Communiceren met paarden

Communiceren vanuit je hart en innerlijke kracht

Lichaamstaal, energie en intentie

Echt en diepgaand communiceren kan alleen als je de taal van de ander spreekt. Leer de taal van je paard in deze drie opeenvolgende dagen waarin je een pad van bewustwording en lichaamsbewustzijn opgaat. Maar ook technieken krijgt aangereikt om te communiceren en trainen met vrije paarden op basis van lichaamstaal, energie en intentie.

Deze dagen zijn speciaal aanbevolen voor level 1 studenten die nog niet zoveel ervaring met paarden hebben.

Communiceren met paarden I

vrijdag 10 juni 2022  
Echt communiceren met paarden begint bij jezelf. De eerste stap is te ontdekken hoe jouw eigen mentale en fysieke staat, houding en energie de communicatie met het paard beïnvloeden. Hoe verbind je je? Ontdek jouw persoonlijke manier van leiding geven.

Communiceren met paarden II

vrijdag 17 juni 2022  
De volgende stap is bewust­wording van je eigen lichaamstaal, energie, positie en intentie en de invloed daarvan. Je leert de verschillende aspecten van communicatie af te stemmen op wat verschillende paarden nodig hebben.

Communiceren met paarden III

vrijdag 15 juli 2022  
Een stapje verder, tijd voor verdieping van paardentaal. Hoe kun je je paard trainen vanaf de grond en helpen fysiek en mentaal sterker te worden.

Eigen paard meenemen

Er wordt gewerkt met de paarden van Miranda, maar het is ook mogelijk je eigen paard mee te nemen. Neem daarvoor per e-mail contact op.

Vooropleiding

Voor deze cursusdagen is geen specifieke vooropleiding nodig.

Docent

Miranda van de Schuur

Groepsgrootte

Maximaal zes personen. Een kleine groep geeft ruimte om de diepte in te gaan.

Locatie

Deze nascholing wordt georganiseerd door en vindt plaats op de locatie van Miranda van de Schuur in Moordrecht. Er is ruime parkeer­gelegenheid aan de overkant, onder deze link vind je de route en parkeer­tips moordrecht.

Permanente educatie (Communiceren met paarden I, II en III)

Als je alle drie de dagen hebt gevolgd is dat erkend voor 21 SBU.

Kosten en aanmelden

Meer informatie en aanmelden via de website van Miranda.

Lezen

Deze dagen zijn bedoeld voor iedereen die wil communiceren met paarden in hun eigen taal. Of voor coaches die hun paard(en) nog beter willen begrijpen om veiligheid en welzijn in sessies te kunnen bewaken. Over het belang hiervan en de reden waarom vrij- en roundpenwerk niet wordt ingezet als werkvorm bij equine assisted coaching lees je alles in het artikel over welzijn van coachpaarden in ons magazine.

In het kader van welzijn en veiligheid is het belangrijk dat een coach die met paarden werkt de verschillende signalen die paarden laten zien zo goed mogelijk kan interpreteren. In dit artikel zet Miranda aantal belangrijke signalen op een rijtje.