Communiceren met paarden

Communiceren vanuit je hart en innerlijke kracht

Lichaamstaal, energie en intentie

Echt en diepgaand communiceren kan alleen als je de taal van de ander spreekt. Leer de taal van je paard in deze drie opeenvolgende dagen waarin je een pad van bewustwording en lichaamsbewustzijn opgaat. Maar ook technieken krijgt aangereikt om te communiceren en trainen met vrije paarden op basis van lichaamstaal, energie en intentie.

Deze dagen vinden plaats op de locatie van Miranda en er wordt gewerkt met de paarden van Miranda, maar het is ook mogelijk je eigen paard mee te nemen. Neem daarvoor per e-mail contact met ons op.

Communiceren met paarden I

18 september 2020  
Het begint bij jezelf. De eerste stap is te ontdekken hoe jouw eigen mentale en fysieke staat, houding en energie de communicatie met het paard beïnvloeden. Hoe verbind je je? Ontdek jouw persoonlijke manier van leiding geven.

Communiceren met paarden II

9 oktober 2020  
De volgende stap is bewustwording van je eigen lichaamstaal, energie, positie en intentie en de invloed daarvan. Je leert de verschillende aspecten van communicatie af te stemmen op wat verschillende paarden nodig hebben.

Communiceren met paarden III

20 november 2020  
Een stapje verder, tijd voor verdieping van paardentaal. Hoe kun je je paard trainen vanaf de grond en helpen fysiek en mentaal sterker te worden.

Vooropleiding

Voor deze cursusdagen is geen specifieke vooropleiding nodig.

Docent

Miranda van de Schuur

Locatie

Vierde Tochtweg 9b, 2841 LS Moordrecht

Groepsgrootte

Maximaal zes personen. Een kleine groep geeft ruimte om de diepte in te gaan.

Kosten

Deelname aan deze nascholingsdagen kost in seizoen 2019/2020: € 199,– (excl. btw) (€ 216,91 incl. 9% btw) per dag, inclusief lunches, koffie, thee en versnaperingen.
Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Meedoen?

Je kunt je voor deze nascholingsdagen aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

Lezen

Deze dagen zijn bedoeld voor iedereen die wil communiceren met paarden in hun eigen taal. Of voor coaches die hun paard(en) nog beter willen begrijpen om veiligheid en welzijn in sessies te kunnen bewaken. Over het belang hiervan en de reden waarom vrij- en roundpenwerk niet wordt ingezet als werkvorm bij equine assisted coaching lees je alles in het artikel over welzijn van coachpaarden in ons magazine.

Deze pagina delen, mailen of printen: