| praktische zaken | algemene informatie

Algemene informatie

Cursus­dagen en tijden

De cursus­dagen beginnen (tenzij anders aangegeven!) om 11.00 en eindigen om ongeveer 17.00 uur. Hou rekening met een mogelijke uitloop tot 17.30 uur. We vinden het plezierig als je ruim op tijd bent, zodat je ontspannen aan de cursus­dagen kunt beginnen. Vanaf 10.30 uur is de cursus­ruimte open en kun je alvast koffie en thee nemen.

Kleding

Het is goed om tijdens cursus­dagen makkelijke kleding te dragen. Neem voor de coach­sessies met de paarden stevige schoenen of laarzen mee (eventueel met beschermde neuzen) waarop je goed uit de voeten kunt. Omdat we een groot deel van de tijd buiten zijn, is het verstandig om kleding mee te nemen die past bij het seizoen (zonne-, water- of koude­bestendige kleding). In de winter kan ski­kleding op zeer koude dagen een uitkomst bieden.

Adres, route en openbaar vervoer

De adres­gegevens, route­beschrijvingen en openbaar vervoer-instructies vind je op de contact­pagina.

Parkeren

Parkeren kan gratis op ons eigen terrein. Het pad langs de stal is onze ‘parkeer­plaats’. Bij binnen­komst door het hek kun je rechtdoor rijden (zo ver als mogelijk) en achter elkaar parkeren.

We verzoeken je hierbij vriendelijk doch dringend alléén op ons eigen terrein te parkeren en niet op het terrein van de buren of langs de Keulseweg. De buurman vindt dat om voor de hand liggende redenen niet prettig en de boeren kunnen lastig met hun tractoren langs de langs de weg geparkeerde auto's.

Rustig rijden

Zou je op de Keulseweg rustig willen rijden? 30 km/u graag, ook als je (te) laat bent! Het is een smal weggetje en er lopen vaak dieren op de weg of in de berm. Het zou fijn zijn als je daar op wilt letten en rekening mee wilt houden. Op ons erf en het pad naast de stal graag stap­voets rijden in verband met loslopende kippen en poezen.

Cursusruimte

Bij binnen­komst door het hek rijd of loop je rechtdoor naar achter. De grote stal aan de rechter­kant is de cursus­ruimte. De ingang is aan het eind, gelijk rechts om de hoek.

Overnachting

Op deze pagina vind je meer informatie en mogelijk­heden tot over­nachting in de buurt.

Lunch

In de maanden dat we vanwege corona geen lunch mochten serveren ontdekten we twee dingen: de lunchpauze kon korter en de docenten waren veel minder tijd kwijt aan serveren en opruimen.
Oke, het is minder gezellig dat wel, maar er blijft veel meer tijd en energie over voor wat veel belangrijker is: lesgeven over ons mooie vak! En daarom besloten we dit voorlopig zo te houden.

Neem dus je eigen lunch mee. Gedurende de dag is er natuurlijk wel onbeperkt, koffie, thee, koek, koekjes en volop fruit voorhanden.