over de keulseweg | corona virus

Alle te volgen instructies voor studenten en bezoekers zijn te vinden op deze pagina: Veilig naar de Keulseweg.

Coronavirus

update 10 augustus 2020

Schone lucht

Op dit moment is het bijna niet voor te stellen, maar er komt een moment dat de deuren dicht en de kachels weer aan gaan. En ook dan willen we een veilige leeromgeving.
In de strijd tegen verspreiding van het virus blijkt luchtreiniging en ventilatie naast de huidige maatregelen een cruciale rol te spelen.
Gelukkig gaan we ook in de winter veel naar buiten en gaan de deuren met regelmaat open. Maar daarnaast worden er vier Zweedse luchtreinigers geplaatst die de lucht in de cursusruimte voor 99,94% van vervuiling (allergenen, fijnstof) reinigen en 97% van de eventueel aanwezige virussen neutraliseren. Dat voelt en is veilig!

update 3 juni 2020

We zijn weer begonnen

Met ingang van 3 juni zijn we weer begonnen.
Alle te volgen instructies voor studenten en bezoekers zijn te vinden op deze pagina: Veilig naar de Keulseweg.

update 24 mei 2020

We gaan weer van start!

Goed nieuws: vanaf 2 juni gaan alle opleidingen en learningsessies weer van start.
We waren nog even voorzichtig na de laatste persconferentie omdat nog niet helemaal duidelijk was onder welke categorie wij als particulier onderwijs nou precies vielen.
Maar... we mogen! Waarbij alle richtlijnen en protocollen gevolgd moeten worden, ongeacht wat we er allemaal van vinden en hoe verschillend we er allemaal misschien in staan.

Anders dan anders

Alles zal echt een beetje anders dan anders zijn, maar we vinden met elkaar onze weg daarin, daar vertrouwen we volledig op!

update 19 mei 2020

Twee handige flyers

Ter ondersteuning van een goede, heldere en complete communicatie maakten we twee handige flyers die onze coaches kunnen gebruiken voor hun sessies.

KREAC versie van de checklijst en informatiesheet:
Corona 5 vragen voorafgaand aan de sessie
Informatie voor de sessie


update 10 mei 2020

Goede berichten!

Vanaf 11 mei mogen contactberoepen, waaronder ook alternatieve therapeuten vallen, met inachtneming van een aantal strenge maatregelen weer aan het werk.
Voor veel coaches het moment om de werkzaamheden ook weer op te pakken. Fijn dat we weer aan het werk kunnen en dat we juist in deze tijden weer ondersteuning kunnen bieden.

Op deze pagina hebben we de maatregelen samengevat en aangevuld met wat praktische tips en handvatten.

De opleidingen vanaf 1 juni weer van start!

Als alles na 11 mei goed blijft gaan, dan zullen we hopelijk vanaf 1 juni ook de opleidingen weer kunnen hervatten. Natuurlijk ook met in achtneming van het protocol. We zijn er klaar voor!

update 22 april 2020

Maatregelen blijven tot 20 mei van kracht

Alle maatregelen waar wij als volwassenenonderwijs‎ mee te maken hebben blijven tot 20 mei van kracht.
Hoewel de paarden van hun extra vakantie genieten, staan wij allemaal te popelen om weer te beginnen. Ondertussen maken we ons nuttig met het begeleiden van de online alternatieven om achterstand te beperken, wordt er opgeruimd, opgeknapt én zijn we druk met de voorbereidingen om straks zo veilig mogelijk met elkaar te kunnen werken.
We hanteren daarbij het Protocol verantwoord naar een opleiding van de NRTO. De papieren handdoekautomaat en ontsmettingsdispensers zijn al geïnstalleerd en – veel leuker – de nieuwe koffie en theeafdeling. Gelukkig kunnen we in deze tijd van het jaar straks wel lekker veel buiten in de open ruimte werken.

update 27 maart 2020

Online coachen met de coachkaarten

In deze moeilijke tijden van paard- en contactarm coachen hebben we besloten de coachkaarten naar een online versie om te bouwen en tijdelijk voor alle coaches volledig toegankelijk te maken.

