praktische informatie | algemene informatie

Algemene informatie

Cursusdagen en tijden

De cursusdagen beginnen (tenzij anders aangegeven!) om 11.00 en eindigen om ongeveer 17.00 uur. Hou rekening met een mogelijke uitloop tot 17.30 uur. We vinden het plezierig als je ruim op tijd bent, zodat je ontspannen aan de cursusdagen kunt beginnen. Vanaf 10.30 uur is de cursusruimte open en kun je alvast koffie en thee nemen.

Kleding

Het is goed om tijdens cursusdagen makkelijke kleding te dragen. Neem voor de coachsessies met de paarden stevige schoenen of laarzen mee (eventueel met beschermde neuzen) waarop je goed uit de voeten kunt. Omdat we een groot deel van de tijd buiten zijn, is het verstandig om kleding mee te nemen die past bij het seizoen (zonne-, water- of koudebestendige kleding). In de winter kan skikleding op zeer koude dagen een uitkomst bieden.

Adres, route en openbaar vervoer

De adresgegevens, routebeschrijvingen en openbaar vervoer-instructies vind je op de contactpagina.

Parkeren

Parkeren kan gratis op ons eigen terrein. Het pad langs de stal is onze ‘parkeerplaats’. Bij binnenkomst door het hek kun je rechtdoor rijden (zo ver als mogelijk) en achter elkaar parkeren.

We verzoeken je hierbij vriendelijk doch dringend alléén op ons eigen terrein te parkeren en niet op het terrein van de buren of langs de Keulseweg. De buurman vindt dat om voor de hand liggende redenen niet prettig en de boeren kunnen lastig met hun tractoren langs de langs de weg geparkeerde auto's.

Rustig rijden

Zou je op de Keulseweg rustig willen rijden? 30 km/u graag, ook als je (te) laat bent! Het is een smal weggetje en er lopen vaak dieren op de weg of in de berm. Het zou fijn zijn als je daar op wilt letten en rekening mee wilt houden. Op ons erf en het pad naast de stal graag stapvoets rijden in verband met loslopende kippen en poezen.

Cursusruimte

Bij binnenkomst door het hek rijd of loop je rechtdoor naar achter. De grote stal aan de rechterkant is de cursusruimte. De ingang is aan het eind, gelijk rechts om de hoek.

Overnachting

Op deze pagina vind je meer informatie en mogelijkheden tot overnachting in de buurt.

Lunch

In de maanden dat we vanwege corona geen lunch mochten serveren ontdekten we twee dingen: de lunchpauze kon korter en de docenten waren veel minder tijd kwijt aan serveren en opruimen.
Oke, het is minder gezellig dat wel, maar er blijft veel meer tijd en energie over voor wat veel belangrijker is: lesgeven over ons mooie vak! En daarom besloten we dit voorlopig zo te houden.

Neem dus je eigen lunch mee. Gedurende de dag is er natuurlijk wel onbeperkt, koffie, thee, peperkoek, koekjes en volop fruit voorhanden.

Contact

Als je buiten de lesblokken om contact met ons op wil nemen doe dat dan per mail. De mail wordt door ons dagelijks bekeken, urgente mails worden snel beantwoord en minder urgente mails op het moment dat we ruimte hebben. Telefonisch zijn we niet bereikbaar, gedurende de lesdagen staat de telefoon eenvoudigweg uit. Mails met de vraag of we je willen bellen werken ook niet :-). Als je iets persoonlijk wilt bespreken spreek ons dan op een van de lesdagen aan of mail ons, dan maken we daarvoor een afspraak. Als je ons 's morgens voor een lesdag wilt bereiken omdat je onverhoopt niet of later komt, stuur dan een mail naar: docenten@keulseweg.nl.