Wil jij van het werken met paarden en mensen je beroep maken?

Samen met paarden, mensen helpen?
Je werkwijze als ggz-professional uitbreiden met de inzet van paarden?
Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen?

Op een plek waar professionaliteit, de menselijke maat en het paard elkaar ontmoeten?

Dan zijn onze opleidingen iets voor jou! Bekijk ons aanbod:

Erkende opleidingen equine assisted coaching® & therapie®

Level 1: de methodiek

In deze Post-HBO, EQA-practioner­niveau opleiding leer je de methodiek EAC&T: hoe zet je welke activiteiten in en waarom, hoe begeleidt je het ervarings­gerichte proces, hoe waarborg je welzijn, fysieke en emotionele veiligheid van alle betrokkenen.
Al naar gelang je achtergrond kun je na deze opleiding aan de slag als coach (EAC) of als therapeut (EAT):
Heb je nog geen enkele voor­opleiding dan leidt deze opleiding je op tot een Practitioner coach.
Ben je al GGZ professional (universitair of HBO) dan zet jij na deze opleiding EAT in naast je huidige werkwijze.

EQA NOBCO EQA


Level 2: verdiepingsjaar

Een vervolg­opleiding waarin je kennis verdiept en verbreedt, meer ervaring opdoet en grote stappen verder zet in je persoonlijke ontwikkeling en professionaliteit.


Level 2: kindercoach: werken met kinderen

Het traject tot gecertificeerd kindercoach is twee­jarig. Het tweede jaar (na level 1) verdiept zich onder leiding van een ortho­pedagoog, psychologe en gespecialiseerde gast­docenten in de vele belangrijke aspecten die met het begeleiden van kinderen en jongeren samen­hangen.


Level 3: erkend therapeut

De opleiding tot equine assisted therapeut® is een in totaal vierjarige opleiding: In het eerste jaar leg je het fundament in level 1, het tweede jaar verdiept zich in volwassen- of kinder­coaching, het derde jaar is gereserveerd voor Psychosociale Basis­kennis en in het vierde jaar wordt in level 3 onder leiding van een psycholoog en gespecialiseerde gast­docenten de stap van coaching naar therapie gezet.


Basics en Coachskills voor instructeurs

Een korte, intensieve opleiding van twee blokken, met theoretische basis van coaching, grondhouding, methodiek, persoonlijke ontwikkeling en kennismaking met EAC.
KNHSSpeciaal voor Instructeurs is er een Basics is afgestemd op ruitercoaching, waaraan 35 KNHS-theoriepunten zijn toegekend.

Na- en bijscholing

Naast de opleidingen is er een rijk aanbod aan na- en bijscholingen: certificatie-updates, trauma en traumaherstel, emoties en emotional freedom techniques, werken met teams en organisaties, voice dialogue, systemische modules, ethologie en communiceren met paarden.


Subsidie­mogelijkheden

UWV

UWV

Kijk op deze pagina voor meer informatie over vergoedings­mogelijk­heden door het UWV.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor de groepen die in januari starten.

Eerst kennismaken?

Studiegids

Je bent van harte welkom op een van de open dagen of learningsessies.
Misschien wil je eerst eens rustig lezen over onze filosofie, methodiek en werk­wijze? Blader dan eens door de Studiegids, EAC magazine of bekijk de fotoimpressie om een indruk te krijgen van de Keulseweg.


Open dag woensdag 13 december (10.00 – ± 13.00 uur)

Programma

De open dag is er om kennis te maken, sfeer te proeven en te kijken of onze opleiding iets voor je is. We doen een groeps­oefening (met paarden) waaraan je zelf kunt deelnemen zodat je ook kunt ervaren wat we doen. Daarna vertellen we een en ander over onze opleidingen, methodiek, filosofie en werkwijze, en is er tijd om alle vragen te stellen die je wilt.

Aanmelden
Een open dag of avond is gratis, maar meld je a.u.b. wel even aan – door op onder­staande link te klikken – zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten!

(Learning)­coach­sessie ervaren?

Ben je geïnteresseerd en/of wil je zelf eens een coach­sessie met paarden ervaren?

