inspiratie | coachkaarten

Coachkaarten
44 kaarten | 66 vragen | 22 opdrachten

Inhoud

  • 44 kaarten met prachtige en toepasselijke foto's van onze eigen paarden
  • een full colour boek van 76 pagina's met uitleg, vragen, opdrachten en betekenis van de kaarten
  • een mooie, fair geproduceerde, zwart katoenen buidel om de kaarten en het boekje in te bewaren en makkelijk mee te nemen
  • de online versie van de kaarten en het boek.

Inspiratie

De Geen woorden maar paarden coach­kaarten van de Keulseweg zijn geïnspireerd op de Grote Arcana van de Tarot, archetypische kaarten die het pad van ontwikkeling van een mens vanaf zijn geboorte verbeelden.

In de ontwikkelingspsychologie van Carl Gustav Jung zijn archetypen aangeboren, onbewuste, universele ideeën­patronen in de psyche van de mens, die aandrijven tot automatische gedachten- en gevoels­patronen. Ze zijn niet individueel maar collectief ontwikkelt – doordat mensen van alle tijden gelijkwaardige ervaringen doormaakten – en huizen daarom in wat hij het het collectief onbewuste noemde. Voorbeelden van archetypen zijn de Moeder (de Keizerin) en het Kind (de Dwaas), archetypen die men meedraagt omdat mensen van alle tijden te maken gehad hebben met moeders en kinderen.

Archetypen zijn dus universeel herkenbaar en spreken onbewuste patronen aan, ze lenen zich daarom bij uitstek voor herkenning, projectie, reflectie en bewust­wording.
Maar ook de sprekende, soms uitgesproken foto’s van onze paarden die voor de kaarten zijn gebruikt nodigen hiertoe uit.

Boek

In het bijbehorende boek vind je meer over de achtergrond, uitgebreide instructies hoe met de kaarten te werken en per kaart:

  • drie verdiepende vragen en
  • een activiteit met de paarden

die aansluiten bij de betekenis van de kaart volgens de tarot.
Van iedere kaart zijn er twee versies, alleen het beeld verschilt, de bijbehorende vragen en activiteit zijn hetzelfde.

Achter in het boek vind je de betekenis van de kaarten volgens de traditie van de tarot, numerologie, astrologie en elementen (weergegeven in de symbolen onderaan de kaart). Dit is voor het coachproces niet per se relevant, maar kan een waardevolle aanvulling zijn.

De kaartenset kan op verschillende manieren gebruikt worden: als coachkaarten, maar met behulp van dit boekje ook voor het trekken van een dagkaart of voor leggingen.

Klik hier voor een inkijkexemplaar.

Preview de kaarten

Wil je de kaarten vast bekijken? Check dan deze pagina, onderdeel van de online coachkaarten.

Bestellen

Vanaf de 2e editie is de set onderdeel van het lesmateriaal van de opleiding equine assisted coach level 1 en niet meer los te bestellen.

De set is voor (ex)studenten nog wel na te bestellen, neem daarvoor contact met ons op.

Online coachen met de coachkaarten

Gedurende de, door alle coronavirusmaatregelen, moeilijke tijden van paard- en contactarm coachen waren de coachkaarten online tijdelijk voor alle coaches volledig toegankelijk.

Een (afstands)overbruggende tool die inspiratie en projectiemogelijkheden biedt en waarmee de paarden er ook nog een beetje bij zijn, zelfs via je beeldscherm of smartphone!

Kies een kaart

Kies een kaart uit de online geen woorden maar paarden coachkaarten en ontdek wat de kaart en de paarden je te vertellen hebben.

Verstuur een coachkaart als eCard

De coachkaarten zijn nu ook als eCard beschikbaar. Via deze pagina verstuur je een eCard van een coachkaart naar een vriend, vriendin, collega, familielid of jezelf.

De kaarten en de kat

Dit is Kief, onze zwarte minipanter die zich amuseert met het touwtje van de buidel... (klik voor een vergroting)

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009-2021 Educatief centrum Keulseweg