Ik ben er liever dan op school of thuis...

Geplaatst op 13 mei 2019

Samen met equine assisted kindercoach Karolijn Govers maakte de Foundation weer een traject mogelijk:

“In september vorig jaar kwam er een jongetje van tien jaar bij me omdat hij zo vaak boos was, die met name gericht was op de vader die het gezin in de steek had gelaten vanwege verslavingsproblematiek.
Dankzij de Keulseweg Foundation kon er een coachtraject worden gerealiseerd waarin we werken aan de volgende doelen: verwerking van het verleden, vergroten van het zelfvertrouwen, grenzen leren aangeven, emoties – met name boosheid - reguleren en gewoon weer kind leren zijn.
Inmiddels hebben er een aantal sessies plaatsgevonden en op de vraag wat hij van de coaching vindt zegt hij het volgende:

“Ik kom heel graag naar de coaching. Ik ben er liever dan op school of thuis want hier gaan we altijd iets leuks doen en er wordt echt naar me geluisterd. Mijn boosheid is al minder geworden en als ik toch boos wordt kan ik er wat beter mee omgaan.”

Er is ook weer een beetje contact met vader geweest en dat geeft een enorme rust. “Nu hoef ik me geen zorgen meer te maken of hij nog wel leeft” zegt hij er zelf over.
In de laatste sessies gaan we er vooral voor zorgen dat het straks ook zonder de coachsessies goed blijft gaan.
Heel veel dank aan de Keulseweg Foundation dat ik dit jongetje een eindje op weg heb mogen helpen.”

Dankjewel Karolijn voor de update!

Het eerste traject is afgerond!

Geplaatst op 27 februari 2019

Samen met equine assisted coach Renate Rijnaarts maakte de Foundation een traject mogelijk:

“Vanuit de Keulseweg Foundation is een coachtraject met paarden mogelijk gemaakt, aanvullend aan een regulier GGZ traject. Dit is een ontzettend waardevolle combinatie gebleken. Vanuit de reguliere GGZ ligt de nadruk veelal op het verstandelijk begrijpen hoe iets is ontstaan en worden er cognitieve methoden aangereikt om hier op een andere manier mee om te gaan. Het coachtraject met de paarden was voor deze coachee een onmisbare aanvulling.

Een van de thema’s van deze coachee was ‘hoe blijf ik in contact met mezelf, in contact met de ander?’

In de sessies stonden haar ervaringen in het moment centraal en lukte het haar om haar eigen weg te vinden in haar ontwikkeling. Ze kon, in contact met de paarden, voelen wat voor haar in het moment werkelijk relevant was en hoe ze daar op haar eigen manier vorm aan kon geven.

Keulseweg Foundation, onze dank is groot!”

Dankjewel Renate voor dit leuke berichtje en de mooie foto!

Weinig nieuws…

Geplaatst op 24 september 2018

Tja, er gebeurt eigenlijk niet zoveeel opzienbarends bij zo’n stichting blijkt. En om nou steeds een vergadering te vermelden…
Het jaarverslag van 2017 kwam binnen en is op de website geplaatst, dat is wel het vermelden waard en eigenlijk hebben daarnaast eigenlijk heel leuk nieuws: De eerste drie coachtrajecten die door de Foundation vergoed worden zijn namelijk van start gegaan!
Bij een bij KREAC aangesloten equine assisted coach natuurlijk. We hebben de coaches om een verslagje gevraagd en wellicht kunnen we er later iets van laten weten.

Jaarvergadering

Geplaatst op 7 augustus 2017

De Foundation bestond 1 augustus precies één jaar. Dit eerste jaar stond vooral in het teken van de zaken regelen – zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van de ANBI status – en het opbouwen van een financiële basis. Het is leuk om te kunnen melden dat dat boven onze verwachting gelukt is. Dankzij onder andere de coachkaarten, gedoneerd inschrijfgeld en donaties van geweldige mensen, waaronder coaches en studenten! Voorzichtig kunnen we nu gaan kijken hoe we de eerste mensen en dieren blij kunnen gaan maken met een bijdrage van de Keulseweg Foundation.
Hoe daar invulling aan te geven was een van de onderwerpen van de jaarvergadering die onder zomerse omstandigheden en met hulp van de poezen plaatsvond. We zijn blij met onze bestuursleden die op dit gebied zoveel ervaring hebben. Daardoor kunnen we KREAC coaches binnenkort gaan informeren over de mogelijkheden.