Op een aantal dagen kunnen deel­nemers van de opleiding equine assisted coach® level 1 het geleerde in de praktijk oefenen met onbekende coachees van buitenaf.
Het is mogelijk om je voor zo'n sessie aan te melden als proef­coachee.

Ervaring of affiniteit met paarden is niet nood­zakelijk om te profiteren van zo’n sessie en alle activiteiten gebeuren op de grond. Het biedt een mooie kans om een coach­sessie met paarden te ervaren. Aan deze sessie zijn géén kosten verbonden.

De sessies zijn, inclusief intake en evaluatie, van 11.00 tot 13.00 uur óf van 14.30 tot 16.30 uur.

Data en aanmelden

Vind je het leuk een keer gecoacht te worden met paarden dan kun je je aanmelden voor een van de volgende dagen door op de datum te klikken:


Recente reacties op de opleiding


Lees in dit blog hoe mooi Level 3 therapeute Caroline van Horse of Course haar ontwikkelingsreis beschrijft. Vanaf het prille begin, tot waar ze nu staat... in de bak, met haar paarden. En haar cliënten.

“Om te beginnen ben ik erg gelukkig met mijn keuze om deze opleiding te gaan volgen en dat wordt naarmate we verder komen keer op keer bevestigd. Ten tweede ervaar ik de professionaliteit van de Keulseweg als opleidingscentrum. Omdat (op zijn minst) mijn subpersoonlijkheid 'Perfectionist' heel blij kan worden van kwaliteit, word ik blij geraakt door de opzet, de uitvoering van het programma, de begeleiding en de atmosfeer van de Keulseweg.”

“Bedankt voor het leerzame, mooie jaar! Het heeft mij veel inzicht gegeven, ruimte, plezier en zicht op en mildheid met betrekking tot mijn eigen proces. Een verrijking voor mijzelf op persoonlijk gebied maar ook in mijn werk als GZ-psycholoog! Het blijft ook prachtig om te zien wat het voor mensen kan betekenen en ik hoop daar in de toekomst nog samen met paarden een verdere bijdrage aan te kunnen gaan leveren zodat ook anderen het kunnen gaan ‘ervaren’!”

“Voor mij betekent het persoonlijke ontwikkelproces zo ongelooflijk veel dat ik echt heel erg dankbaar ben voor deze opleiding, voor jullie openheid en nieuwsgierigheid en voor het creëren van de veilige leeromgeving. Voor de heerlijk autonome paarden die mij echt hebben laten inzien dat het paard altijd wat geeft als ze maar zichzelf kan en mag zijn en voor de methodiek, welke ik echt omarm! Bedankt hiervoor!”

“Wat ik het afgelopen jaar leerde? Je kan beter vragen wat niet... energieën voelen, hoe ik over kan komen, wat dat voor impact op anderen kan hebben, elk huisje heeft zijn kruisje wees je ervan bewust, in het hier en nu, niet te veel willen helpen/wat is helpen, luisteren/echt luisteren en echt voelen, aarden - geen haast, nog meer respect voor paarden, vertrouwen op het proces, verschillende methodes/theorieën, objectief observeren, mijn eigen thema’s beter leren kennen etc. etc.
Het was één grote leerschool en ik heb het met beide handen aangepakt en alles opgezogen. Ik heb gehuild, gelachen, ben gevallen maar veel krachtiger opgestaan en ik voel me zo tegen het eind aan al echt wel een beetje een coach.”

“Ik ben jullie heel erg dankbaar dat de Keulseweg er is. Vanaf het begin voelde het goed om deze opleiding te volgen. Ik hoef de kennis die ik als psychiater al heb niet af te wijzen. Bij de Keulseweg heb ik ervaren dat er zaken zijn die (nog) niet te bewijzen zijn maar wel waar zijn (de hulp van de paarden, het veld bij familieopstellingen en het voelen dat alle sub-ikjes je willen beschermen bij Voice Dialogue). Bij jullie mag ik het allemaal integreren en werken met wat er is.
Dankjulliewel Miranda, Raymond en Marjolein voor deze opleiding.
Finnegan, Pasha, Fellow, Puk, Flinny en Bo en Flokur, Ofeigur, Cody, Storm en Yuma, dankjulliewel voor alle wijze lessen.”

EQA NOBCO EMCC CRKBO NRTO keurmerk GRO erkend