Een (afstands)overbruggende tool die inspiratie en projectiemogelijkheden biedt en waarmee de paarden er ook nog een beetje bij zijn, zelfs via je beeldscherm of smartphone!
Lees eerst hier hoe het werkt. Veel plezier en mooie sessies gewenst.

update 22 maart 2020

Verlenging en aangepaste roosters

Het ziet er niet naar uit dat het leven na 6 april weer gewoon zijn gangetje zal gaan. Niemand weet hoe lang het zal duren, maar we houden rekening met nog zeker 2 maanden. Daarvan uitgaande zijn we gaan puzzelen en kijken hoe we dat voor iedereen ondanks alles met zo min mogelijk kwaliteitsverlies kunnen oplossen.
Met hulp van kantoorkat Gijs hebben we de klus geklaard.
Als we eerder van start kunnen, dan zal terugplannen een luxe zijn. En als het in juni nog steeds niet kan, dan zullen we Gijs opnieuw te hulp moeten vragen...

Op de groepspagina's op het studentenportaal zijn de aangepaste roosters en ingelaste online lesdagen inmiddels te vinden.

Meer informatie over de online lesdagen volgt ook z.s.m.

Groep Fellow en Oude Bloem starten in juni, de groepen die oorspronkelijk in april zouden starten zijn twee maanden opgeschoven.

update 16 maart 2020

Alle lesblokken en nascholingen afgelast tot 6 april 2020

Vanwege de gisteravond aangescherpte richtlijnen van de overheid zal ook de Keulseweg tot 6 april alle lesblokken en nascholingen afgelasten. Voor rust en duidelijkheid en ter bescherming van onze studenten, docenten en coachees.

Online afstandsonderwijs is in ons vak helaas geen optie (behalve voor de Psbk, alle deelnemers hebben daar inmiddels per mail informatie over ontvangen) dus we gaan kijken naar inhaalmogelijkheden en noodzakelijke roosteraanpassingen. We rekenen op jullie medewerking en flexibiliteit hierbij.
Hou je groepspagina op het studentenportaal in de gaten, daar zal deze info te vinden zijn zodra we eruit zijn.

Om meerdere redenen hopen we dat het bij deze drie weken blijft en wensen we iedereen sterkte, wijsheid en gezondheid!

12 maart 2020

Het coronavirus zal je niet ontgaan zijn.
Op dit moment zien wij nog geen reden tot paniek en maatregelen. Alle opleidingen en de open dag gaan voor dit moment gewoon door.
Wel vragen we je uit respect en zorg voor elkaar het volgende in acht te nemen:

Heb je geen klachten die op het coronavirus kunnen duiden, kom dan gewoon naar de lesdagen of de open dag en neem de door de Rijksoverheidsdienst geadviseerde volgende hygiënemaatregelen in acht:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg
 • Geen handen schudden


Heb je wel klachten die op het coronavirus kunnen duiden (RIVM), blijf dan veilig thuis!
Het zijn klachten die erg lijken op griep:

 • Koorts (meer dan 38°) met daarbij
 • Luchtwegklachten zoals
  • hoesten
  • kortademigheid (benauwd) en
  • longontsteking


Mensen met griepverschijnselen en verkoudheidsklachten hoeven zich volgens het RIVM in principe geen zorgen te maken dat ze het virus hebben. Pas als je longklachten hebt én onlangs in de afgelopen twee weken in een land/regio met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus bent geweest óf contact hebt gehad met een besmet iemand, bestaat de kans dat je geïnfecteerd bent.

We houden de berichtgeving in de gaten en zullen kijken of er verdere maatregelen genomen moeten worden. Voor nu hopen we je gewoon op de lesdagen te kunnen verwelkomen!

Lees hier de laatste nieuwe maatregelen per donderdag 12 maart 2020 (Rijksoverheid).