opleidingen | waarom de keulseweg


Ervaring

Als een van de pioniers in ons vak coachten we voordat we de opleiding in 2009 oprichtten met veel passie indviduen en teams met onze paarden.
Wat daarbij uit intuïtie en onze eigen belevenissen met paarden ontstond, kreeg door ervaring en aanvullende opleidingen steeds meer vorm en structuur.
Het leidde tot een krachtige methodiek en uiteindelijk de opleiding equine assisted coach. Bijna tien jaar opleiding en 700 studenten verder, voelen we ons dankbaar en bevoorrecht om niet alleen als coach maar ook als docent zoveel ervaring te hebben kunnen opbouwen. En we leren nog iedere dag!

Contact

Internet, cloud en digitale leeromgeving, we maken dankbaar gebruik van de moderne technieken voor bijvoorbeeld het studenten­volgsysteem, verslag­formulieren, e‑learning en netwerk­groepen.
Toch allemaal slechts ter ondersteuning, want we kiezen in de opleiding voor contact van mens tot mens en paard, in twintig volledige praktijkdagen onder leiding van twee docenten. Want daar gaat het bij coaching en persoonlijke ontwikkeling om: écht contact, in een veilige omgeving.
Contact met je medestudenten in je eigen groep, de vaste begeleiders en de paarden die met elkaar een emotioneel veilige holding vormen waarin je je vrij kunt ontwikkelen. Als mens én als coach.

Kennis

De docenten van de Keulseweg zijn allen degelijk opgeleid in hun vakgebied en delen met enthousiasme en gedrevenheid hun kennis met jou.
Maar vooral – en dat vinden we bijna nog belangrijker – alle docenten hebben veel daadwerkelijke werkervaring met mensen én paarden. En, ook niet onbelangrijk, ze zijn ervaren in het overbrengen van hun kennis. Want ook doceren is een vak.
Kennis van de coach ontstaat door opleiding en ervaring. Het een kan niet zonder het ander. Het opdoen van coach­ervaringsuren neemt binnen de opleiding dan ook een belangrijke plaats in.

Erkenning

Kwaliteit kan zich alleen laten meten door derden. Daarom vragen we alle cursisten na afloop de opleiding te evalueren. En nam het CPION ons de kwalitatieve audit af waarna we als erkend beroepsonderwijsinstituut in het CRKBO (Centraal register kort beroeps­onderwijs) werden opgenomen.
De opleiding equine assisted coach level 1 is daarnaast, na een uitgebreid inhoudelijk assessment, door de NOBCO/EMCC (Nederlandse orde van beroeps­coaches) op practitioner-niveau geaccrediteerd. We vinden het namelijk belangrijk dat je na afronding van de opleiding professioneel aan de slag kunt met een erkend en waardevol certificaat.

Zoveel meer…

De Keulseweg biedt meer! Meer praktijkdagen, meer contacturen, meer kennis en ervaring.
Maar ook na de opleiding zetten we ons voor je in. Met inter- en supervisie, nascholing en voorlichting - bijvoorbeeld door middel van ons magazine.
Of met KREAC, een netwerk voor samenwerking en kennis­uitwisseling. Een register dat alle voordelen van een beroeps­vereniging biedt en waarin we je als ondernemer ondersteunen, bijvoorbeeld met de mogelijkheid een goede, zeer betaalbare beroeps­aansprakelijkheids­verzekering af te sluiten.
En... drie jaar helemaal gratis. Net als het magazine dat ook gratis online te lezen is. Zo willen we coachen in samenwerking met paarden helpen professionaliseren en toekomstige coaches ondersteunen bij het in de praktijk brengen van ons mooie vak.

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009- Educatief centrum Keulseweg