Veilig naar de Keulseweg

Per 1 juli zijn de maatregelen aangepast. Je leest er alles over op de website van de rijksoverheid of samengevat in dit plaatje.

Hoe we e.e.a. vertaalden naar de dagelijkse praktijk op de Keulseweg lees je onderstaand.
We vertrouwen bij dit alles op jullie wijsheid, verantwoordelijkheid, begrip en de wens jezelf en elkaar te beschermen.
Hopelijk kunnen we, juist door ons nu aan alle voorschriften te houden, weer snel dichterbij komen. Met elkaar aan de ronde tafel zitten en gezellig uitgebreid lunchen. Tot die tijd maken we er het beste van!

Voordat je komt

Bekijk allereerst a.u.b. deze vragenlijst. Indien één van de hierop gestelde vragen met "ja" beantwoord wordt, kom dan niet naar de Keulseweg en laat het ons even weten middels een mailtje naar: docenten@keulseweg.nl. Je kunt de lesdag natuurlijk inhalen bij een andere groep.

Parkeren

Parkeer doe je zoals altijd op het parkeerpad.

Tassen en jassen

Tassen, jassen en andere items laat je zoveel mogelijk in de auto liggen.
Alles wat je toch liever mee naar binnen neemt, leg je bij binnenkomst op de daarvoor bestemde plek (in de hoek bij de piano).

Auto's aan je linkerhand

Als je naar de ingang loopt, houd de auto's dan altijd aan je linkerhand. Dus: naar binnen aan de stalkant en naar buiten aan de slootkant lopen. Dan kom je elkaar nooit onnodig tegen.

Bij binnenkomst (hoofdingang)

Meet met de afstandsmeter even zelf je temperatuur. Die mag max 38 graden zijn. Mocht je verhoging hebben, bijvoorbeeld omdat je keihard gefietst hebt, probeer het dan een half uurtje later nog een keer. Bij aanhoudende verhoging ga je veilig naar huis.
Overigens mag je dit uit privacy-overwegingen weigeren. Maar waarom zou je? Het is voor jouzelf ook belangrijk om te weten toch, en je beschermt jezelf en je medestudenten ermee!

Handen ontsmetten

Daarna ontsmet je je handen met de daar geïnstalleerde handen-ontsmettingsdispenser.
Er zijn meerdere plekken waar je je handen kunt wassen en ontsmetten. Maak er op verstandige wijze gebruik van.

Naar buiten!

We werken zoveel mogelijk buiten. Zorg dat je daar op gekleed bent. De vierkante stal is de open, maar wel overdekte plek waar we de stoelen ruim genoeg uit elkaar neer kunnen zetten.

Volg de instructies

Volg als je voor de eerste keer op de Keulseweg komt de instructies van de docenten en de borden die je overal zult vinden.

Looproutes en de 1.5 m-regel

Om de 1.5 m te vergemakkelijken hou je de volgende routes zoveel mogelijk aan:

 1. Op het parkeerpad hou je de auto's altijd aan je linkerhand. Dus: naar binnen aan de stalkant en naar buiten aan de slootkant lopen. Dan kom je elkaar nooit tegen.
 2. De cursusruimte in via de toegangsdeur – de cursusruimte uit via de dubbele deuren.
 3. Naar de wc via het zijpad – verlaat de wc via de middenruimte.
 4. Koffie en thee:
  Om de ronde tafel heenlopen en op de lijn wachten tot de persoon voor je klaar is.
  Weglopen met koffie en thee via de middenruimte en door de dubbele deuren weer naar buiten.

Lunch

Neem je eigen lunch mee.

Helaas zien we geen mogelijkheid de beroemde (gratis geserveerde) Keulseweglunch coronaproof te serveren. Met zijn allen een boterham van hetzelfde verse brood afsnijden of een plakje van de boerenkaas... dat gaat nu even niet werken.
Er is wel koffie, thee, melk en de bekende fruitdranken.

We zijn aan het bedenken hoe we na de vakantie de lunch in aangepaste vorm weer kunnen aanbieden.

Servies en bestek

Gebruikte kopjes, glazen en/of bij de lunch gebruikte bestek zet je na gebruik of na afloop van de lesdag zélf in het daarvoor bestemde afwasrek. De docenten schuiven het rek dan in de afwasmachine.

WC

We beperken het wc-bezoek niet meer tot de pauzes. Ga gewoon wanneer je moet, verspreid over de dag, zodat er geen onnodige drukte in de wc-ruimte ontstaat.

Desinfectie

Er staat een container met kant en klare desinfectie­doeken in de hal van de wc. Je kunt er de deurklink en wc-bril mee reinigen. Gooi deze doekjes NIET in de wc (i.v.m verstoppings­gevoeligheid), maar in de daarvoor bestemde pedaal­emmer.

Was na het wc-bezoek je handen, we hebben nu een zeep- en een papieren hand­doek-dispenser die je niet meer aan hoeft te raken.

Werkmaterialen

Materiaal waar we buiten mee werken hoeft niet ontsmet te worden. Maar we zorgen dat in iedere werkmand schoonmaakdoekjes aanwezig zijn voor het geval je dat liever toch wel wil.

De paarden

Voor zover op dit moment bekend zijn paarden gelukkig niet vatbaar voor het coronavirus.
De kans dat het virus zich via de vacht van een dier verspreidt, wordt op dit moment door deskundigen ook als nihil beoordeeld.

Mondkapjes en handschoenen

Mondkapjes en handschoenen zijn niet nodig, maar het mag natuurlijk wel.

De belangrijkste veiligheidsmaatregel is de gezondheidscheck (checklist en temperatuurmeting vooraf). Daarna is alles eigenlijk vooral voor alle en extra zekerheid.

Algemene veiligheidsregels

 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in de pedaalemmers.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig.
 • Reis alleen als het niet anders kan met het OV en ga niet carpoolen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.
 • Vermijd drukte (ga weg als u geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

(rijksoverheid)

Eind-theorietoets online

De centrale eind-theorietoetsen zullen voorlopig online plaatsvinden.We volgen met deze maatregelen voor ons aller veiligheid zo goed mogelijk het Protocol verantwoord naar een (bedrijfs-)opleiding van het NRTO, de brancheorganisatie voor particuliere opleiders.