Geïnspireerd sinds 2002...

Geplaatst op 6 augustus 2017

Geïnspireerd sinds 2002 staat er onder het logo. Het is het jaar dat Fraukje, René en Elleke van Werner Uitvaart op 6 augustus hun dochter en zus verloren. En precies op die datum ontvingen we van hen deze prachtige donatie. Geweldig lieve mensen, dankjulliewel!!

Een mooie donatie in plaats van relatiegeschenken

Geplaatst op 14 december 2016

Ad en Hilde Kruik bedanken hun opdrachtgevers voor hun vertrouwen niet met relatiegeschenken, maar op een andere manier. Zij doen dit door namens hun opdrachtgevers een donatie aan een goed doel te doen. Dit jaar hebben zij gekozen voor de Keulseweg Foundation, en we mochten een fantastisch bedrag van 405 euro ontvangen. Hartelijk dank Ad en Hilde!

Een geweldig afscheidskado

Geplaatst op 27 november 2016

Wat een supergaaf afscheidskado! Een donatie van groep 4 voor de Keulseweg Foundation. Daar zijn we heel erg blij mee. Dankjulliewel lieve mensen!

ANBI toegekend!

Geplaatst op 22 november 2016

De dag dat we onderstaand berichtje plaatsen blijkt de belastingdienst de brief op de post te hebben gedaan. De ANBI status is toegekend! Met terugwerkende kracht (vanaf de oprichting 1 augustus j.l.) is de Keulseweg Foundation door de belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit betekent dat donateurs hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

De Gagelhoeve en Helicon opleidingen

Geplaatst op 16 november 2016

Anita Blonk van de Gagelhoeve ontving Helicon Opleidingen uit 's-Hertogenbosch. "Aangezien dit onderwijs is, doe ik dit graag kosteloos. Ik draag echter de Keulseweg Foundation een warm hart toe", schreef ze en vroeg Helicon een donatie aan de Keulseweg Foundation te doen. We ontvingen het mooie bedrag van 200 euro!

Even stil

Geplaatst op 15 november 2016

Het is even stil hier. Niet dat er stilstand is. Het is zo mooi om te zien hoe donaties binnen komen, mensen die hun inschrijfgeld doneren, die iets terug willen doen voor het gratis ontvangen van het tijdschrift, of een learningsessie, lieve mensen die zomaar willen bijdragen... Maar ondertussen wachten we nog steeds op de ANBI toekenning. Als die rond is kunnen we actief van start gaan. Tot die tijd hebben we gewoon nog even geduld...

1000 euro!

Geplaatst op 1 september 2016

Wow, de eerste donaties hebben vandaag bij elkaar de 1000 euro overschreden. Dat is wel even een feestelijke mijlpaal! En gisteren doneerde de eerste student het inschrijfgeld aan de foundation, Marlies dankjewel daar zijn we heel erg blij mee!!

Speciaal eten voor de zieke poezen in het asiel

Geplaatst op 28 augustus 2016

Ook al zijn we nog niet helemaal officieel van start gegaan, toch konden we geen weerstand bieden aan de oproep van dierenasiel Stevenshage. Goed, makkelijk en lekker voer voor de nieszieke asielpoezen die in hongerstaking waren omdat ze gewoon te beroerd waren om te eten.
Drie grote dozen vol met makkelijke eetbaar voer (inmiddels hebben we daar zelf ook wel wat ervaring mee) ging met spoed naar Leiden!
En zoals in de blog te lezen is voelen de meeste asielkatten zich gelukkig al wat beter.

De Keulseweg Foundation is een feit!

Geplaatst op 1 augustus 2016

Vandaag is onze Stichting de Keulseweg Foundation opgericht. De akte is getekend en de stichting is ingeschreven in het Handelsregister. Nu kunnen we de Anbi-status aanvragen.

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009- Educatief centrum Keulseweg