je praktische leerproces is, zijn naast de sessies op de lesdagen veertig zelfstandige coachervaringsuren ingebouwd in trajecten van meerdere sessies om ervaring te krijgen met coachtrajecten. Het opdoen van veel ervaring in het begeleiden van coachees gedurende een coachtraject maakt dat de opleiding equine assisted coach® level 2 niet alleen een voortzetting op het pad van je persoonlijke ontwikkeling is, maar vooral ook van je professionaliteit als coach.

De groep wordt begeleid door twee vaste trainers en veel wisselende docenten voor de vakken Gestalt, paardentaal, voice dialogue, familieopstellingen en organisatieopstellingen.

Na afronding van het verdiepingsjaar ontvang je het certificaat equine assisted coach® level 2 en heb je je ontwikkeld tot een ervaren professionele coach die werkt vanuit innerlijke kracht, rust en vertrouwen.

Level 3

De opleiding equine assisted level 2 voldoet als complementaire opleiding aan een van de eisen die gesteld worden door de meeste zorgverzekeraars. Daarnaast is je aanmelding bij KREAC en de opleiding Psychosociale Basiskennis (tenzij je daarvoor ontheffing hebt) vereist, waarna je als level 3 coach of therapeut in aanmerking kunt komen voor gedeeltelijke vergoeding uit het aanvullende pakket.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Intake: coachbaar of doorverwijzen | het coachproces in praktische zin | fasen van het veranderingsproces | afstemming coachvraag en activiteit | Gestalt | voice dialogue met paarden | lichaamsbewustzijn | professionele beroepshouding | metaforen en thema’s | gedragspolariteiten | teamcoaching | organisatieopstellingen | familie- en structuuropstellingen met paarden | inter- en supervisie | gewaarzijn | presentaties

KREAC

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit acht blokken van twee dagen. De data zijn te vinden onder cursusdata.
Naast de lesdagen moet je rekenen op nog ongeveer 105 studie-uren die je besteedt aan het lezen van theorie en verplichte boeken, de oefencoachsessies op eigen locatie, verslaglegging daarvan en je eindpresentatie.
De volledige twee jarige opleiding equine assisted kindercoach (level 1 + level 2) bestaat uit 440 studieuren (16 EC).

Kosten

Deelname aan het verdiepingsjaar equine assisted coach® level 2 kost: € 3745,– (btw vrij) voor 16 lesdagen (32 dagdelen), lesboek, lunches, koffie, thee, en versnaperingen.
Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Bij inschrijving wordt een inschrijfbedrag van € 95,– berekend. Dit bedrag mag van de factuur worden afgetrokken. Bij afzegging door de deelnemer vindt géén restitutie van het inschrijfbedrag plaats, dit komt dan volledig ten goede aan de Keulseweg Foundation.

De belasting betaalt vaak mee

Omdat we een erkende beroepsopleiding zijn, zijn de opleidingskosten én de kosten voor je boeken in veel gevallen aftrekbaar van de belasting. Op de website van de belastingdienst lees je er alles over.

Meedoen?

Aanmelden voor het verdiepingsjaar kan via het aanmeldingsformulier.

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009 - 2019 Educatief centrum Keulseweg