Veilig naar de Keulseweg

Vanaf 26 juni zijn alleen de basisregels (website rijskoverheid) nog geldig:

 • Was vaak en goed uw handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
 • Blijf voorzichtig en alert.

Vragen

Dat laatste betekent voorlopig nog wel dat: indien je één van onderstaande vragen met "ja" beantwoordt kom dan niet naar de Keulseweg en laat het ons even weten middels een mailtje naar docenten@keulseweg.nl. Je kunt de lesdag natuurlijk inhalen bij een andere groep.
Ben je negatief getest op corona of volledig gevaccineerd, dan is er natuurlijk geen belemmering om te komen.


 • Had je in de afgelopen 24 uur een of meerdere van deze klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 • Ben je in de afgelopen 14 dagen in contact geweest met iemand die geïnfecteerd is met het coronavirus en nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • Ben je minder dan twee weken geleden teruggekeerd uit een gebied met een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies?

Wat blijft

1,5 meter

Voorlopig is de opstelling met de tafels nog zo dat 1,5 meter aanhouden altijd mogelijk is. Om dit te vergemakkelijken hou je de volgende routes zoveel mogelijk aan:

 1. Op het parkeerpad hou je de auto's altijd aan je linkerhand. Dus: naar binnen aan de stalkant en naar buiten aan de slootkant lopen. Dan kom je elkaar nooit tegen.
 2. De cursusruimte in via de toegangsdeur – de cursusruimte uit via de dubbele deuren.
 3. Naar de wc via het zijpad – verlaat de wc via de middenruimte.
 4. Koffie en thee:
  Om de ronde tafel heenlopen en op de lijn wachten tot de persoon voor je klaar is.
  Weglopen met koffie en thee via de middenruimte en door de dubbele deuren weer naar buiten.

Werkomgeving

De deuren van de cursusruimte gaan in het kader van ventilatie regelmatig open, de luchtreinigers blijven de lucht in de cursusruimte van vervuiling en eventueel aanwezige virussen neutraliseren, de luchtmeter houdt de kwaliteit van de lucht in de gaten en we werken sowieso zoveel mogelijk buiten.
Ook alle ontsmettingsmogelijkheden blijven, de Geen woorden maar paarden mondkapjes zijn er nog, wie zich er comfortabeler bij voelt is vrij om er gebruik van te maken.

Respecteer elkaar

Respecteer elkaars mening, ideeën, gevoelens en wensen. Die lopen als het om corona gaat soms behoorlijk uiteen. Het is een mooie kans om je oordeelloze, open houding te oefenen :-)

Neem je eigen lunch mee

Er is wel koffie, thee en de bekende fruitdranken.

Servies en bestek

Gebruikte kopjes, glazen en/of bij de lunch gebruikte bestek zet je na gebruik of na afloop van de lesdag zélf in het daarvoor bestemde afwasrek. De docenten schuiven het rek dan in de afwasmachine.

WC

We beperken het wc-bezoek niet meer tot de pauzes. Ga gewoon wanneer je moet, verspreid over de dag, zodat er geen onnodige drukte in de wc-ruimte ontstaat.

Desinfectie

Er staat een container met kant en klare desinfectie­doeken in de hal van de wc. Je kunt er de deurklink en wc-bril mee reinigen. Gooi deze doekjes NIET in de wc (i.v.m verstoppings­gevoeligheid), maar in de daarvoor bestemde pedaal­emmer.

Was na het wc-bezoek je handen, we hebben nu een kraan, zeep- en een papieren hand­doek-dispenser die je niet meer aan hoeft te raken.

Werkmaterialen

Materiaal waar we buiten mee werken hoeft niet ontsmet te worden. Maar we zorgen dat in iedere werkmand schoonmaakdoekjes aanwezig zijn voor het geval je dat liever toch wel wil.