Nascholing Fysieke ondersteuning

Fysieke ondersteuning van het paard

Een dag onder leiding van Miranda van de Schuur, waarin je leert je paard fysiek te ondersteunen door middel van technieken uit o.a. Feldenkrais, TTouch, massage en acupressuur.

Als je paard niet lekker in zijn vel zit kan zich dat manifesteren in bijvoorbeeld rij- of gedragsproblemen. Vaak vindt dat zijn oorsprong in het fysiek van het paard, denk dan aan blokkades of angst voor pijn na een blessure. Leer hoe je je paard hierbij kunt helpen. Hierbij wordt gelet op het zelfgebruik van de mens – bewustwording van jouw eigen lichaam en houding, hoe dat van invloed is op je paard en hoe je je eigen lichaam kunt inzetten.
Je leert verschillende manieren om nazorg te kunnen geven aan je paard na een coachsessie zoals bijvoorbeeld een chakrahealing of afstrijken.
We gaan niet uit van één vaste methode of systeem, het paard bepaalt hoe we werken en wat nodig is.

Er wordt gewerkt met de paarden van de Keulseweg, maar het is ook mogelijk je eigen paard mee te nemen. Neem daarvoor per e-mail contact met ons op.

Datum

nieuwe datum volgt

Voor wie

Voor iedereen die niet alleen coach, trainer of ruiter wil zijn maar zijn paard meer wil bieden, en wil ondersteunen bij wat hij op fysiek gebied van hem vraagt. Voor deze cursusdagen is geen specifieke vooropleiding nodig.

Docent

Miranda van de Schuur

Locatie

Vierde Tochtweg 9b, 2841 LS Moordrecht

Groepsgrootte

Maximaal zes personen. Een kleine groep geeft ruimte om de diepte in te gaan.

Kosten

Deelname aan deze nascholingsdagen kost in seizoen 2019/2020: € 199,– (excl. btw) (€ 216,91 incl. 9% btw) per dag, inclusief lunches, koffie, thee en versnaperingen.

Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Meedoen?

Je kunt je voor deze nascholingsdag aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

Deze pagina delen, mailen of printen: