| over de keulseweg | waarom de keulseweg

Waarom de Keulseweg?

Ervaring

Als een van de pioniers in ons vak coachten we voordat we de opleiding in 2009 oprichtten met veel passie indviduen en teams met onze paarden.
Wat daarbij uit intuïtie en onze eigen belevenissen met paarden ontstond, kreeg door ervaring en aanvullende opleidingen steeds meer vorm en structuur.
Het leidde tot een krachtige methodiek en uiteindelijk de opleiding equine assisted coach. Twaalf jaar opleiding en meer dan 1000 studenten verder, voelen we ons dankbaar en bevoorrecht om niet alleen als coach maar ook als docent zoveel ervaring te hebben kunnen opbouwen. En we leren nog iedere dag!

Contact

Internet, cloud en digitale leer­omgeving, we maken dankbaar gebruik van de moderne technieken voor bijvoorbeeld het studenten­volg­systeem, verslag­formulieren, e‑learning en intervisie­groepen.
Toch allemaal slechts ter ondersteuning, want we kiezen in de opleiding voor contact van mens tot mens en paard, in twintig volledige praktijk­dagen onder leiding van twee docenten. Want daar gaat het bij coaching en persoonlijke ontwikkeling om: écht contact, in een veilige omgeving.
Contact met je mede­studenten in je eigen groep, de vaste begeleiders en de paarden die met elkaar een emotioneel veilige holding vormen waarin je je vrij kunt ontwikkelen. Als mens én als coach.

Kennis

De docenten van de Keulseweg zijn allen degelijk opgeleid in hun vakgebied en delen met enthousiasme en gedrevenheid hun kennis met jou.
Maar vooral – en dat vinden we bijna nog belangrijker – alle docenten hebben veel daad­werkelijke werk­ervaring met mensen én paarden. En, ook niet onbelangrijk, ze zijn ervaren in het overbrengen van hun kennis. Want ook doceren is een vak.
Kennis van de coach ontstaat door opleiding en ervaring. Het een kan niet zonder het ander. Het opdoen van coach­ervaringsuren neemt binnen de opleiding dan ook een belangrijke plaats in.

Erkenning

Kwaliteit kan zich alleen laten meten door derden. Daarom vragen we alle cursisten na afloop de opleiding te evalueren. En zijn we getoetst op kwaliteit en erkend als beroepsonderwijsinstituut door het CRKBO en het NRTO.
De opleiding equine assisted coach® level 1 is daarnaast, na een uitgebreid inhoudelijk assessment, door de NOBCO/EMCC (Nederlandse orde van beroeps­coaches) op practitioner-niveau geaccrediteerd. We vinden het namelijk belangrijk dat je na afronding van de opleiding professioneel aan de slag kunt met een erkend en waardevol certificaat.

Zoveel meer…

De Keulseweg biedt op alle manieren meer! Meer praktijk­dagen, meer contact­uren, meer kennis en ervaring.
Maar ook na de opleiding zetten we ons voor je in. Met inter- en super­visie, nascholing en voor­lichting - bijvoorbeeld door middel van ons (gratis) magazine en de informatieve website.
Of met KREAC, een netwerk voor samen­werking en kennis­uitwisseling. Een register dat voorziet in een aantal belangrijke voorwaarden voor het professioneel werken als equine assisted coach, zoals een heldere beroeps­code, geschillen­regeling, kwaliteits­systeem, algemene voorwaarden, een goede, zeer betaalbare beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (ook al voor je oefen­sessies gedurende de opleiding!) en mogelijk­heden tot vergoeding van zorg­verzekeraars.
Zo willen we coachen in samen­werking met paarden helpen professionaliseren en toekomstige coaches ondersteunen bij het in de praktijk brengen van ons mooie vak.