over de keulseweg | corona virus

Coronavirus

update 27 maart 2020

Online coachen met de coachkaarten

In deze moeilijke tijden van paard- en contactarm coachen hebben we besloten de coachkaarten naar een online versie om te bouwen en tijdelijk voor alle coaches volledig toegankelijk te maken.

Een (afstands)overbruggende tool die inspiratie en projectiemogelijkheden biedt en waarmee de paarden er ook nog een beetje bij zijn, zelfs via je beeldscherm of smartphone!
Lees eerst hier hoe het werkt. Veel plezier en mooie sessies gewenst.

update 22 maart 2020

Verlenging en aangepaste roosters

Het ziet er niet naar uit dat het leven na 6 april weer gewoon zijn gangetje zal gaan. Niemand weet hoe lang het zal duren, maar we houden rekening met nog zeker 2 maanden. Daarvan uitgaande zijn we gaan puzzelen en kijken hoe we dat voor iedereen ondanks alles met zo min mogelijk kwaliteitsverlies kunnen oplossen.
Met hulp van kantoorkat Gijs hebben we de klus geklaard.
Als we eerder van start kunnen, dan zal terugplannen een luxe zijn. En als het in juni nog steeds niet kan, dan zullen we Gijs opnieuw te hulp moeten vragen...

Op de groepspagina's op het studentenportaal zijn de aangepaste roosters en ingelaste online lesdagen inmiddels te vinden.

Meer informatie over de online lesdagen volgt ook z.s.m.

Groep Fellow en Oude Bloem starten in juni, de groepen die oorspronkelijk in april zouden starten zijn twee maanden opgeschoven.

update 16 maart 2020

Alle lesblokken en nascholingen afgelast tot 6 april 2020

Vanwege de gisteravond aangescherpte richtlijnen van de overheid zal ook de Keulseweg tot 6 april alle lesblokken en nascholingen afgelasten. Voor rust en duidelijkheid en ter bescherming van onze studenten, docenten en coachees.

Online afstandsonderwijs is in ons vak helaas geen optie (behalve voor de Psbk, alle deelnemers hebben daar inmiddels per mail informatie over ontvangen) dus we gaan kijken naar inhaalmogelijkheden en noodzakelijke roosteraanpassingen. We rekenen op jullie medewerking en flexibiliteit hierbij.
Hou je groepspagina op het studentenportaal in de gaten, daar zal deze info te vinden zijn zodra we eruit zijn.

Om meerdere redenen hopen we dat het bij deze drie weken blijft en wensen we iedereen sterkte, wijsheid en gezondheid!

12 maart 2020

Het coronavirus zal je niet ontgaan zijn.
Op dit moment zien wij nog geen reden tot paniek en maatregelen. Alle opleidingen en de open dag gaan voor dit moment gewoon door.
Wel vragen we je uit respect en zorg voor elkaar het volgende in acht te nemen:

Heb je geen klachten die op het coronavirus kunnen duiden, kom dan gewoon naar de lesdagen of de open dag en neem de door de Rijksoverheidsdienst geadviseerde volgende hygiënemaatregelen in acht:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg
 • Geen handen schudden


Heb je wel klachten die op het coronavirus kunnen duiden (RIVM), blijf dan veilig thuis!
Het zijn klachten die erg lijken op griep:

 • Koorts (meer dan 38°) met daarbij
 • Luchtwegklachten zoals
  • hoesten
  • kortademigheid (benauwd) en
  • longontsteking


Mensen met griepverschijnselen en verkoudheidsklachten hoeven zich volgens het RIVM in principe geen zorgen te maken dat ze het virus hebben. Pas als je longklachten hebt én onlangs in de afgelopen twee weken in een land/regio met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus bent geweest óf contact hebt gehad met een besmet iemand, bestaat de kans dat je geïnfecteerd bent.

We houden de berichtgeving in de gaten en zullen kijken of er verdere maatregelen genomen moeten worden. Voor nu hopen we je gewoon op de lesdagen te kunnen verwelkomen!

Lees hier de laatste nieuwe maatregelen per donderdag 12 maart 2020 (Rijksoverheid).