opleidingen | waarom de keulseweg


Als een van de pioniers in ons vak coachten we voordat we de opleiding in 2009 oprichtten met veel passie indviduen en teams met onze paarden.
Wat uit intuïtie en onze eigen belevenissen met paarden ontstond, kreeg door ervaring en aanvullende opleidingen steeds meer vorm en structuur.
Het leidde tot een krachtige methodiek en uiteindelijk de opleiding equine assisted coach. Zeven jaar opleiding en meer dan 500 studenten verder, voelen we ons dankbaar en bevoorrecht om niet alleen als coach maar ook als docent zoveel ervaring te hebben kunnen opbouwen. En we leren nog iedere dag!


Internet, cloud en digitale leeromgeving, we maken dankbaar gebruik van de moderne technieken voor bijvoorbeeld het studenten­volgsysteem, verslag­formulieren, e‑learning en netwerk­groepen.
Toch allemaal slechts ter ondersteuning, want we kiezen in de opleiding voor contact van mens tot mens en paard, in twintig volledige lesdagen.
Want daar gaat het bij coaching en persoonlijke ontwikkeling om: écht contact, in een veilige omgeving.
Contact met je medestudenten in je eigen groep, de vaste begeleiders en de paarden die met elkaar een emotioneel veilige holding vormen waarin je je vrij kunt ontwikkelen. Als mens én als coach.


Kennis ontstaat door opleiding en ervaring. Het een kan niet zonder het ander. Het opdoen van coach­ervaringsuren neemt dan ook een belangrijke plaats in binnen de opleiding.
De docenten van de Keulseweg zijn allen degelijk opgeleid in hun vakgebied en delen met enthousiasme en gedrevenheid hun kennis met jou.
Maar vooral – en dat vinden we bijna nog belangrijker – alle docenten hebben veel daadwerkelijke werkervaring met mensen én paarden. En, ook niet onbelangrijk, ze zijn ervaren in het overbrengen van hun kennis. Want ook doceren is een vak.


Kwaliteit kan zich alleen laten meten door derden. Daarom vragen we alle cursisten na afloop de opleiding te evalueren. En nam het CPION ons de kwalitatieve audit af waarna we als erkend beroepsonderwijsinstituut in het CRKBO (Centraal register kort beroeps­onderwijs) werden opgenomen.
De opleiding equine assisted coach level 1 is daarnaast, na een uitgebreid inhoudelijk assessment, door de NOBCO/EMCC (Nederlandse orde van beroeps­coaches) op practitioner-niveau geaccrediteerd. We vinden het namelijk belangrijk dat je na afronding van de opleiding professioneel aan de slag kunt met een erkend en waardevol certificaat.


Meer lesdagen met meer contacturen, meer kennis en ervaring opdoen.
Maar ook na de opleiding zetten we ons voor je in. Met inter- en supervisie, nascholing en voorlichting door middel van ons magazine.
Of met KREAC, het register dat alle voordelen van een beroeps­vereniging biedt en de mogelijkheid een collectieve, zeer betaalbare beroeps­aansprakelijkheids­verzekering af te sluiten. KREAC is een netwerk voor samenwerking en kennis­uitwisseling waarmee je professioneel ondersteund je bedrijf kunt starten. En... drie jaar helemaal gratis, net als het magazine. Want we doen graag iets meer!

Deze pagina delen, mailen of printen:

© 2009- 2017 Educatief centrum Keulseweg